»

Krogla

Metku.net -

Na Metku.net, spletni strani, ki je znana po svojih nenavadnih modifikacijah, so se tokrat odločili za nekaj najbolj odtrganega. Računalnik ali bolje rečeno matično ploščo so se namreč vgradili v prozorno kroglo. Takšen podvig zahteva kar precéj načrtovanja, pa tudi pri izdelavi se lahko kaj zatakne. Vse njihove pripetljaje so dokumentirali v tristranskem članku, ki ga najdete na tem naslovu.

3 komentarji

Pobarvana pleksi okna

Metku.net - Na Metku.net so objavili nov članek, ki govori o barvanju pleksi stekel. Pristop k zadevi je simpelj™, na koncu pa zadeva še lepo izpade. Zaa pleksi steklo prilepimo grobo folijo na katero natisnemo poljuben motiv, folijo prilepimo nato pa za njo postavimo še identičen list papirja, kar našemu liku odvzame prozornost. Zadeva izpade kar solidno, še posebej z večbarvnimi hladnimi katodami v ozadju. Če vas je zadeva pritegnila, klik!

2 komentarja

Rabite mrežico za zaščito ventilatorja?

modtown - Če so vaše želje višje od trenutne (borne, moram reči) ponudbe v Mat'Kurji, vas bo tale novica razveselila. Pri modtownu so razpisali natečaj za najboljšo in najbolj izvirno 80mm mrežico za ventilator. Zmagovalec bo brezplačno prejel svojo zaščitno mrežico v zlati, rdeči, modri, srebrni ali prozorni barvi ter Antec-ov 80mm ventilator z vgrajeno modro diodo. Drugouvrščeni pa bo prejel le izdelan svoj "gril". Več podrobnosti izveste tukaj, predlogo za izdelavo pa dolpotegnite tule.

Upam da se bo kdo od forumašev opogumil in se udeležil tekmovanja, saj so do sedaj predstavljeni dizajni resnično revni in jih bo lahko premagati. Tekmovanje traja od 14. septembra do prvega oktobra, tako da je časa še dovolj. Pa kar na delo![:D]

0 komentarjev

Vse barve mavrice

Bit Technologies - Vezje, ki vam posebno LED diodo, ki lahko prikaže vrsto različnih barv, spreminja skozi vse barve mavrice si lahko sestavite po navodilih ekipe bit-techa. Potem pa recimo to diodo vtaknete v pleksi steklo in dobite lahko zelo zanimiv efekt, ki bo definitivno zažgal (morda dobesedno, če ne boste prav zvezali) na LANih in tekmovanjih.

4 komentarji

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev

Kako izdelati akrilni cement

Pimprig - Modifikatorji, ki veliko delajo s prozornimi ohišji ali pa rezervoarji za vodo pri vodnem hlajenju izdelanih iz pleksi stekla, bodo najverjetneje veseli članka na tej strani, ki vas bo naučil, kako izdelati tako imenovani akrilni cement, ki je učinkovito lepilo za prej omenjeni material. Vse kar potrebujete je nekaj majhnih koščkov pleksi stekla, aceton, steklen kozarec in 24 ur, da proces steče do konca.

3 komentarji

Računalo v mizi

Overclockers Australia - Soldam Web prodaja ohišja, ki so zelo pametno vgrajena kar v mizo. Zakaj bi imeli še posebno škatlo zraven, če pa je toliko prostora v mizi. Sicer to ni računalo s komponentami vred temveč le miza, ki ima vgrajeno ohišje. Firma, ki to izdeluje se imenuje Prizm in je izdelala 2 modela. Črno-srebrnega in modrega. Steklo na katerega postavimo monitor naj bi zdržalo 200 kilogramov, poleg ojačanega stekla pa ima miza tudi koleščka, da jo brez problema premikamo po sobi. Tu.

13 komentarjev

Mojemu pra pra pra.....pravnuku

HardOCP - Bi radi sporočili svojim potomcem, živečim čez 50.000 let, kako je ozračje smdelo ter kako je bil internet počasen? Da smo imeli pokvarjene politike ter podkupnine vseokoli. Da smo se vozili na štirih kolesih ter imeli žičnate telefone. Ter da nismo imeli živčnega implanta, ampak smo gledali sliko v steklo s fosforno plastjo, na katero smo izstreljevali elektrone. Ergo - bi radi svoje potomce spravili v salve nostalgičnega smeha? Klik!

7 komentarjev