»

Pipin odprti termin: Vemo, kaj ste počeli to poletje

Slo-Tech - V torek, 4. oktobra ob 19.00, vas zopet vabimo v Kiberpipo na predavanje z naslovom: Vemo, kaj ste počeli to poletje.

Poletje je čas velikih glasbenih koncertov, polnih plaž in najbolj norih tehničnih dogodkov za računalniške zanesenjake. Če ste zamudili utrip letošnjega poletja, je to vaša zadnja priložnost - tisti, ki so se jih udeležili, bodo predstavili izkušnje iz prve roke.

What the hack: hackers at large je največje odprto kampiranje računalničarjev, ki se je odvijalo na Nizozemskem. O čem vse so hekali, s čim so si pri tem pomagali in kaj to pomeni za sistemske administratorje?

Ars Electronica je eden izmed največjih dogodkov, ki povezujejo umetnost in informacijske...

8 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Za nakup strojne opreme se odločim na podlagi:
razmerje zmogljivost/cena;58%
(356)
testov na spletu;27%
(162)
želim samo najboljše.8%
(51)
nasvetov prijateljev;4%
(22)
priznane znamke;2%
(11)
najcenejše, samo da dela;1%
(7)
Skupaj glasov: 609
Novo anketo je predlagal Alpha, saj ga zanima koliko ljudi IRCa. Nekatere izmed nas lahko srečate tudi na kanalu #slo-tech .

Za napačen izpis rezultatov se opravičujem, bomo poskusili popraviti. [:D]

10 komentarjev

Pametna oblačila

The inquirer - Kot poročajo na Inquirerju, je podjetje Infineon na sejmu Electronica, ki ta teden poteka v Munchnu, predstavilo novo linijo "pametnih oblačil".

Kot lahko preberemo v tej novici, se nam obeta linija oblačil, ki bodo imela vase vgrajene razne elektronske sisteme. Kot vzorčni primer so navedli prenosni mp3 player, ki se napaja s pomočjo energijo, ki jo generira s pomočjo toplote kože.

Sicer kaže, da bodo izdelki v prvi meni namenjeni zabavi, vendar kot kaže, se znajo produkti razviti tudi v bolj sofisticirane sisteme, ki bodo merili telesne funkcije in podatke brezžično posredovali v analizo. Ni slabo, kajne?

2 komentarja

WebSite Watcher

Slo-Tech - Če se vam spodaj napisani scenarij pogosto dogaja, potem je ta programčič kot nalašč za vas, le v preizkušnjo, a vseeno. Predstavljajte si, da ste danes prišli na Slo-Tech in videli 15 novih novic. Potem čez 2 dni odbrzite na morje in se čez 14 dni spočiti in novih moči spet vrnete domov in kakopak, poženete najprej našo stran [:D]. V štirinajstih dneh pa se novih novic nabere že toliko, da ne veste več, kje ste zadnjič ostali. No, v takem primeru vam pride prav programčič na tejle strani, ki bo za vas lepo označil kaj je novega na določeni strani, od kar ste jo zadnjič pogledali. Sicer lahko še vedno uporabljate naš arhiv novic, a vseeno.

6 komentarjev

PR konferenca o prihodnosti slo-techa

Slo-Tech - Tole sicer ni čistokrvna novica, a vseeno. Kogar zanima prihodnost Slo-Techa, naj se danes ob 20h oglasi na kanalu #slo-tech (IRCNet). Organizirana bo virtualna konferenca. Verjetno boste tam dobili vse potrebne odgovore, ki vas zadnje dni tarejo :D.

P.S.: mislim da govorim v imenu vseh, če rečem, da si zelim debate v kulturnem in argumentiranem tonu.

10 komentarjev

Matura

Slo-Tech - To ne spada pod računalniške novice, a vseeno: Zaželite večini Slo-Tech ekipe, vključno z mano, uspešno opravljanje poskusne mature iz slovenskega jezika in književnosti. Danes pišemo namreč spis ter slovnični preizkus. Ne pričakujte novic. Žal.

38 komentarjev