»

Izšla Mathematica 8

CNet - Dve leti po izidu sedme verzije je Wolfram Research izdal novo verzijo priljubljenega programskega paketa Mathematica. Gre za dobro poznano orodje za vrsto matematičnih izračunov, ki ga uporablja ali pa vsaj pozna skoraj vsak prirodoslovec in inženir.

Razvijalci so se odločili, da je čas Mathematico naučiti osnov človeškega jezika, zato razume primitivne in enoznačne ukaze v angleščini. Ugotovi, da je z ukazom pi 200 digits v resnici mišljen N[Pi, 200] in podobno. Dodelali so njeno znanje tudi na povsem matematičnih področjih, to so verjetnost in statistika, teorija grup, analiza valnih oblik, obdelava slik, izračuni finančnih izvedenih...

7 komentarjev

Nekaj novega programja

Warp2Search - Jesen je spet poživila računalniške kroge, tako se je na spletu pojavilo tudi nekaj novih različic znane programske opreme.

Izšla je verzija 2004 priljubljenega diagnostičnega programa SiSoft SANDRA, ki še naprej ostaja dostopna kot okrnjena brezplačna ter plačljiva različica. Vsakemu svoje.

Pri Aheadu so izdali novo verzijo znane šestice Nera Burning ROM, katerega prejšnjo različico je za peko uporabljal skorajda slehernik, medtem ko šestica uporabnikov ni preveč impresionirala. Menda naj bi 6.0.0.19 šestici prinesla zasluženo slavo.

Brezplačni program za izživljanje nad videom VirtualDUB je ugledal že različico 1.5.5, za kateri nam avtor obljublja nemalo izboljšav.

Luč sveta pa je ugledala tudi 0.8.2055 inačica spletnega brskalnika, MyIE2.

1 komentar

Nov WinAMP

Winamp - Izšla je nova verzija priljubljenega programa za predvajanje glasbe, WinAMP. Tokratna izdaja nosi oznako 2.90, ponuja pa nam kar nekaj novih bonbončkov. Ti so
  • integrirana podpora za vse vrste videa (AVI, MPEG, ASF ...);
  • nov privzeti skin;
  • posodobljena knjižica izvajalcev in nove možnosti urejanja tagov skladb;
  • dodane nove tipkovinčine bližnjice in
  • mnogo odpravljenih bugov in kozmetičnih popravkov.
Dolpoteg treh različnih verzij (lite, standard in full) je mogoč na tem naslovu. Program je freeware.

Zahvala za novico gre Tr0nu.

27 komentarjev

Styles XP Beta 4

Slo-Tech - Bralec Tadej Lasic sporoča:

Izšla je nova verzija priljubljenega programčka za spreminjanje izgleda Windows XP sistema, ki prinaša nekaj zelo zanimivih novosti:

  • vsi sistemski DLLji so nespremenjeni,
  • Windows file protection je nespremenjen,
  • ni potreben restart računalnika,
  • veliko novih skinov: CoughDrop, Toothpaste, Community Skin Pack #1,
  • podpora za XP "Whistler" Server Build 3541.
Če vam priloženi skini niso dovolj, odsurfajte na ThemeXP, kjer boste našli še login zaslone in wallpaperje.

Tadej, hvala!

4 komentarji

Nero Burning Rom tudi v slovenščini

Jaz - Nova inačica Nera, 5.5 rangirana, naj bi izšla tudi v slovenskem jeziku. Zadeve se je lotilo podjetje TSC Laba d.o.o. iz Litije, ki je v sodelovanju s podjetjem Ahead GMBH iz Nemčije prevod realiziralo. Predvidena cena paketa je okoli 16 tolarskih tisočakov, v paketu se bo pa poleg Burning Roma nahajal tudi Nero CD speed, Nero Drive speed, Nero Image Drive Installer, Cover Designer in Wave Editor. Kaj naj rečem... Odlično! Lepo je videti, da ni samo Microsoft tisti, ki prevaja svoje izdelke v slovenščino. Bravo, fantje! Hvala firestarterju za novico.

8 komentarjev