»

EVGA podira rekorde

bit-tech.net - Kaj dobite, ko kot proizvajalec grafičnih kartic in matičnih plošč najvišjega cenovnega razreda za usluge poprosite dva izmed največjih navijalcev na svetu ter jima omogočite neomejene količine prej omenjene strojne opreme, tekočega dušika in vsega, kar paše zraven? Nove svetovne rekorde seveda. In prav to so storili pri EVGA, kjer sta bila v igri navijalca Shamino (pravzaprav hišni navijalec in svetovalec pri razvoju komponent) ter k|ngp|n, dolgoletni uporabnik predvsem nVidiinih grafičnih rešitev. Skupaj sta v Detroitu v EVGA-jeva matično ploščo Classified SR-2 zapregla kar štiri GeForce GTX 480 in dva šestjedrna Xeona X5680. Ob izdatni pomoči tekočega...

5 komentarjev

Athlon 64 3000+ pod drobnogledom

X-Bit Labs - Ob takšnih ponedeljkovih večerih, ko se na IT-sceni ne dogaja mnogo, je čas, da si ogledamo kakšen test. To pot so si Rusi ogledali, kaj nam AMD ponuja za dobrih dvesto dolarjev. Ugotovili so, da se Athlon 64 3000+ kljub prepolovljeni velikosti drugonivojskega predpomnilnika napram 3200+ (oba tečeta pri 2 GHz) z njim uspešno kosa, saj zaostaja za borih pet odstotkov po moči. Pentiuma 4 2,8 GHz, ki stane približno enako, pa...

34 komentarjev

Thoroughbred B0 1600+

X-Bit Labs - Advanced Micro Devices ali krajše AMD so danes dodali na listo svojih procesorjev, grajenih na Thoroughbred B0 jedru, še 1600+ različico procesorja. Odslej so vsi AthlonXP procesorji z 256 KB L2 predpomnilnika grajeni na tem najnovejšem 0,13-mikronskem jedru. Novonajavljeni procesor teče pri nazivni napetosti 1,6 V in porablja do 48,5 W električne energije za svoje delovanje. Maksimalna temperatura, pri kateri se jedro še ne stopi, je deklarirana na 194 F oz. 90°C. Več o tem.

8 komentarjev

Štirje gigaherci

HardOCP - Saj veste, kaj se zgodi, ko nori Japonci dobijo v roke najhitrejši primerek Intelovega Pentiuma 4, ki teče na 2.4 GHz? I, nič drugega kot modifikacija voltaže na osnovni plošči, da procesor teče na 2.1 V, aplikacija tekočega dušika na jedro procesorja - ter doseženi štirje gigaherci. Sicer pa nam nič ne zagotavlja, da je ta rezultat res pridobljen, saj je nam v dokaz le zaslonski zajemek programa WCPUID, tako da rekord jemljite z zadržkom.

0 komentarjev

Navijanje 1.8A Pentiuma 4

Virtual Hideout - Virtual Hideoutovci so se spravili premišljevati - dobesedno. Zadali so si nalogo, da bodo vzeli Northwood Intel P4, ki bo ponujal največje razmerje med ceno in zmogljivostmi ter se po urah premišljanja odločili za 1.8 GHz inačico Intelovega paradnega konja. Članek se posveča navijanju procesorja brez kakršniholi tveganih posegov, kot so modifikacija voltaže in usposabljanje vodno hlajenega sistema. Navkljub temu dejstvu so iz 1.8 GHz naredili 2.55 GHz pošast, kar je kar 43% porast. Pa saj to ste že vedeli... :D

0 komentarjev

Intel Pentium 4 @ 2,86 GHz

Holicho - Visoka frekvenca, kajne? Pa saj verjetno že veste: zopet so jo dosegli Japnoci, ki doma v svojih delavnicah, ki spominjajo na znanstveno-fantastične laboratorije varijo, razna huda hlajenja na osnovi tekočega dušika in drugih nam sploh nepoznanih hladilnih sredstev. Na strani najdete kopico različnih screenshotov raznih overclockerskih dosežkov pod vplivom različnih hlajenj. Med drugim je tam tudi slika ročnega termometra, ki kaže -175°C in pa dobesedno bazenček tekočega dušika, na čigar dnu je jedro procesorja. Link na to stran mi je poslal mitja34.

13 komentarjev

Prva modifikacija Pentiuma4

VR - Zone - Na VR Zone so objavili verjetno prvo modifikacijo Intel Pentium4 procesorja. Gre za modifikacijo voltaže, ki jo dosežemo s povezovanjem določenih procesorjevih nogic. Zakaj pa bi to rabili? Odgovor je preprost: za overclockanje! Trenutno namreč obstaja le ena plošča, ki podpira spreminjanje voltaže na P4 in to je ASUS P4T, ki pa je na žalost zelo zelo draga. S to modifikacijo boste procesorje lahko overclockali tudi na drugih matičnih ploščah. Več informacij dobite tukaj.

1 komentar

Novi WCPUID

HardOCP - H-Oda je dokončal še eno novo verzijo svojega zelo popularnega WCPUIDa. Kaj so dejanske izboljšave ne vem, toda verjetno gre za dodano podporo novim procesorjem, tako da se download izplača. Dobite ga tukaj, seveda če boste prišli na vrsto, saj je strežnik zelo zaseden!

1 komentar