»

AMD T-Bred B 1700+ na 2805 MHz

Slo-Tech -

Kdo sploh rabi Prometeio, če pa se da tudi z vodnim hlajenjem dosegati podobne rezultate. [:D]

Včeraj sem se malo igral in postavil ohišje na okensko polico tako da mi je skozi radiator za vodo vleklo mrzel zunanji zrak. Temperatura vode se je ustavila pri 1.2°C kar pomeni, da so ustvarjeni pogoji za malo bolj ekstremno navijanje. Cilj mi je bil ujetje frekvence na kateri bi lahko opravil vsaj najbolj popularne testne programe. Osnovna plošča je bila Epox 8K3A, procesor AMD T-Bred 1700+ JIUHB 51. teden, pomnilnik Corsairjev PC3200, napetost na procesorju 2.15V ter zadnji blok moje izdelave.

Rezultati niso nič posebnega, ker so bile pomnilniške nastavitve zelo ohlapne, grafična kartica GF4 Ti4200 64 MB, pa tudi bolj malo navita, le na 330/660 MHz (GPU/RAM). Tu je primerjalni link za 3D Mark 2001SE, tu pa za PC Mark 2002.

Še malce dokaznega gradiva:

Skupinska fotka pri 2805 MHz :)

Brrrr mrzlo

Nadaljevanje sledi, ko nam bodo vremenologi prinesli še kak bolj mrzel dan. [:)] ...

18 komentarjev

Barton in Hammer bosta zamudila

AMD Zone - Vse kaže, da se AMD kljub zelo obetajočim Thoroughbredom revizije B še vedno bori z ogromno težavami. Kot smo se AMDjevi privrženci bali, sta težko pričakovana Barton in Hammer procesorja zopet prestavljena. Razna ugibanja na spletnih straneh kažejo v smer težav z 0,13 mikronsko tehnologijo pri UMCju, ki naj bi izdeloval Bartone, in vsesplošnih problemov z Hammerjem, ki naj bi potreboval temeljito prenovo.

Hammerjeve težave se začnejo pri SOI tehnologiji, ki pošteno niža odstotek delujočih procesorjev, se nadaljujejo pri vgrajenem spominskem kontrolerju, ki naj bi omejeval višje frekvence in se končajo pri očitno preslabi izhodni zasnovi, zaradi česar je v razvoju že Hammer revizije B, ki naj bi vse te težave odpravil. Vsaj tako upamo.

In kdaj lahko po novem pričakujemo Bartone in Hammerje? Trenutno se za Bartone govori o prvi četrtini 2003, za Hammerje pa šele v začetku ali sredini druge četrtine prihodnjega leta. Do takrat se bomo morali zadovoljiti z T-bredi rev. B, ki jih lahko...

1 komentar

Teac naznanil 52-kratni bralnik

CDRLabs - Sicer je to že starejša novička, a vseeno. Teac je naznanil novi 52-kratni bralnik zgoščenk, ki je sposoben brati s hitrostjo 7,8 MB v sekundi, s povprečnim dostopnim časom 120 ms. Deluje na IDE vodilu, podpira 12 cm in 8 cm cedeje ter vse trenutne formate (no, DVDja ne [:D]). Teac seveda ponuja tudi dvoletno garancijo. Klik!

4 komentarji

Več novic o T-bredu

X-Bit Labs - Če ste se začeli že sliniti ob pogledu na domnevni T-bred z oznako 2800+, ki ga je AMD razkazoval na CeBitu in se neizmerno veseliti konca meseca, ko naj bi postali T-bredi tudi dostopni v trgovinah, naj vas razočaram, da bo AMD konec meseca samo naznanil nove procesorje, medtem ko jih bomo v trgovinah videli mnogo kasneje. X-bit labsi poročajo, da bo AMD konec marca predstavil le mobilne Athlone 4, ki bodo bazirali na T-breadovemu jedru. Domnevna prodaja desktop Thoroughbredov pa je napovedana za konec pomladi, kar niti slučajno še ni tako blizu. Pred tem bo AMD v trgovine poslal še zadnjega Palomina z oznako 2200+.
T-bredi se od Palominov ne bodo razlikovali po ničemer, razen po 0.13 mikronski tehnologiji. Prva različica novega Athlona XP s 0.13 mikronskim jedrom bo nosila oznako 2400+, kasneje pa bomo videli še procesorje z oznakami 2200+ in 2000+.
Navijalska nebesa se nam tako na žalost obetajo šele konec Junija. Ah ja. ...

1 komentar

Athlon 2800+ na CeBitu?

Clubic - Če gre verjeti članku na francoski strani Clubic, potem je AMD na CeBitu prikazal primerek novega Athlona z oznako 2800+, ki naj bi po izračunih deloval s frekvenco 2.2 GHz. Clubicovci so procesor samo slikali zraven Palomina, niso pa priložili kakršnihkoli dokazov, da je slikani čip res to kar naj bi bil. No, če je v vsem skupaj vsaj kanček resnice, potem imamo dokaz, da se AMD v začetku aprila pripravlja na resno ofenzivo. Članek najdete tukaj, če pa vam francoščina ne leži ravno najbolje, pa si lahko preberete niti ne tako slab prevod na Googlu. Še slikica domnevnega Athlona 2800+:

2 komentarja

Athlon XP 2500+ na 0.13 mikronskem jedru

The inquirer - Medtem ko se nekateri lahko že hvalijo z najnovejšimi Athloni, ki so primerljivi z 2 GHz Pentiumi4 (oznaka 2000+), so oči uprte v hitrejše procesorje, ki jih AMD namerava izdati čez mesec ali več. Že v tej četrtini nas utegne razveseliti različica 2200+, ki bo delovala s frekvenco 1800 MHz, kar je za 0.18 mikronsko tehnologijo, s pomočjo katere bo procesor narejen, že skoraj neverjetno. Različica 2200+ se ne bo bistveno razlikovala od svojih prednikov, saj bo vsebovala tako ukaze SSE, MMX in 3DNow, kot tudi vse dobrote, ki jih prinaša jedro Palomino. AMD si veliko obeta tudi od procesorja Athlon XP 2500+, ki pa ga bomo na prodajnih policah videli šele v drugi četrtini tega leta. Znano je, da bo različica 2500+ že zgrajena na 0.13 mikornskem jedru, ki pa še ni natanko določeno, saj še ni znana količina L2 predpomnilnika. Glede na Intelove posege bo gotovo še višja, kot je bila do sedaj. Seveda pa ne smemo pozabiti, da bodo vrzel med različico 2200+ in 2500+ zapolnile različice...

5 komentarjev

AMD vendarle ne spi

The inquirer - Za AMD sem bil že kar malo v skrbeh, saj se mi je vse bolj zdelo, da so inženirji popolnoma zaspali na lovoriki, saj od predstavitve 1 GHz Morgana nismo ugledali nobenih novih procesorjev, Palomine pa lahko še vedno bolj ali manj občudujemo na raznih velikih "hardware" straneh, kjer imajo vsaj po mojem kar precej dobre stike z AMD-jem. No, ko sem si prebral novico na The Inquirerju se počutim malce bolj pomirjenega, saj vidim, da AMD-jevi inženirji ne spijo, ampak pridno delajo na različnih projektih.
Kot lahko razberemo iz novice, se AMD pospešeno pripravlja na 0.13 mikronsko tehnologijo. Tako bo AMD začel že v četrti četrtini proizvajati 0.13 mikronske vaferje, prvi procesorji, ki bodo izdelani na podlagi te tehnologije pa bodo Duroni, ki jih bomo videli v prvi polovici naslednjega leta. AMD navaja, da bo celotna tovarna v Dresdenu do konca leta 2002 že dokončno prilagojena izdelovanju procesorjev v 0.13 mikronski tehnologiji in izdelovala od 50 do 60 milijonov procesorjev na...

2 komentarja

1.2GHz Celeron

več strani - V 4/4 leta namerava Intel izdati dotični procesor v 0.13 mikronski tehnologiji. Glede na to, da verjetno letos ne bomo videli Duron procesorjev pri tej frekvenci, bo Intel dobil zopet prednost v tej kategoriji. Sicer so AMD procesorji hitrejši pri isti frekvenci, vendar pa je AMD šele v kratkem prešel iz 0.18 mikronske na 0.13 mikronsko tehniko izdelave. S pomočjo 1.2GHz Celerona in mobilnega Tualatina bo tako Intel poskušal izriniti AMDja iz low-price ter mobilnega tržišča. Prav tako pa Intel napada Athlon procesorje z drastičnimi znižanji P4 procesorjev. Ali mu bo uspelo?

6 komentarjev

Tudi AMD na 0.13 mikronski tehnologiji

CNet - Potem, ko je Intel vse stavil na izid 0.13 mikronskega Pentiuma4 ( NorthWooda ) v začetku 2002, je AMD galantno odgovoril z najavo dveh novih procesorjev, Thoroughbreda in Appalooosa ( mater, kje dobijo ta imena [:D]). V prvem primeru gre za predelanega Palomina ( ki je predelani TBird [;)]) na 0.13 mikronski tehnologiji in za bakrenimi povezavami, drugi pa je, kot ste lahko uganili, predelani Morgan ( aka predelani Duron ). Za informacije o dejanskih zmogljivostih pa bomo še malce počakali [:))]. Več informacij najdete tukaj.

5 komentarjev