»

Naredite si svoj napajalnik

vir: Pimprig
Pimprig - Na PimpRig so spisali nadvse zanimiv, četudi rahlo nenavaden članek, ki nas popelje skozi gradnjo napajalnika. A ne veselite se prehitro, ne gre za pošast, ki bi kot za šalo napajala peltierove elemente, temveč le za 750 miliamperskega malčka, ki zmore pri dvanajstih voltih oddajati 9 W. A tudi kot tak, bi bil za preizkušanje kakšnih ventilatorjev ali LED diodic čisto uporaben. Četudi se ne boste podali v samogradnjo, z branjem članka dobite precejšen upogled v delovanje napajalnika.

6 komentarjev

Neslišni HSF?

Frosty Tech - Sedaj, ko ste si prebrali slycerjev članek ter veste, kako zapleteno je narediti kakovostno usklajen procesorski hladilnik, si le hitro oglejte ta test. Verax P14 naj bi bil HSF, nekako poseben za tržišče, saj ima na sebi 80 milimeterski ventilator posebne oblike, ki omogoča učinkovitejše premikanje zraka pri nižjih obratih ter posledično nižjem hrupu. Če gre verjeti opisovalcu, je zadeva domala neslišna, saj odda celih 32 dB hrupa, kar je primerljivo s šepetanjem. No, tihost se pač mora nekje poznati, kar lahko vidimo v primerjavi z ostalimi procesorskimi hladilniki, saj mu hlajenje ne gre od rok tako dobro kot 55 dB zverinam. Po besedah proizvajalca je uporaba zajamčena na Athlon XP procesorjih do hitrosti 1900+. Klik!

1 komentar

Hladilnik za Hammerja

X-Bit Labs - Za novo generacijo AMDjevih procesorjev bomo rabili tudi nove (močnejše) hladilnike. Podjetje Dynatron je že napovedalo svojo rešitev za hlajenje Hammerjev, celotna zadevica bo merila 78*74*55mm, izdelana bo iz aluminija, na njej pa se bo vrtel 70 milimetrski ventilator, ki bo povzročal 36dB hrupa.

Kar je še zanimivo pri tej novici je to, da je Dynatron tudi podjetje, ki proizvaja 'BOX' hladilnike za AMD. Mogoče to pomeni, da bodo Hammerji kmalu na pohodu?

16 komentarjev

Res učinkovit ventilator.

HardOCP - Za vse, ki lahko sladko spijo zraven turbine in hočejo kar najboljše (najmočnejše) ventilatorje za svoje megaohišje, naj si le pogledajo ta dokument. Še malo podatkov, za kaj gre - to je cenik ventilatorjev podjetja Delta. Zraven so tudi specifikacije, najmočnejši od vseh pa ima take lastnosti:
  • 3400 RPM
  • 6,238 M3/minuto
  • 59 Db hrupa.
Vse to pri dvanajstih voltih in 30 Wattih porabe. Hrupno in res samo za tiste z neobčutljivimi ušesi :D.

2 komentarja

Kvalitetni ventilatorji?

Jaz - No, Simon mi je danes poslal eno zanimivo novico, in sicer glede ventilatorjev. V svojem iskanju čimboljših ventilatorjev v Sloveniji je naletel na prodajalca, ki ima na zalogi vse mogoče modele, od najmanjših, do velikih, trimeterskih... Ventilatorji so menda izredno kvalitetni in zato niti ne čudi, da tipo na njih daja garancijo 60.000 ur delovanja (to je kar precej ). Menda zadeve niso najbolj poceni, toda izgleda, da obstaja dober razlog za to... Kakorkoli, tipota z ventilatorji najdete pod imenom V&KL d.o.o., dosežete pa ga preko telefona 01 / 4316 407 ali GSM 041 661 045. Če se bo kdo ojunačil in zadevo malce preštudiral, naj kar objavi komentarje za dobro drugih Slo-Techerjev...

3 komentarji