»

CeBIT-a je konec

X-Bit Labs - CeBIT se je včeraj nepreklicno končal za letos in če si ga niste uspeli ogledati v živo, vam ostanejo samo še bolj ali manj uporabni coverage člančiči. Tovrstni članek so spisali tudi na X-Bit Labs, kjer so si na petih straneh ogledali še preostalo drugo polovico dogajanja na CeBIT-u. Članek pa pričakujte tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

Več novic o T-bredu

X-Bit Labs - Če ste se začeli že sliniti ob pogledu na domnevni T-bred z oznako 2800+, ki ga je AMD razkazoval na CeBitu in se neizmerno veseliti konca meseca, ko naj bi postali T-bredi tudi dostopni v trgovinah, naj vas razočaram, da bo AMD konec meseca samo naznanil nove procesorje, medtem ko jih bomo v trgovinah videli mnogo kasneje. X-bit labsi poročajo, da bo AMD konec marca predstavil le mobilne Athlone 4, ki bodo bazirali na T-breadovemu jedru. Domnevna prodaja desktop Thoroughbredov pa je napovedana za konec pomladi, kar niti slučajno še ni tako blizu. Pred tem bo AMD v trgovine poslal še zadnjega Palomina z oznako 2200+.
T-bredi se od Palominov ne bodo razlikovali po ničemer, razen po 0.13 mikronski tehnologiji. Prva različica novega Athlona XP s 0.13 mikronskim jedrom bo nosila oznako 2400+, kasneje pa bomo videli še procesorje z oznakami 2200+ in 2000+.
Navijalska nebesa se nam tako na žalost obetajo šele konec Junija. Ah ja. ...

1 komentar

Nov članek

Slo-Tech - Reso in Hlod sta se, oba z digitalnim fotoaparatusom v eni in piškotom v drugi roki, znašla na CeBitu. Oba sta se brez privilegija novinarske kartice prebijala čez brezkončne dvorane največjega računalniškega sejma ter občudovala uporabne pritikline. Je bilo na sejmu videti kaj novega v primerjavi s prejšnjim letom? Naj okoli sto slik pove svoje. Drugače pa - s Primožem sva se zaobljubila, da bova prihodnje leto šla na CeBit, pa četudi na lastne stroške. Press kartica nama je zagotovljena. Sedež na ATIjevi predstavitvi pa tudi :D. Uživajte v branju.

7 komentarjev

Athlon 2800+ na CeBitu?

Clubic - Če gre verjeti članku na francoski strani Clubic, potem je AMD na CeBitu prikazal primerek novega Athlona z oznako 2800+, ki naj bi po izračunih deloval s frekvenco 2.2 GHz. Clubicovci so procesor samo slikali zraven Palomina, niso pa priložili kakršnihkoli dokazov, da je slikani čip res to kar naj bi bil. No, če je v vsem skupaj vsaj kanček resnice, potem imamo dokaz, da se AMD v začetku aprila pripravlja na resno ofenzivo. Članek najdete tukaj, če pa vam francoščina ne leži ravno najbolje, pa si lahko preberete niti ne tako slab prevod na Googlu. Še slikica domnevnega Athlona 2800+:

2 komentarja

P4 2.2 GHz že v prodaji

The inquirer - Včeraj so večji distributerji začeli s prodajo Intel Pentium 4 procesorjev, ki uporabljajo Northwood (.13 mikronsko) jedro. Le ta deluje pri frekvenci 2.2 GHz. Intel naj bi procesorje začel prodajati po višji ceni, nato pa naj bi jo ob koncu januarja znižal.
Medtem pa naj bi se nekaj testov Northwood procesorja že pojavilo na tej strani.

6 komentarjev