»

Zopet višanje cene RAMov

Reuters - Kot potrošnik sem v tem primeru (kratkoročno gledano, bi se lahko reklo) 'prizadet', vendar osebno bolj kot ne pozdravljam odločitev vodilnih v izdelavi pomnilniških čipov (beri: Hynix in Samsung), ki nameravata svojim pogodbenim partnerjem zvišati cene za približno 30 %. Kot vemo, so cene zadnje čase 'podivjale' navzdol, ter se zopet izenačile z onimi pred približno dvema letoma, ki so jih dvignile težave z zemljo na Tajskem (ter pametni ekonomisti ). To je že drugi tovrstni dogovor v kratkem času, prvi je zvišanje cen CDR(W) medijem, na kar pa je vplivalo tudi kaznovanje tajskih podjetij.

Več o tem lahko izveste tukaj. Me prav zanima, če bi se slovenski prodajalci računalniške opreme bili sposobni zmenit kaj takega...

17 komentarjev

VIA in Samuel2

X-Bit Labs - Tokrat z revizijo jedra C5B. Pokazala ga je na Platform Conference, ki se dogaja v Silicijevi dolini. zadevco so prikazovali na plošči z VIA KLE133 čipovjem, ki ima integrirano grafiko (Trident 9880, na plošči ni AGP - ja), ki je trenutno najcenejša VIA - ina varijanta. Seveda pa bi bilo škoda uporabiti ta 'hitri' procesor z hitrejšo matično ploščo...

0 komentarjev

TBird @ 1728MHz

vir: DW3D
DW3D - Kaj se zgodi, če vzamete enega Thunderbirda 1200MHz, eno Gigabyte GA7DXC matično ploščo in malce tekočega dušika? Hja, po vsej verjetnosti novi rekord v overclockanju AMDjevih procesorjev. Kaj pravite na 1728MHz? Množilnik je seveda bil 12x, zunanja frekvenca pa kar 288MHz, kar pomeni 144MHz. Več lahko izveste tukaj.

4 komentarji

GIGABYTE GA-7ZMM Matična plošča

Jaz - Gigabyte predstavlja novo matično ploščo, ki je namenjena kupcem, ki jim je pri nakupu najpomembnejša cena in ne toliko kvaliteta. Seveda gre za MP z integrirano grafiko in zvokom. Za grafiko poskrbi integriran S3 Savage4 3D in S3 Savage2000 2D grafični čip, za zvok pa so vgradili Creative CT5880 ki podpira 4 kanale na izhodu. Plošča je zgrajena okrog VIA-inega KM133 čipovja, ki poskrbi za podporo 4-im USB priključkom, ima 2 kanalni UATA 33/66/100 IDE krmilniik, 3 PCI, 1 AGP, 1 AMR in 2 DIMM reže za max. 1gb SDRAM. Ima pa tudi eno zelo zanimivo funkcijo, ki omogoča flashanje biosa direktno iz Windows (luštno ... wanna have). Kot sem že rekel, plošča ni namenjena hardcore overclockerjem in hardcore gamerjem, toda če ste omejeni z tanko denarnico, je to lahko vaša izbira. Link !

1 komentar