»

4.1 in 5.1 zvočni sistemi

epiGamer - EpiGamerji so naredili test kar šestih 4.1 in 5.1 zvočniških sistemov za naša računala (in ušesa). Prve 4 strani so za zvočne znalce sicer odveč, saj razložijo najbolj pomembne stvari in lastnosti ozvočenja in zvočnikov, kar pa bo nadvse pripravno za vse "začetnike". Razloži vam pomen kanalov, zvočno in nazivno moč, število zvočnikov in podobno, tako da je branje priporočljivo. V testu/članku opišejo in ocenijo sisteme od Cambridge Soundworks FPS1600, preko Logitechovih Z560 do Altec Lansing 641.

0 komentarjev

Altec Lansing

TweakNews.net - Na Slo-Techu imamo radi Altec Lansing zvočnike. Morda vam to pove dejstvo, da smo lansko leto podelili komplet zvočnikov tega podjetja zmagovalcu TESKAnu v Portorožu ter letos BolerTMju v Piranu (obema za najlepši ohišji) Zakaj? Ker so enostavno dobri!

No, preidimo k bistvu. Altec je naredil nov komplet zvočnikov, ki ima tokrat samo 2 satelita ter globokotonca. Na TweakNews.net so si jih ogledali in bili precej navdušeni. S 25W RMSja (čiste zvočne moči) pravijo da so zvočniki neverjetno glasni in hkrati proizvedejo izredno čist in kvaliteten zvok. Tudi izgled jim je bil všeč, pa kontrole na satelitih, in nizka cena ter še mnogo stvari, tako da so produktu dali kar nagrado najboljše izbire. Članek si oglejte tu.

Test Altecovih ATP3 zvočnikov na Slo-Techu najdete tukaj, test ACS56 pa tu.

6 komentarjev

Test Altec Lansing Select 641

Dan's DATA - Pri Danu so se zopet spravili k testiranju zvočniškega sistema. Tokrat so pod prste vzeli Altec Lansingov sistem Select 641, kateri je sestavljen iz 4 zvočnikov, ene velike škatle, imenovane tudi woofer (ki je baje večja in težja od nekaterih ohišji - visok je kar 46 centimetrov), vse skupaj pa lahko upravljamo preko daljinca. In, kako so zadovoljni s sistemom? "Priporočamo" se nahaja na koncu testa. Klik!

0 komentarjev

Hercules XPS 210 ter 510 zvočniki v navezi z Gamesurround Muse XL in Fortissimo II zvočnima karticama

Dan's DATA - Mogoče malce pozno, a vseeno. Pri Danu so se odločili stestirati Herculesove izdelke. Tako so v roke dobili dve zvočni kartici in dva seta zvočnikov. Za zvočniška sistema so ugotovili, da spadata med cenejše sisteme. Pri XPS 210 (kateri so 2.1 zvočniki), se vse komande nahajajo na wooferju, kar zna biti malce nerodno, so pa drugače privlačne črno-modre barve ;) Tudi pri XPS 510 se vse komande nahajajo na wooferju, so pa v celoti črni. Z zvokom obeh so bili navdušeni. Kar pa se tiče zvočnih kartic, bom krajši. Muse XL je ena izmed najcenejši (kvalitetnejših) zvočnih kartic na trgu, Fortissimo pa je za malce več denarja, tudi dobra kartica z "podporo" 5.1 zvočnikom. Kot grajo so omenili starost driverjev na priloženem CDju....

1 komentar

Test zvočnikov

Slo-Tech - Na Dan's Data so se spravili testirati zvočnike. Tako so spravili skupaj Altec Lansing Select 4100, Cambridge SoundWorks FPS1600, Creative Inspire Digital 5700 in Logitech Z-560, ter jih dodobra pretestirali in celo odprli, da bi nam pokazali, kaj se skriva v škatlah nizkotoncev. Izbrati najcenejše? Najlepše? Ali najboljše? Celoten test se nahaja tukaj. Dodatek by alien-w: Kmalu bo mini test zvočnikov tudi na Slo-Tech-u. Slinite se v pričakovanju.

1 komentar

Altec Lansing ATP3

Jaz - Moja malenkost izpolnjuje obljube. Obljubljal sem vam test Altec Lansing ATP3 zvočnikov ter veliki vzporedni primerjalni hudi veliki uibr nori test CD pekačev. No, na polovici smo že. Z veseljem naznanjam test Altec Lansing ATP3 zvočniškega sistema. Vas zanima zakaj z veseljem? Preberite test ter si oglejte oceno. Hkrati je to tudi prvi produkt v zgodovini Slo-Techa, ki je prejel titulo "Slo-Tech priporoča", kar pomeni izjemno dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Sedaj pa hitro na branje! Nisem se zaman trudil .

10 komentarjev