»

Test najboljših grafičnih kartic

Digit Life - Tokrat so si na Digit Life vzeli čas in stestirali ter podrobneje pogledali najboljše grafične kartice ta hip. Pod drobnogled so vzeli ATi Radeon 9700 Pro, ATi Radeon 9800 Pro in GeForceFX 5800 Ultra, niso pa pozabili niti na druge trenutno zanimive grafične kartice. Testi in opisi so res obsežni, tako v količini besedila kot slikovnega materiala. Če vas zanima kako in kaj, le hitro na ta naslov!

0 komentarjev

Tiho, a močno

Minerva Technology - Česa vsega še nismo videli pri poskusih utišanja naših računal. Od lepljenja preprog, preko menjavanja ventilatorjev na procesorskem hladilniku, do vodnega hlajenja, ki je imel rezervoar s hladilnimi rebri zakopan globoko pod zemljo. Dobesedno vse. No, v tem članku absolutne tišine niso želeli doseči, saj je napajalnik še vedno vseboval (sicer izjemno tihi) ventilator, a vseeno. Pod drobnogled so vzeli obnašanje sistema pod raznimi obremenitvami s pasivnim hladilnikom na procesorju. Testirali so z dvema CPEjema: Intel P3 933@466 ter VIA C3 933@933 MHz. Po pričakovanjih so bile delovne temperature močno višje, a še vedno nič kritičnega. Veselo na branje!

3 komentarji

Primerjava termalnih past

Review Makers - Termalne paste so najbrž eden izmed glavnih dejavnikov, ki še kako vplivajo na navijanje, saj brez dobre paste niti še tako dober hladilnik ne more priti do izraza. Termalne paste so svoj višek priljubljenosti doživele s pojavom navijalske mrzlice in danes predstavljajo nepogrešljivi pripomoček vsakega računalniškega zagrizenca. Sinonim za kvaliteto danes predstavlja Arctic Silver, kar pa niti slučajno ne pomeni, da ostali posnemovalci ne znajo narediti dobrih izdelkov. To so potrdili na tej strani, kjer so primerjali paste Nanotherm Ice II in Blue II ter Arctic Silver II in 3. Rezultati samo potrdijo prejšnjo ugotovitev in so še celo v prid Nanothermovim izdelkom, saj Ice II in Blue II rahel zaostanek nadomestita s privlačno ceno. Zanimiv test!

0 komentarjev

Kako se obnese Arctic Silver III?

VR - Zone - Vsi so bili navdušeni, ko je Arctic Silver Inc. najavil naslednico svoji zelo uspešno prodajani termalni pasti. Arctic Silver III je že po specifikacijah boljša od Arctic Silver II: 99% čisto srebro, kar 82% srebra v celotni teži paste, boljša toplotna ter manjša električna prevodnost. Postalo je jasno, da bo Arctic Silver III uspešno nadomestila svojo predhodnico. Kako se torej obnese nov izum? Sodeč po tem testu - odlično. Stopinja razlike v mirovanju ter dve stopinji razlike pod polno obremenitvijo na sistemu z Athlonom XP 1800+ v primerjavi z AS II. Samo upamo lahko, da se bo "namaz" kmalu pojavil tudi na cenikih naših prodajalcev.

1 komentar

Primerjava dveh termalnih past

Overclockers Australia - Gotovo je odveč poudarjati, da je termalna pasta postala ena izmed najbolj nujnih sestavin za dobro hlajenje. Če še ne veste, termalna pasta izboljša stik med procesorjem in hladilnikom. Vendar ni vsaka termalna pasta dobra. Obstajajo sicer cenene termalne paste, ki zadovoljivo opravljajo svoje delo - to pa je tudi vse. Če iščete tisto pravo, je Arctic Silver II kar se termalnih past tiče še vedno zakon. Če pa iščete alternative, potem si oglejte ta test, v katerem je opisana kratka primerjava med Arctic Silver II in OCZ QuickSilver. Čeprav sam še nisem slišal za OCZ QuickSilver, me je primerjava kar presenatila, saj ta pasta sploh ni zaostajala za Arctic Silver II. Hmm, izgleda, da je Arctic Silver II končno dobil spodobno konkurenco.

3 komentarji

O matičnih ploščah

Tech Extreme - Tech Extreem, avtorji članka o računalniških glupostih, so se tokrat lotili nečesa bolj resnega: članka o pogostih problemih v zvezi z matičnimi ploščami. To je prvi v seriji člankov, ki bodo govorili o pogostih problemih, ki jih računalničarji serčujejo ob uporabi določenih kosov hardvera, ter seveda o rešitvah zanje. Kot sem že omenil, je prvi v seriji članek o matičnih ploščah in priporočam, da si ga ogledate. Glede na to, da je matična plošča osnova za delovanje računalnika, je lahko tudi ustrezno zakomplicirana in težavna. Naprimer jaz se že skoraj dva tedna neprestano ukvarjam s štirimi KT133A ploščami, ki mi delajo toliko preglavic, kot jih nisem imel pri testiranju vseh drugih kosov hardvera skupaj .

0 komentarjev