»

Longhornovi konceptni filmi

Bink.nu - Microsoft nam že od izida operacijskega sistema Windows XP govori, kako bo njihov prihajajoči operacijski sistem, trenutno imenovan Longhorn, spremenil delo z operacijskim sistemom. Govorijo o izboljšanih temeljih operacijskega sistema, mnogih novih knjižnicah za programiranje, medsebojno komunikacijo med programi, računalniki, uporabniki, datotečnem sistemu, ki deli podatke na podlagi tega kaj predstavljajo, ... Kdor temu ni verjel, se lahko prepriča, saj Microsoft že nekaj časa pripravlja in izdaja kratke konceptne filme, kjer prikazujejo te nove tehnologije v pravih, uporabnih aplikacijah.

Tako najdemo v teh filmih vse, od tega kako pacient komunicira z zdravnikom, do tega kako lahko delavci na terenu prejmejo delovni nalog, načrt mesta, območja, ... Filmi so narejeni v zapisu Windows Media Video (.wmv), zato potrebujete ustrezen predvajalnik.

Filmi, ki so vsekakor vredni ogleda

57 komentarjev

Mac OS X 10.1

The Register - Ta operacijski sistem, ki je namenjen Apple računalnikom je sicer blazno barvit in na pogled zelo lep, vendar ima tudi svoje muhe. Do nedavnega je bil eden izmed problemov Mac OS-a počasnost, vendar je po nekaterih poročilih tudi ta težava odpravljena. Že nekaj časa krožijo okoli tri Puma nadgradnje, ki star operacijski sistem nadgradijo na Mac OS X verzije 10.1. Od povsod prihajajo poročila, da so marsikateri programi postali bolj poskočni, Quake (gotovo trojka) pa je bil na isti strojni opremi deležen 12 do 26 % več sličic na sekundo (FPS). Applovi lastniki se lahko upravičeno veselijo. Več tukaj.

4 komentarji

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev

Prvi testi Samuel2 procesorja

VIA Hardware - Na VIA Hardware so objavili prvi pogled na VIAin prihajajoču Samuel2 procesor. S tem procesorjem VIA namerava doseči 7% tržni delež, tako da bi že moral biti boljši kot propadli Samuel (AKA CyrixIII). In dejansko, Samuel2 bo izdelan v 0.15 mikronski tehnologiji, imel bo 64KB L2 predpomnilnika, delovna napetost pa se bo znižala. Na prvi pogled lepo, toda kako se zadeva obnese? Definitivno bolje, kot predhodnik, toda še vedno v 3D igrah za enako hitrim Celeronom2 precej zaostaja. Že zdaj je torej predvsem jasno, da bo procesor namenjen predvsem nezahtevnem pisarniškem delu. Če vas zadeva zanima, se test le oglejte.

0 komentarjev

Prvi pogled na M$ Office 10

Jaz - Kot že veste, nam naš dragi Microsoft že nekaj časa pripravlja naslednika popularnega Office paketa, ki se bo imenoval Office 10. Okoli naslednika popularnega pisarniškega skupka že nekaj časa krožijo najrazličnejše novice in sedaj je čas, da si pogledamo kaj je res in kaj ni. Na Winsupersite so namreč objavili prvi pogled na Office 10, ki bazira na Beta2 kodi. Predogled bo objavljan po delih, saj je po avtorju sodeč izboljšav toliko, da bo potreben zares velik članek. Zaenkrat sta na voljo prva dva dela in če vas zadeva zanima, vam vsekakor priporočam ogled. Thnx, Jure!

0 komentarjev

Izdelava lastnih mrežnih kablov

LAN Decay - Tega članka pa se boste verjetno razveselili vsi "Sam svoj mojster" tipi. Na LAN Decay strani so namreč objavili navodila za izdelavo lastnih mrežnih kablov. Meni sicer dotično početje ni najbolj jasno, saj kabli navsezadnje niso tako dragi, da si jih nebi mogli privoščiti, pa tudi dobiti jih ni težko... Kakorkoli, če vas zadeva zanima, si članek le oglejte. Samo ne kriviti koga drugega za skurjene mrežne kartice ali kakšne druge posledice [:))].

3 komentarji