»

Nov rekord v navijanju

muropaketti.com - "Končno zopet rekord, ki si ga ne lastijo Japonci", sem pomislil, ko sem izvedel, da so neki Finci uspeli ravnokar izdelanega Pentiuma 4 2.8 GHz naviti na že kar sanjskih 3.917 GHz. Taka frekvenca pa seveda ni kar padla z neba, ampak so se morali Finski navdušenci kar precej nadelati, da so jo dosegli. V pomoč jim je bilo hlajenje s tekočim dušikom, brez katerega se danes ne more več dosegati rekordnih frekvenc. Več o tem dosežku si lahko preberete, pardon, ogledate na tej strani, saj ne verjamem, da kdo izmed vas zna finsko.
Mimogrede: zahvaljujem se vsem tistim, ki ste nas opozorili na ta dosežek.

6 komentarjev

Pentium4 2.4 GHz@4.1 GHz !!!

Holicho - Če ste so čudili navitju procesorja Pentium4 na 3 GHz s tekočim dušikom, ki so ga opravili Japonci, potem boste najbrž padli v nezavest, ko boste izvedeli, koliko znaša najnovejši dosežek. Neki norci (po mojem zopet Japonci) so namreč 2.4 GHz Pentium4 navili na kar neverjetnih 4.1 GHz. To pa jim ni uspelo brez hlajenja s tekočim dušikom in kvalitetnimi komponentami, kot so ASUS-ova plošča P4T-E in hitrim PC800 RDRAM. Procesor, ki je sodeloval v navijtu in dokazno gradivo si lahko ogledate na tej strani.

8 komentarjev

Thunderbird 1200 MHz

Overclockers Australia - Včeraj sem poročal o navitju 1.333 GHz verzije tega procesorja, danes pa sem našel nekaj podobnega - Thunderbird 1200 navit na 1897 MHz. Za ta dosežek je bilo uporabljeno hlajenje s tekočim dušikom in ASUSova A7M266 matična plošča, ki je zgrajena okoli AMD760 čipovja in podpira pomnilnik tipa DDR. Ta pošast doseže v SiSoft Sandri skoraj 5900 MIPSov in 2579 MFLOPSov. Prav tako je zelo hiter dostop do pomnilnika, ki znaša okoli 1000 MB/s. Če želite videti benchmarke, se odpravite sem.

0 komentarjev