»

ZlobnaKoda™: GameSpy in zopet KaZaA

The Register - Namestitveni programček prvoomenjenega pripomočka za nalinijsko igranje je približno 3.100 uporabnikom serviral (nenaročen) bonusek v obliki virusa Nimda-E. Drugoomenjeni pripomoček, spletnoizmenjevalni KaZaA, pa je doživel svojo drugo večjo nevarnost (pustimo sodišča na strani :]), virus Backdoor.K0wbot.1.3.B, ki v računalu ustvari stranski vhod. Dragi tovari... SloTecherji, obnovite definicije podpisov svojega priljubljenega AV programja ter uporabljajte glavo. Hvala.

8 komentarjev

JPEG ZlobnaKoda

Vnunet - V McAffeejevih laboratorijih so prejeli "demo" prvega virusa, ki okuži slikovne datoteke.

ZlobnaKoda sicer služi kot "tech demo", vendar izpodbija še nedavno miselnost, da se tega ne da storiti. No, virus (ki ga v prosti ponudbi ni moč dobiti) pride kot .exe datoteka, ki okuži slikovje, ki nato okužuje dalje. Žal pa pa bi naslednje verzije prav lahko delovale tudi brez .exe podlage, kar bi pa znalo biti problematično. Še posebej ob dejstvu, da marsikak uporabnik podatkovne datoteke izpušča iz protivirusnega preverjanja. Klik!

16 komentarjev

Liberte, Egalite, Frethem (Unicorn)

Vnunet - Ime: Samorog Frethem
Rod: Virus
Družina: Socialec
Ime Datoteke: decrpyt-password.exe
Opis ZlobneKode: tipičen predstavnik družine, ki se, kot bi rekli naši vrli tv-medijci, "ne razširja že s prihodom v poštni predal", pač pa uporabnika opozarja, da vsebuje neko zelo zelo skrivno geslo, s katerim imaš do-stop do.. nečesa pomembnega pač. No, uporabnika poziva, naj si geslo zapomni in ga ne shrani na disk, s čimer naj bi uporabnik kliknil na gumb "Odpri" namesto "Shrani". Od tu dalje pa rutina: razpošljek na naslove v adresarju (Outlookovemu, seveda). Oni, ki redno posodabljamo definicije podpisov virusov, smo seveda varni. (Da, Minmax, oni, ki ne uporabljajo Oken takisto...)

3 komentarji

Nova luknja v IE

SMH - Današnji hrošč, drage dame in gospodje, je tudi pravi mali izvirnež, saj človeku z zlobnimi nameni ter znanjem računalništva omogoči, da uporabniku namesti praktično katerikoli program, vse kar mora uporabnik narediti je pa to, da klikne na stran starega protokola Gopher (obstajal pred HTTP in ni omogočal slikic ter ostale večpredstavne vsebine poleg ASCII arta [:D]), ki vsebuje določen skupek kode. Tako bi lahko zlonamernež dobil popoln nadzor nad našim mlinčkom brez da bi mi sploh posumili v karkoli. Microsoft za zdaj še nima popravka, navkljub dejstvu, da je bil hrošč prijavljen že pred tremi tedni, po besedah Microsofta pa še raziskujejo vzroke. Klik!

5 komentarjev

ZlobnaKoda: Java, IE in Proxy

The Register - Še ena kost MS-neprivrženim: ZlobniJavaAppletek izkorišča luknjo v v naslovu omenjene kombinacije, ki mu omogoča preusmeritev podatkov po tem, ko zapustijo Proxy strežnik. Tovrstna konfiguracija sicer ni ravno pogosta pri rezidenčnih uporabnikih, zna pa biti problem predvsem v podjetjih. Rešitev? I, Microsoftov Popravek, ali pa -- kot predlaga konkurent N -- nadgradnja na Netscape 6.2(.1).

0 komentarjev

Al Quaewindows

Newsbytes - Še ena kost anti-microsoftovski skupnosti: če gre verjeti Mohammadu Afroze Abdul Razzaku, ki so ga 2. oktobra aretirali v Bombayu, naj bi se nekaj bin Ladnovih strokovnjakom uspelo zaposliti pri Microsoftu, kjer so (zopet: 'naj bi') izvedli nekaj genetskega inženiringa na nastajajočem operacijskem sistemu (XP) ter vanj vgradili trojance, hrošče, varnostne luknje. Klik! Pravi hekerji.

9 komentarjev

Netscape 6.2 vs IE 6

CNet - To novico nam je prijazno poslal Rok Senica:

Na CNetu so naredili zanimivo primerjavo brskalnika Netscape 6.2 in Internet Explorerja 6. Primerjali so vse od inštalacije, uporabnosti, hitrosti, varnosti in podpore v sistemih. Njihova končna ocena je, da je za bolj zahtevno uporabo boljši Netscape, za domačo uporabo pa je boljši IE, ki naj bi bil bolj preprost za uporabo, vendar ne tako funkcionalen kot Netscape. Cnet.

5 komentarjev

Izšel Netscape 6.00

Netscape - Danes je srečen dan za vse uporabnike Netscapovih brskalnikov: izšel je Netscape 6! Moram priznati, da je to tudi srečen dan za nas, saj si zdaj lahko vsi inštalirate novo verzijo Navigatorja in nehate bentiti nad slabo vidljivostjo v 4.x verzijah [;)]. Uporabnih izboljšav je v bistvu ogromno, najbolj pomembna med njimi pa je seveda to, da stvar sedaj pravilno prikaže celo Slo-Techovo stran ( kar v bistvu pomeni, da se drži zadnjih standardov [:))]). Sam ga še nisem poizkusil, toda po prvih poročilih sodeč je zadeva še malce preveč hroščata. Presodite sami...

6 komentarjev