»

Asus A7V8X

Hexus - S KT400 se bomo očitno še dolgo srečevali, saj so se tokrat potrudili na Hexus in spisali članek o Asusovi plošči A7V8X, o kateri je bilo napisanega že dosti. Pri KT400 ploščah se specifikacije niso dosti spremenile in zato tudi ta plošča ni izjema. Ima AGP 3.0, SATA in ostale dobrote, ki jih pač mora imeti vsaka spodobna plošča. Omeniti velja le prisotnost Q-Fan kontrola, ki nadzoruje hitrosti vaših ventilatorjev. Če vas zanimajo dodatne informacije o plošči, klik!

0 komentarjev

Naši članki

Slo-Tech - Ko takole dobivam en kup e-mailov in me ljudje na IRCu sprašujejo vse sorte stvari, z veseljem odgovarjam na "težja" vprašanja, ki jih še nismo obdelali v naših člankih ali forumu, toda če me trije ljudje na dan vprašajo, kako naviti GeForca2 in kako priklopiti ventilator, se mi skoraj zmeša.

Zato sem se odločil, da vas obvestim, da računalniški znalec in overkloker ne morete postati kar čez noč. Potrebno je prebrati precej gradiva - ki ga imamo na Slo-Techu dovolj - se poglobiti in se počasi prebijati naprej. Tudi stare teme na Forumu je treba malce prebrati. Odločil sem se namreč vas malce obveščati o starih člankih na Slo-Techu, vsak teden par, da vas začetnike počasi vpeljemo v overklokanje. V redu?

V prvi vrsti si oglejmo najprej sestavljanje računala, hlajenje sistema, overclockanje za začetnike, optimalne nastavitve BIOSa ter hlajenje grafičnih kartic. Nato pa po forumu poiščite še teme o navijanju različnih procesorjev in grafičnih kartic in naredili ste prvi korak pri...

9 komentarjev

Bye Bye Potenciometri

Slo-Tech - Če bi radi nadzorovali hitrost vaših ventilatorjev, pa se vam ne da delati stikal ali potenciometrov, je pravi programček za vas SpeedFan. Program z zniževanjem oziroma višanjem voltaže uravnava hitrost ventilatorjev, ki so priključeni na osnovno ploščo. Več podatkov dobite tukaj.

Dodatek by alien-w: zadeva je sicer že precej stara, a ker je to res zakon programček, se splača objaviti novico. Jaz zadevo uporabljam že precej časa in moram reči, da je super!

1 komentar

Zalman Fan Mate

Mikhailtech - Zalmanov produkt, Fan Mate imenovan, dela točno to, kakor je imenovan - je namreč prijatelj ventilatorjem. No, tehnično bi lahko napravici rekli tudi "profesionalno in lično zapakirani potenciometer z lepo naspajkanimi priključki", a vseeno. Grajen je za vse, ki hočete ustaviti vaš ventilator za procesor, a se ne spoznate na elektriko ter hkrati ne zaupate sosedu, da bi vam spajkal potenciometre na priključek za HSF. Stane sedem dolarjev, pretestirali so ga na Mikhailtechu.

2 komentarja

SpeedFan

Overclockers Australia - SpeedFan je program, ki prikazuje vrtljaje ventilatorjev in temperaturo v računalnikih, vendar zmore še nekaj več. S SpeedFanom lahko prilagajate hitrosti ventilatorjev glede na temperaturo v PC-ju. Trenutna različica je 3.0 in je kompatibilna z MBM 5. Če ste zainteresirani, potem obiščite to stran, kjer boste našli še nekaj več podatkov in seveda program.

5 komentarjev