»

Nadzor ventilatorjev s PC Mods 3.5 kontrolerjem

I Am Not A Geek - Ti nadzorovalniki hitrosti vrtenja ventilatorjev so izdelani iz aluminija, imajo 4 aluminijaste gumbe in se s svojo obliko in barvo lepo prilegajo marsikateremu računalniku. Njihova glavna naloga je da s potenciometri uravnavajo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ob straneh ima še tri luknje, kar omogoča dodatno gibljivost med prenašanjem, na povezavah pa ni električnih komponent, kar naj bi stvari poenostavilo. Na njihovem testu so to napravo zaradi njenega izgleda,trdnosti in uporabnosti odlikovali s štirimi zvezdicami. Kliknite tukaj za originalni članek.

0 komentarjev

Pogovarjanje z Windows XP

Tom's Hardware - Sporazumevanje z vašim računalom ne poteke le prek tipkovnice in miši. Obstaja namreč še mnogo načinov, preko katerih se lahko izživljate na računalom -- eden izmed njih je sporazumevanje preko mikrofona. Prav o tem so govorili na Tom's Hardware. Uporabili so program SoundMax Cadenza, ki prepoznava vaš glas. O zgodovini zadeve ter uporabi programa so spisali kar obsežen članek, v katerem vam razložijo kar marsikatero zanimivo funkcijo, za katero sploh niste vedeli. Če pogrešate pogovor in potrebujete le poslušalca, bo računalnik prava rešitev. Klik!

1 komentar

M-vstopnica

Slo-Tech - Ljubljanski Kolosej je danes predstavil svojo novost - M vstopnico. Kot delno pove že ime, gre za storitev, ki obiskovalcem kina omogoča nakup in rezervacijo vstopnice za kino kar preko mobilnega telefona.

Na kratko, kako sistem deluje: Janezek (pa ne jaz valda? --alien-w) želi s svojo punco danes obiskati Kolosej in si ogledati film. Katerega, ni važno [;)]. To se pravi, da želi dve vstopnici. Pokliče na številko 041/184-184, kjer ga sistem za prepoznavo glasu vodi do rezervacije ali nakupa vstopnice. ("Simpl k pasulj" [:D] --alien-w)

Sistem deluje tako, da se klicoči z njim "pogovarja", v primeru, da pa se uporabnik nahaja na glasnem področju, ko sistem ne more prepoznati njegovega glasu, lahko vstopnice še vedno naročimo z tonskim izbiranjem. Če je uporabnik vstopnico kupil, kodo ob obisku kinopredstave vtipka v posebno napravo - kartomat, ki stoji v preddverjih kinodvoran Kolosej, Komuna, Vič in Kompas.
Ata, daj mobilca, da si kupim 6 vstopnic za film Možje v črnem 2. Da boš...

2 komentarja

Thermaltake Volcano 9

več strani - Izšel je naslednik Thermaltakeovega procesorskega hladilnika, Volcana 7. Ponaša se z enako (le drugače obarvano) izmenjevalno površino, malo sposobnejšim ventilatorjem, ter popolnoma spremenjenim principom tihega hlajenja. Medtem ko je imel Volcano 7 temperaturno sondo, pritrjeno na rob hladilnika, s katero je uravnaval hitrost vrtenja ventilatorja (spomnimo se, da je bila ta funcija bolj ali manj popolnoma neuporabna), prinaša Volcano 9 na tem področju kar veliko prenov. Če se ne motim, je le-ta hladilnik sploh prvi na trgu, ki ima na sebi pritrjen mostiček (jumper). Če je stik narejen, se Volcano vrti s polno močjo pri 4.800 obratih v minuti ter kriči s kar 48 dBA. Druga rešitev je...

2 komentarja

Nadzor ventilatorjev

Overclockers Australia - Takšnih in drugačnih napravic za nadzorovanje hitrosti vrtenja ventilatorjev je zelo veliko, od navadnih stikal, preko raznih potenciometrov, pa vse do avtomatskih regulatorjev, ki hitrost vrtenja uravnavajo glede na temperaturo zraka v ohišju ali pa glede na temperaturo določene kompomnente. A vse te napravice imajo manjšo pomankljivost. Le redko katera od njih je sposobna regulirati zelo močne ventilatorje, ki porabijo tudi več kot 1 amper toka. Za take ventilatorje je manj znano japonsko podjetje System technology naredilo regulator vrtljajev in s tem tudi hrupa. To napravico so si pri avstralskih overclockerjih ogledali in jo primerjali z Lian-Lijevem in z Swiftechovim regulatorjem. Odrezala se je zelo dobro, ima to pomankljivost, da omogoča nadzor samo enega ventilatorja ter seveda tudi to, da se je v Sloveniji pač ne dobi... kot tudi veliko drugih zelo uporabnih napravic. Testek najdete tukaj.

0 komentarjev