»

Xide Pad

System Cooling - V današnjih dneh ni nič posebnega, če se v računalniku nahajata neonska svetilka in pleksi okno. To pa ni edina stvar, ki jo lahko osvetlimo. Na System Cooling, so si namreč ogledali serijsko izdelane podloge za miške (in mišake :)). Xide Pad Ultra, kot se imenuje, je opremljena z LED diodami, ki v temi izgledajo res lepo. Na voljo imate tudi različne oblike podlog in ralične barvne odtenke LED diod, katere dobimo v rdeči, modri in zeleni barvi.

1 komentar

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Aluminijasta podloga za miško

AusPCWorld - Podloga za miško je za marsikoga povsem nepomembna stvar, saj je vseeno, če miška ni tako zelo natančna v pisarniških programih, medtem ko je za igričarje kvalitetna podloga sredstvo preživetja v 3D streljankah in podobnih igrah, ki zahtevajo merjenje. Do sedaj smo lahko videli plastične, gumijaste in celo steklene podloge, tudi sam pa moram priznati, da še nisem slišal za koga, ki bi izdeloval aluminijaste. No, ravno na slednje se je spomnil Coolermaster, ki je sicer bolj znan po svojih hladilnikih in ohišjih, in v čast svoji 10. obletnici delovanja proizvedel omejeno količino le-teh. Manjši ogled Coolermasterjeve podloge so naredili na tej strani, na žalost pa niso naredili primerjave z drugimi proizvajalci kvalitetnih podlog. No, kljub temu tester pravi, da je podloga odlična.

1 komentar

Svetleči se GF4

PC Stats - Sprijazniti se pač moramo z dejstvom, da so nedelje dnevi kislih kumaric. Nič novega, nič odkritega, nič ekstremno navitega - kot da bi se celotni računalniški svet kot tak skril pod skalo ter čakal na sledeči dan. No, pa vseeno: Ste že razmišljali, kako bi z modro LED diodo precej enakomerno osvetlili hladilno površino svojega Geforcea4 ali katere druge kartice? V tem primeru oddeskajte semkaj ter se načudite modri grafični kartici [:D].

0 komentarjev

Modificiranje podloge za miško

Bit Technologies - Bit-Techovci so nam že mnogokrat ponudili zanimive ter, bolj pomembno, doma enostavno izvedljive lepe modifikacije. No, tokrat so se spravili na izdelavo lastne podloge za miško, pod katero imamo še osvetlitev iz LED diod. Zadeva izgleda zelo lepo, še posebej v temi, saj izgleda, kot da bi podloga lebdela nad površino mize. Je pa zanjo potrebnega kar precej dela, materiala ter živcev. Klik! Thnx, experimetant.

3 komentarji

Svetleča podloga za miško

Metku.net - Navkljub moji izrecni obljubi, da danes zagotovo ne bom pisal novic zaradi izjemne izčrpanosti le-mene (ter hkrati LordaNinje, Mateja, DrSergioDJa ter Slainea - vsi maturantje), vas nisem mogel pustiti na cedilu. Joj, kam to pelje :D. Kakorkoli - ste že od vedno na omrežnih žurkah hoteli biti glavna atrakcija ter biti najbolj kul, a vam igranje igric zaradi zmanjšanih motoričnih sposobnosti, za katere ste krivili brezžično optično miš, ni in ni šlo? Potem je tale članek navodilo za vas, saj vam pove, kako narediti svetlečo se podlogo za miško. Zadeva izgleda res kul... Mogoče jo bom celo naredil, saj mi igranje RTCW ter Q3 podobnih igric - nikakor ne gre.

3 komentarji

Microsoft ter Logitech

Dan's DATA - Ti dve podjetji se dajeta. Vsako hoče prevladati nad drugim, ko prvo izda brezžično optično miš, se mora potruditi tudi tisti, ki te prestižnosti še nima. Tako so se pri Dan's Data spravili testirati Logitechov brezžični komplet ter Microsoftovega optičnega glodalca. Logitechova namizja smo testirali tudi mi - alien-w je dal sistemu visoko oceno, če le ne bi bil tako drag. Enako zaključuje Dan, le da ob tem miško iz sistema primerja še z Microsoftovo izvedenko iste pogruntavščine. Test je obsežen ter izčrpen, izvemo pa, da ima Microsoftova miš še bolj izrazite napake kot Logitechova, kar jo navkljub svoji lepi obliki postavlja v oddelek "ne kupi". Zanimivo branje.

5 komentarjev

Logitech Cordless Freedom Optical

Hardware Extreme - Pri Hardware Extreme so si pobliže ogledali nov Logitechov kompletek brezžične optične miši in brezžične tipkovnice.
Tipkovnica ima povsem nov dizajn, je črna in zelo tanka. Seveda ima dodane tudi razne sklope tipk, za lažjo dosegljivost različnih funkcij, ki se nahajajo, za internet levo in desno zgoraj, za multimedijo zgoraj v sredini (za nastavljanje glasnosti je vgrajen vrteč se gumb), na skrajno levo stran tipkovnice pa so dodali še iNav - kolešček s podobno funkcijo kot tisti na miši.
Miš pa je zelo podobna že poznanemu Logitechovemu glodalcu, ki smo ga na Slo-techu že testirali, le da je ta v kompletu črn.
Komplet se obnese zelo dobro, test z veliko slikami pa si lahko ogledate tukaj.

Za konec pa še namig... tak test boste kmalu lahko prebrali tudi v slovenščini .

0 komentarjev

Test mišjih podlog

Blarg Overclocking - Ljudje ne vedo več, kaj bi še stestirali, zato so se (poleg prenašalca monitorjev ) spravili še na podloge mišk. Čeprav se zdi test podlog za miške malce smešna stvar, temu ni tako. Podloga za miško ima precej bolj pomembno vlogo, kot malce ponesrečen prenašalec monitorjev. Navadni uporabniki, ki uporabljajo miško bolj za klikanje v Wordu, Corel Draw-u in podobnih programih, gotovo ne bodo opazili razlik med dobro in slabo podlago. Razliko bodo opazili samo strastni igralci streljačin tipa Quake 3, UnrealTournament, Counter-Strike ali podobnih. Povejte mi, kolikokrat se vam je zgodilo, da so vas ustrelili/fragali, ker se vam je zataknil kolešček v miški. Če se vam to dogaja prepogosto, potem bi se naložba v boljšo podlogo kar obrestovala. Na Blarg OC so testirali nekaj podlog, ki so namenjene samo igričarjem. Pa še to: podlage so dobile precej nizke ocene (50- okoli 60 %), kar pa ne pomeni, da so slabe. Podloge so izjemno kvalitetne. Avtor navaja, da je izbira podloge stvar okusa,...

11 komentarjev