»

Recenzije na Amazonu enako zanesljive kot profesionalne

Guardian - Praktično vsaka večja spletna prodajalna ima možnost komentiranja in recenziranja izdelkov, kjer lahko vsakdo, navadno pa seveda kupci, priobči svoje mnenje o izdelku. Ob tem so novi potencialni kupci venomer v precepu, ali gre tem ocenam verjeti. Rezultati študije (članek), ki so jo izvedli na Harvardu, kažejo, da v povprečju zelo - vsaj ko gre za knjige.

Primerjali so 100 recenzij leposlovnih del, ki so jih napisali profesionalni kritiki za The New York Times, Guardian, Post in ostale uveljavljene medijske hiše, ter kritike istih del na Amazonu, ki so jih napisali brezimni amaterski ocenjevalci. Rezultati so pokazali, da je ujemanje med obema skupinama podatkov veliko. Čeprav recenzij na Amazonu vsebinsko in kakovostno nihče ne preverja, so...

11 komentarjev

Nova recenzija

Slo-Tech - Po daljšem času je pred vami ponovno DVD recenzija. To pot sem opisal nadaljevanje kultne Kocke, ki so jo leta 1997 gledalci dobro sprejeli. Kocko 2 ali hiperkocko. Ali je to dostojno nadaljevanje prvega dela ali pa le hollywoodska molzna krava po uspešnem prvem delu, ki razočara, kot navadno razočarajo prisiljena nadaljevanja, si preberite sami. Klik!

5 komentarjev