»

Poziv potencialnim krvodajalcem

Slo-Tech - Verjetno veste, da je te dni na slovenskih cestah veliko prometnih nesreč z lažjimi ali težjimi telesnimi poškodbami.

Zaradi tega narašča tudi potreba po krvi, ki pa je v Sloveniji trenutno primanjkuje. Razlog za ta deficit je predvsem v dejstvu, da je veliko krvodajalcev te dni na dopustu.

Zato pozivamo Slo-Tech člane, ki bi radi pomagali sočloveku (in se ne bojite pika igle [:)]), da se odpravite proti najbližji izpostavi Zavoda za transfuzijsko medicino in darujete tisto, kar drugače prelivate med igranjem Counter Strike-a [>:D].

Več informacij v zvezi s krvodajalstvom in lokacijami izpostav dobite na tem linku ali na telefonski številki +386 (0)1 54 38 100.

Z darovanjem krvi daruješ del sebe za drugega. Darujte tudi vi.

19 komentarjev

Novo pakiranje Pentiumov 4

Novo pakiranje

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - stran na bo, kot vse kaže, skladno z uvedbo novih Pentiumov 4 EE spremenil tudi pakiranje klasičnih Pentiumov 4. Poznavalci pravijo, da gre vzrok podobnosti obeh pakiranj iskati v Intelovi želji po enotnem postopku pakiranja in posledično cenejši proizvodnji. Med vidnejše spremembe lahko prištevamo osemslojni substrat namesto šestslojnega, malce višje pa bo tudi jedro, ki bo merilo 3,75 mm (0,29 mm več kot prej). Naj omenimo še, da bodo novi Pentiumi pravzaprav na voljo v dveh različnih verzijah, a bodo razlike med njima izredno majhne (enako jedro, toplotna, električna prevodnost ...). Več o tem.

18 komentarjev

Pentium 4 se poslavlja

The inquirer - Ne dobesedno, saj smo nekaj novic nižje objavili izid novega Pentiuma 4, seveda! A če smemo verjeti The Inquirerju, je nov Pentium 4 3,2 GHz zadnji iz te serije. Intel namreč, tako pravijo, ne načrtuje hitrejših Pentiumov 4, saj jim 0,13-mikronska tehnologija tega ne dopušča. Naslednji hitrejši procesor bo grajen v 0,09 mikronih na jedru Prescott in se ne bo več imenoval Pentium 4. Ali bo dobil logično ime Pentium 5, še ni znano. Izvirna novica.

15 komentarjev

P4 z 800 MHz maja

X-Bit Labs - Nedavno tega je Intel na trg poslal vezje za nove Pentiume 4 z 800 MHz prednjim vodilom. Sedaj pa so na vrsti procesorji. Po poročanju X-Bit Labs naj bi Intel poslal Pentiume 4 z 800 MHz FSB na trg v prvi polovici maja. Ti naj bi tiktakali pri hitrostih 2.4 GHz, 2.6 GHz in pa 2.8 GHz. Znane so tudi cene in sicer:
  • Pentium 4 2.40C -- 250$
  • Pentium 4 2.60C -- 300$
  • Pentium 4 2.80C -- 380$
Pentium 4 3.0 GHz pa naj bi se prodajal po 565$. Izvirna novica tukaj.

10 komentarjev

VIA naj bi v naborih uporabljala PCI Express za prihajajoče Athlone 64

The inquirer - Po poročanju The inquirerja naj bi Viini razvojni načrti kazali na to, da bodo vgradili PCI Express (64-biten PCI) v nabor za Athlona 64. Od Microsofta se tudi pričakuje podporo v operacijskem sistemu Longhorn. Via že dela na Via KT 600 naboru, ki naj bi podpiral 400 MHz FSB, 8X AGP, Serial ATA, USB 2.0, RAID, itd. Seveda pa naj bi tudi VIA naredila spremembe v podpori za Intelove Pentium 4 procesorje. Izvirna novica

1 komentar

Intel ali AMD?

Viper's Lair - Pacifisti, ne me linčat, saj imam občutek, da bom spet zanetil vojno med pristaši AMDja ter Intela, a vseeno, božični časi so, hardverske strani počivajo, novice pa nekako morajo biti [:D]. Če si boste vzeli čas ter kliknili na to povezavo, si lahko preberete priporočilo, procesor katerega podjetja kupiti. Avtor se je na grobo dotaknil Athlona XP 2400+ ter Intelovega Pentiuma 4 2.4 GHz, primerjal njuni delovni temperaturi, nagnjenost k višjim frekvencam ter dobavljivost v trgovinah. Za zdaj še vedno vodi AMD, je pa res, da bo AMD ob nadaljnjih odlašanjih z Bartoni ter Opteroni še visoko piskal. Klikus!

16 komentarjev

Intel v Q3 z novimi Pentiumi4

The inquirer - Vojna za prevlado na tržišču procesorjev je očitno zopet v polnem razmahu. Medtem ko AMD počasi osvaja izgubljeno s svojimi izboljšanimi Athloni, bo Intel poizkušal pridobiti nove kupce s še hitrejšimi procesorji Pentium4. V tej četrtini bomo namreč ugledali kar tri nove Pentiume4 in enega Celerona. Cene so naslednje in veljajo za nakupe po 1000 kosov:
  • Pentium4 2.8 GHz - $637

  • Pentium4 2.66GHz/2.6GHz - $562

  • Pentium4 2.53GHz/2.5GHz - $433

  • Pentium 4 "Celeron" 1.9GHz - $138

Tisto pravo pa naj bi nas čakalo v četrti četrtini tega leta, ko bo Intel splavil Pentiume4 s frekvenco 3 GHz.

0 komentarjev

Baby P4 že v prodaji

X-Bit Labs - V Japonskih računalniških trgovinah se je že pojavil novi Pentium4, ki pa, "presenetljivo", ni višje, temveč nižje frekvence kot njegova starejša brata. No, zadevica deluje pri 1.3GHz, prodaja pa se kot polni BOX produkt z dvema 64MB palčkama RDRAMa. Cena? Malenkost... od $543 do $590! Me res zanima, kako nahypan morešt bit, da greš kupit tako stvar, potem pa gledaš kako pri kolegu na 1GHz Athlonu stvari delajo hitreje. Jaome .

2 komentarja