»

Urejanje videa

ExtremeMHz - Gotovo nas je kar nekaj, ki si lastimo digitalno kamero. Ponavadi imamo vse posnetke shranjene na TrdihMedijih™, ki pa niso večni in se radi izgubijo. V tem primeru lahko vse preljube spomine shranite na vaše računalo. V pomoč naj vam bo prvi del vodiča o zajemanju in urejanju videa. Izvedeli boste vse o strojni in programski opremi, ki je nujna za uspešno delovanje, v članku pa vam bo gotovo v pomoč kar nekaj slik, ki postopek prikažejo zelo nazorno.

0 komentarjev

Računalnik - krogla

vir: Akiba
Akiba - Ponavadi so računalniška ohišja v obliki takega ali drugačnega kvadra. A tole ohišje je malce drugačno - ima namreč obliko krogle. Ta zelena (imajo tudi srebrno) zadevica je zanimiva predvsem oblikovno, saj je vsebina precej borna: zmanjšana matična plošča s samo enim PCI mestom, enim trdim diskom in DVD-ROMom, ki se odpre tako, da se dvigne ena polobla krogle. Primerno predvsem za računalnik za povezavo s televizijo ali za bahanje pred sosedi.

4 komentarji

Grajenje računalnika iz ničle

HardOCP - Ste se kdaj spraševali, kako izgleda gradnja računalnika iz ničle; tako, da posedujete samo komponente, ohišje pa si morate izdelati sami? No, če vas zanima kako vse to poteka, potem je članek na tej strani kot nalašč za vas. Neki tip se je spravil delati ravno to. Najprej je preizkusil komponente, potem pa se je spravil delat še ohišje, kar mu je vzelo kar precej časa. Vendar pa ohišje ni običajen ATX Midi tower, saj je imel izdelovalec v mislih tudi prenosljivost. Na koncu je izdelal precej všečen računalnik, ki je eden izmed najboljših v svojem razredu.

0 komentarjev

Aluminijaste nalepke

AthlonXP.com - Lian Li, proizvajalec zelo dobrih in kvalitetnih ohišij je sedaj izdelal tudi aluminijaste nalepke za CD-ROM in DVD-ROM enote ter disketnike. Aluminijasto nalepko enostavno prilepite na vašo optično ali disketno enoto in voila, nimate več grde, drap barve pogona ob lepem, kovinskem ohišju.

Problem je le v dobavljivosti te robe v Sloveniji in nerazširjenost podprtih modelov. Ploščice se da dobiti trenutno samo za nekatere najbolj razširjene modele, lastniki ostalih pa se boste morali zateči kar k barvanju. Zadevo so stestirali na AthlonXP.com.

0 komentarjev

Zanimivo zračno hlajenje procesorja

2fast CPU - Lepo je, da tudi proizvajalci ventilatorjev včasih uporabljajo malce drugačne metode hlajenja in da ne delajo samo ventilatorjev, ki uporabljajo stokrat preizkušene metode. Podjetje Cyber Cooler je hotelo biti izvirno, zato je izdelalo precej zanimiv hladilnik P-5500 HSF. Najbolj očitna lastnost hladilnika je, da piha zrak na procesor od strani. Čeprav vsak pomisli, da se tako hlajenje bolj slabo obnese, temu ni tako. Hladilnik dobro hladi procesor, poleg tega pa lahko s stranskim izpuhom še malce ohladi RAM-e. Hladilnik so preizkusili na nenavitemu Pentiumu 3 z 993 MHz, ki je imel temperaturo vedno okoli 35 stopinj C. Škoda, da ga niso preizkusili tudi pri navitem sistemu. Test hladilnika najdete tukaj. ...

1 komentar

Rumble FX slušalke s FF tehnologijo

Maximum 3D - Force Feedback (FF) tehnologija je bila do nedavnega bolj v domeni igralnih palic in volanov, sedaj pa se seli tudi na druga področja. Vso čudo FF je v tem, da s pomočjo motorčkov v volanu ali igralni palici poizkuša malce bolj realno prikazati dogajanje na računalniškem zaslonu (npr. tresenje igralne palice pri pospeševanju letala). Za FF tehnologijo so se odločili tudi pri Evergreen Technology in izdelali precej zanimiv produkt. To nista ne igralna palica, ne volan, ampak slušalke. Slušalke s Force Feedback tehnologijo? Hja, tudi avtor članka je bil od začetka malce skeptičen, vendar se je njegova skeptičnost kaj kmalu prelevila v močno navdušenost. Baje so učinki, ki jih proizvajajo slušalke Rumble FX zares nori. Poleg tega slušalke sploh niso drage. Stanejo samo 60 $, zraven pa lahko za 40 $ dokupite tudi ojačevalec. Oglejte si test in se prepričajte, ter upajte, da bo kaj podobnega prišlo tudi v Slovenijo....

0 komentarjev