»

Test GeForce 9600 GT SLI

Slo-Tech - Čeprav smo pred kratkim poročali o enotedenski zamudi prve grafične kartice iz devete generacije GeForcov, se je na spletu pojavil test dveh grafičnih kartic GeForce 9600 GT povezanih v SLI. Rezultati testa so precej obetavni, saj je naveza dveh GeForcov 9600 GT v vseh testiranih aplikacijah hitrejša od do nedavnega najzmogljivejše grafične kartice, GeForce 8800 Ultra. Iz testov sodeč gre za precej obetavno grafično kartico, ki bo na prodajne police trgovin prispela 21. februarja.

Več o samih rezultatih testiranj na forumu VR-Zone.

15 komentarjev

Prek 120 testov GeForceov FX

8dimensional - Družino GeForce FX danes, mislim, poznamo že vsi. Večini se je vtisnila v spomin po velikem razočaranju z NV30 in s prijetnim presenečnjem NV35. V času obstoja njenih predstavnikov je na internetu nastalo premnogo testov teh grafikulj. Na 8 Dimensional so opravili garaško delo in povezave na vse te preizkuse zbrali na enem mestu. Po posredovanju je med stodvajsetimi tam tudi Slo-Techov test. Klik!

0 komentarjev

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji

Zunanji trdi disk

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Prostora na računalu vedno primanjkuje, saj se podatki kopičijo in kopičijo. Seveda lahko dokupimo običajen IDE trdi disk in ga vgradimo v računalnika, a nekaterim je pomembna mobilnost, da lahko svoje informacije nosijo naokoli v malo večji torbi. Prav temu služijo eksterni oz. zunanji trdi diski in enega izmed njih so stestirali na Bjorn3D. A to ni tisti obesek, ki prenaša en gigabajt podatkov, temveč je bila to 80GB zverina. In če jo hočemo priklopiti potrebujemo le USB 2.0 kabel in prav tak priključek v računalu in to je to!

7 komentarjev

Osemkanalni zvok

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Na Bjorn3D so objavili test zvočne kartice z imenom Hercules Gamesurround Fortissimo III 7.1, ki, kar ste verjetno ugotovili že iz imena, podpira osemkanalni prostorski zvok. Na kartico lahko priklopite analogne ali digitalne zvočnike, prozivajalec pa poudarja, da kartica pokaže vso svojo moč šele s priključitvijo slednjih. Če bi torej radi imel najnovejše čudo zvočnega sveta v svoji kištici, si test le oglejte, a ne pozabite, da imate navsezadnje le dve ušesi.

8 komentarjev

Flash Memory Reader/Writer

Bjorn3D - Da, s pojavo digitalnih fotoaparatov se je razmahnila tudi uporaba t.i. FlashMemory pomnilniških kartic, seveda v več različicah. Imajo namreč kar nekaj prednosti, kot so hitrost, velikost (oz. bolje rečeno majhnost) ter neobčutljivost na udarce. Toda kako potem te podatke spraviti na naše diskovje?

Pri Bjorn3D so si ogledali napravo, ki služi natančno temu namenu, povezavi FlashMemory kartic z računalnikom, Imation FlashGo! Universal Flash Memory imenovano. Prisodili so ji visoko oceno, ima pa naprava eno veliko pomanjkljivost, če imate računalnih pod mizo se boste morali z vsako kartico plaziti tja dol. Klik!

6 komentarjev

Nov test GeForce3

Guru 3D - Tokrat iz Guru3d. Samo na srečo to ni še en test GeForce3 tehnologij in analiza le-teh, temveč dejanski test grafične kartice, ki jo poganja čip GeForce3. Katere kartice? Hercules 3D Prophet III. Seveda se fantje niso mogli upreti skušnjavi in so, na žalost, malo tudi opisali tehnologije, ki jih GeForce3 uporablja. Ampak zelo na kratko. Kartico so spustili skozi toliko testov, da jaz še v življenju nisem videl toliko. Ne samo standardni 3DMark2000&2001 ter Q3 in UT. Ampak testni programi za katere še slišal nisem (ampak so, glede na fotke, zelo dobri), do sploh nekih posebnih grafičnih pogonov. Skratka, zelo podroben test!
Kartica je v zapeljivi modri barvi in ima že serijsko montiranega Blue Orb-a. Na njej je še 64MB visokokakovostnega pomnilnika. Zaključek: kartica je dobila Editors choice naslov. Članek si oglejte tu. Priporočam!

9 komentarjev