»

Zlata mrzlica se vrača

Viper's Lair - Čeprav so časi nehenega iskanja za zlatom že minili, je zlato še vedno iskana kovina, ki se ne uporablja le v zlatarstvu. Eden izmed alternativnih način koriščenja je tudi uporaba v hladilne namene, saj ima zlato dobro toplotno prevodnost. To je bil tu razlog, da je OCZ v svojo kolekcijo pomnilniških ploščic vključil tudi "zlat" pomnilnik, ki ga krasi žlahtno obarvan hladilnik. V kompletu sta dve DDR PC4000 ploščici pomnilnika, ki sta prilagojeni dvokanalnemu načinu delovanja.

5 komentarjev

Naslednik Cappuccino PC

Slashdot - Malce bolj redni bralci novic se gotovo dobro spominjate majhnega računalnika Cappuccino PC in številnih njegovih izvedenk ter računalnika Espresso PC, ki so v ne tako oddaljeni preteklosti navduševali pisce testov ter številne uporabnike, ki cenijo prenosljivost. Seveda pa je napredek prisoten tudi pri teh napravicah, zato je proizvajalec moral izdelati zmogljivejši mlinček. Rodil se je Mocha P4 PC, ki je ohranil dobre lastnosti predhodnikov, poleg tega pa ponuja kar nekaj dobrot - od podpore procesorjem Pentium4, do gigabitnega etherneta, itd. Več o tem računalniku si lahko preberete na tej strani.

3 komentarji

Primerjava zmogljivih DDR pomnilnikov

I Am Not A Geek - Še en test iz IANAG: tokrat so se spravili na dva DDR RAM modula podjetij Kingmax in OCZ. Številnim uporabnikom bo podjetje Kingmax znano, saj je prisotno tudi v Slovenije, medtem ko bodo številni ob omenitvi imena OCZ zgolj zmajevali z glavami. No, kljub temu, da OCZ ni ravno znano ime, se lahko pohvali z odličnim pomnilnikom. Na IANAG so namreč testirali "čokoladico" z oznako PC3000, kar pomeni, da lahko v načinu DDR deluje normalno pri 366 MHz, s pomočjo navijanja pa so frekvenco zvišali celo na 394 MHz. Čeprav je ta tip pomnilnika zaenkrat namenjen samo navijalcem, pa se bo to v bližnji prihodnosti spremenilo, saj SIS že razvija nabore za pomnilnik, ki bo bolj zmogljivo od PC2700. Dobro se je izkazal tudi Kingmax, ki je kljub slabšim specifikacijam (PC2700) uspel prilesti do 383 MHz. Kul.

0 komentarjev

Zilog

Slashdot - Zilog ni najbolj znano ime. A, če se omeni procesor Z80 (procesor v ZX spectrumu - mavrici), potem vemo, da govorimo o začetkih sodobnega računalništva. Pred 20 leti so bili v špici, a vsake pravljice je enkrat konec. Zdaj bodo izpolnili "obrazec 11", kar pomeni bankrot. Prav zanimivo se je vprašati, če lahko tudi večja podjetja kdaj umrejo. Recimo ali bo kdaj umrl Intel ali pa Microsoft? Pa Toshiba, Hitachi in Sony? Gremo mogoče v ero nesmrtnih multinacionalk, takšnih, ki jih prikazujejo Anime filmi in znanstvenofantastični romani?

6 komentarjev

Test PC150 RAM modulov

Hexus - RAM je RAM, pravijo nekateri, vendar se s tako trditvijo precej motijo, saj niso vsi RAM-i enaki, pa tudi tisti, ki imajo enake specifikacije, le proizvajalca drugega, se lahko razlikujejo po hitrostih. To dokazuje Hexusov test PC150 RAM modulov štirih proizvajalcev (PQI, Cruical, Kingmax in SynMax (VCM)). Čeprav je trenutno na pohodu DDR SDRAM, pa bo PC150 SDRAM še vedno zanimiv za navijalce stare šole, ki bi iz svojih procesorjev na starih "SDRAM ploščah" radi iztisnili čimveč. PQI RAM-ov v Sloveniji gotovo ne boste dobili, SynMaxovih tudi ne, za Kingmaxa se boste morali potruditi, Cruical pa je itak samo veja korporacije Micron.

Kot nas je prijazno opozoril BigHugo, se PQI RAM v Sloveniji prodaja! Prodaja ga podjetje Pchand. Navali narode .
by Pretorijanec

5 komentarjev