»

Connexion napada vladne in vojaške strani

Zeropaid - Hekerska skupina Connexion je objavila skoraj 17.000 elektronskih naslovov in ustreznih gesel, ki so jih domnevno ukradli s strani več organizacij. Od kod so jih dobili, skupina ni želela razkriti, a pregled po elektronskih naslovih pokaže, da gre v veliki meri tudi za ameriške vojaške in vladne službe.

Naslovi ljudi iz skupine "pomembni ljudje" obsegajo Agencijo za nacionalno varnost (NSA), Oddelek za domovinsko varnost (DHS), Center za nadzor bolezni (CDC), zvezne države in še nekaj drugih agencij ter različne veje vojske. Ostali elektronski naslovi so od vsepovsod - Yahoo, Gmail, MSN,...

25 komentarjev

Valve predstavlja Steam Guard

bit-tech.net - Valvova spletna trgovina Steam je med daleč najbolj popularnimi na področju digitalnih nakupov iger, med drugim tudi zaradi enostavnosti nakupa iger. Na spletni strani oz. v odjemalcu enostavno izberete nakup igre, le-to plačate s kreditno kartico oz. s PayPalom, sledi pa prenos igre s spleta in njena namestitev. Vse, kar vaše težko prislužene denarce pretopljene v zabavne igre loči od nepridipravov, je vaše uporabniško ime in geslo (ki je seveda izredno varno, ima več kot 15 znakov, velike in male črke, številke, posebne znake in vzorec vašega DNK-ja, kajne? Kajne??). Da bi še dodatno...

14 komentarjev

Bizaren hrošč pri Amazonu omogoča prijavo z napačnim geslom

Heise - Na Redditu so odkrili bizaren hrošč v Amazonovem sistemu za prijavo, ki omogoča prijavo tudi z variantami gesla. Hrošč se pojavi le v primeru, da uporabnik svojega gesla v zadnjih letih ni spremenil. Takrat se upošteva le prvih osem črk gesla, ostanek pa je lahko povsem naključen, pa bo Amazon še vedno pustil prijavo. Hrošč tudi pokvari razlikovanje med velikimi in malimi črkami, tako da je prijava mogoča s poljubno kombinacijo. Testi na Heise so pokazali, da so ranljiva gesla, ki so bila starejša od enega leta, čeprav nekateri problema niso mogli ponoviti niti s starejšimi gesli. Rešitev je zelo enostavna: ob zamenjavi gesla, četudi ga zamenjate z istim, hrošč izgine.

14 komentarjev

SloMail.com

Slo-Tech - Kot kaže, je dokončno umrl SloMail.com. Vsi, ki imate na Slo-Techu v osebnih profilih vpisan elektronski naslov tega ponudnika, ga prosim popravite, saj vam bo drugače čez kakšen teden uporaba teh uporabniških imen onemogočena.

2 komentarja

Spremembe

Slo-Tech - Na forumu se je zgodila manjša sprememba. Po novem vas prosimo, če lahko vaša elektronska sporočila v zvezi s forumom pošiljate na naslednje naslove:

13 komentarjev

Izmenjava "pasic"

Slo-Tech - Lastniki vseh strani, ki kažete Slo-Techovo malo slikico mi prosim pošljite mail. V večini primerov boste dobili posebno kodo, ki jo vstavite na vašo stran in potem ko bodo to storili tudi vsi naši sedanji izmenjevalci se bo tudi vaš banner začel prikazovati na Slo-Techu.

6 komentarjev

Razpis

Slo-Tech - Iščejo se lokalni nazivi za vse dele foruma, kjer lokalnih nazivov še ni. Uporabljene ideje bodo nagrajene z nazivom (1 naziv / 1 oddelek foruma). Kot popolna vloga se šteje email na primoz@slo-tech.com, ki vsebuje 15 nazivov za EN oddelek. Torej morate v svojem predlogu napisati VSE nazive (15) za določen oddelek, če želite sodelovati.

4 komentarji

Prijava

Jaz - Vsi ki ste poslali email z pritožbo o nedelovanju prijave, ga prosim pošljite ŠE ENKRAT. Tokrat na naslov primoz@slo-tech.com. V e-mail OBVEZNO vpišite vaš elektronski naslov, kot ste ga vpisali v obrazec za prijavo ter vaše uporabniško ime. Gesla NI potrebno pošiljati, razen v primeru, da niste prepričani da ga veste[:D]

0 komentarjev