»

ATI z novimi gonilniki

Rage3D - Po Microsoftovi izdaji DirectX 9 knjižic, je bil tudi Ati izdal nove gonilnike s podporo DirectX 9 tehnologiji, imenovane Catalyst 3.0. Gonilniki so digitalno podpisani za Radeon 9700/9500 družino, medtem ko ostale kartice na podpis še čakajo. Novi gonilniki naj bi vsem karticam prinesli kar lepo število dodatnih FPS v igrah. Poleg tega pa dobite na ATI-jevi še nekaj novih demotov ter screenshootov. Klik!

2 komentarja

Novi gonilniki za nForce in ATIjeve Radeone

Guru 3D - Kot ste lahko prebrali že v naslovu, so na voljo zopet novi gonilniki, in sicer za nVidiin nForce in ATIjeve Radeone. Gonilnike za nForce dobite tukaj, gonilnike za Radeone pa tu. Radeonovi gonilniki so verzije Beta 6.13.10.6052 in so napisani za čipe:
  • Radeon 7000 / Radeon VE

  • Radeon 7200 / Radeon

  • Radeon Mobility

  • Radeon Mobility 7500

  • Radeon Mobility 7500 GL

  • Radeon 7500

  • Radeon 8500

  • Radeon 8500 DV Edition

Aja, pa še to: gonilniki so napisani za operacijski sistem Windows XP.

4 komentarji

Radeon SE je spet "na sceni"

vir: PC Pop
PC Pop - Bolj kot ATI zanika govorice o Radeon-u SE, bolj se te pojavljajo. Sodeč po tej novici, bo Radeon SE izšel. Stran je v kitajščini in vam bo pomagala bore malo, če si ne preberete prevoda v angleščino. Kakor sem že omenil, bo Radeon SE navita različica Radeon VIVO 64MB. O sposobnostih in moči čipa bomo še videli. Jasno pa je, da ATI ne namerava izdelati Radeon-ov SE v veliki nakladi. Izdal jih bo omejeno število in jih prodal le "izbranim" kupcem. Navadnim smrtnikom namerava prodati svoj Radeon 2, ki naj bi prišel na prodajne police ob koncu poletja, začetku jeseni. ATI z Radeon-om SE cilja na konkurenco Nvidiinemu GeForce2 Pro....

7 komentarjev

ATI Radeon 64 DDR

Jaz - Res je, da kartica ni nova ter da testi le-te ne bi bili ažurni, a se vseeno pojavljajo. V tem primeru z novim aspektom testiranja, 3D Mark 2001 imenovanim. Kakor že vemo, je 3D Mark 2001 optimaliziran za delovanje z vsemi naprednimi funkcijami, ki jih prinaša DirectX 8. Znano je tudi, da Radeon nosi podporo nekaterim funkcijam, ki jih Geforce ni ugledal (Charisma Engine, na primer). Nekako je znano tudi, da je bil Radeon narejen za 32 bitno barvno ločljivost. Če sestavimo vse, lahko vidimo, da bi moral Radeon v 3D Marku 2001 dobiti dovolj točk za konkurenco s Geforceom 32 DDR. Club OC se je spravil testirati ravno to. Dokazi govorijo v prid Radeona. Test si oglejte na tej strani. Ker se mi je stvar zdela zanimiva, sem tudi jaz probal isto, saj sem po sreči imel pri sebi dve 800 MHz mašine, eno z Geforceom II PRO, drugo z Radeonom 64. Obe grafični sta bili naviti, rezultata pa domala identična (2900 točk). To je pa že nova plat zgodbe, ane? Radeon je namreč več kot 15000 SIT...

0 komentarjev

Nekaj novih gonilnikov

več strani - No, čas je, da omenimo nekaj novih gonilnikov, ki so se pojavili te dni. Prvo je na vrsti ATI, saj je izdaja novih gonilnikov za lastnike njihovih kartic pravi mali praznik. Torej, na voljo so BETA Win9x/ME gonilniki za Radeone. Glede na to, da gre za neuradne gonilnike neznanega izvora vam res moram priporočiti veliko pazljivost ob njih uporabi, pustolovci pa jih najdete tukaj. Na žalost pa se še vedno nič ne ve o kakšnih Win2k Radeon gonilnikih .

No, druga je na vrsti VIA: končno je na voljo popolna različica njihovih 4in1 gonilnikov, tokrat 4.28. Ti gonilniki po prvih poročilih prinašajo kar precejšnjo pospešitev sistema, tako da se jih menda izplača uporabiti. Najde jih tukaj.

0 komentarjev