»

BritneySpears.com pohekan

The Register - Hmm, po vseh teh hekerskih napadih sodeč, imajo hekerji trenutno obilo časa. Največkrat smo videli pohekane strani raznih podjetij, ki imajo opravka z računalništvom (Microsoft, 3D Chipset, Themes.org, ...), sedaj pa smo bili priča tudi drugačnim napadom. Tokrat so se hekerji znesli nad pop pevko Britney Spears (bruh) in ji pohekali uradno stran BritneySpears.com. Kako je stran izgledala, ko je bila pohekana ne morem povedati, ker sem vse skupaj zamudil. Zato se sklicujem na The Register, kjer so objavili krajšo novico na to temo. Mimogrede, stran Britney Spears spet deluje.

3 komentarji

RDRAM vse bolj in bolj popularen

Electronic News - Sodeč po tem članku, se je povpraševanje za RDRAM pomnilnikom v zadnjem času zelo povečalo. Samsung, trenutno največji proizvajalec tega pomnilnika, ima trenutno zasedene vse proizvodne zmogljivosti in še vedno ni sposoben dohajati povpraševanja s strani Intela. Trenutno so sposobni zagotoviti 6 do 7 milijonov čipov na mesec, Intel pa zahteva okoli 10 milijonov.
Očitno Intelova reklama deluje in napovedi, ki smo jih objavili pred par dnevi niso iz trte izvite. Kakorkoli, Samsung nikakor ne bo izpustil takšne priložnosti in za december načrtujejo proizvodnjo kar 20 milijonov čipov, kar bo zadostovalo za 37% celotne proizvodnje tega pomnilnika. Medtem pa so cene Rambus zaradi velikega (umetno ustvarjenega?) povpraševanja spet začele rasti in trenutno en čip velja okoli $18, kar je tri krat več, kot SDRAM.

3 komentarji

Cene RAMa BODO padale

ZDNet - Zadnje mesece smo bili priča res velikemu in konstantnemu padanju cen pomnilnika. Veliko je bilo ugibanj, do kdaj se bo to nadaljevalo in kdaj je pravi čas za nakup pomnilnika. Različni "strokovnjaki" so špekulirali po svoje, izgubili pa so tisti, ki so vse skupaj označili za začasen pojav. Cene pomnilnika bodo namreč ostale nizke, oziroma padle še bolj. Zelo dobro analizo situacije so objavili na ZDNetu. Njihove informacije se ujemajo z informacijami, ki smo jih objavili par dni nazaj, tako da so po vsej verjetnosti resnične. Kakorkoli ljudje, prihajajo lepši časi .

3 komentarji

Samsung se pripravlja na masovno prodajo DDR pomnilnika

EBN - Na EBNju so objavili zanimivo informacijo o Samsungu in njihovih načrtih z DDR pomnilnikom. Podjetje je razvoj menda že končalo, prvi primerki v desktop segmentu pa naj bi se začeli pojavljati prej, kot je bilo načrtovano. Razlog za to je AMDjevo uspešno reševanje problemov s svojim DDR čipovjem, kar bo seveda privedlo do bolj zgodnje popularizacije in razširjenosti. Seveda bo obe pogojevala predvsem cena pomnilnika, toda ta bo po vseh napovedih precej konkurenčna.

1 komentar