»

Naš novi server ali Essedi so carji!

Slo-Tech - Končno se je zgodilo... kaj pa, pravite? Konec sveta? Je Sergio dosegel 2 GHz? Sem zamenjal splošno modrino za rdečo? Je Primož dobil pretres možganov in ne zna več programirati? Ne, nič tako preprostega. Dobili smo nov strežnik! Usmilili so se nas Italijani in sicer Essedi Gorica. Slava jim!
Kaj so nam porinili v roke?
- 2x AMD Athlon XP 1700+;
- Tyan dual plato;
- 2x 512 MB Corsair DDR ECC pomnilnika in
- 2x DragonOrb 7200 z bakrenim podnožjem.

Kot se verjetno spomnite smo nekoč nekaj govorili tudi o nekih SCSI diskih. Da, tudi te imamo in sicer 18 njih. To so 9.1GB UltraSCSI diski ki bodo v Raid5 polju (5 dotičnih bo v serverju (če ne več - stvar redundance :) --Sergio)).
Vse skupaj...

62 komentarjev

Prva noč na novem strežniku

Jaz - Tako, prva noč na našem novem strežniku je za nami. DNS se je večinoma porihtal, tako da lahko do strani dostopate direktno s polnim URL naslovom, ne pa preko tistega čudnega IPja. Strežnik zaenkrat deluje brez večjih težav, kar pa je bilo tudi za pričakovati. Arnesovci in vsi kablaši verjetno že občutite veliko pohitritev, drugi pa bomo tega deležni v prihodnjih urah, ko se DNSji dokončno porihtajo.Ob tej priložnosti bi se tudi rad zahvalil vsem podjetjem, ki so nam to veliko nadgradnjo omogočila: Najlepša hvala vsem!

0 komentarjev