»

14. multikonferenca Informacijska družba 2011

Inštitut Jožef Stefan - Med 10. in 14. oktobrom se bo na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani odvijala 14. multikonferenca Informacijska družba 2011.

Dogodek je razdeljen na 8 konferenc, ki se dotikajo osnovne teme: inteligentni sistemi, kognitivne znanosti, izkopavanje znanja in podatkovna skladišča (sikdd 2011), soočanje z demografskimi izzivi, sodelovanje, programska oprema in storitve v informacijski družbi, vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi, robotika, kognitonika, internet in slovenija: 1985 – 1995.

Vstop je prost, več informacij pa dobite na strani dogodka.

1 komentar

Okrogla miza "Cena energije?"

Slo-Tech - V četrtek, 9. aprila ob 16:30 v Združenju študentov elektrotehnike in računalništva - EESTEC organizirajo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani okroglo mizo na temo elektro energetske prihodnosti Slovenije.

Na okrogli mizi se bodo soočili predstavniki elektro energetskega sektorja iz Slovenije, in sicer:
- dr. Franc Žlahtič (Direktorat za energijo, Ministrstvo za gospodarstvo)
- dr. Vlado Dimovski (ekonomski vidik problematike)
- dr. Pavel Omahen (ELES - prenos)
- dr. Peter Novak (učinkovita raba energije, OVE)
- mag. Vida Ogorelec Wagner (Umanotera - okoljski vidik problematike)
- prof. dr. Rafael Mihalič (FE - znanstveni pogled)

Okrogla miza bo trajala predvidoma dve uri in pol in bo razdeljena na dva sklopa:
1.) Situacija in analiza trenutnega stanja elektro energetskega sistema v Sloveniji
2.) Načrti za prihodnost, vizija, debata o raznih problematikah ki se tičejo elektro energetike (okoljska problematika, investicije države, vpliv na gospodarstvo,...), vprašanja publike

...

0 komentarjev

Spletna stran o varnosti na internetu

RTV Slovenija - S pomočjo Fakultete za družbene vede in Arnesa, je zaživel spletni portal SAFE-SI, ki je namenjen osveščanju o varni in zakoniti uporabi računalnika ter interneta. Na portalu lahko najdete celovit prikaz informacij o nevarnostih, ki prežijo na vas in vaš "mlinček", izveste ali ste "pirat", se preizkusite v znanju varne uporabe interneta in še mnogo več. Portal je še posebej usmerjen v štiri skupine: za otroke, najstnike, starše ter učitelje, kjer se da dobiti odgovore bolj specifične narave - glede iger in nasilja, blogov, zasvojenosti in podobno.

Čeprav se tu nahaja bolj računalniško pismena populacija, vam stran toplo priporočam kot referenco/revizijo za lastno ravnanje, seveda pa jo lahko priporočite vašim "rednim strankam", ki trpijo zaradi neznanja.[;)]

30 komentarjev

Okrogla miza: Informacijska družba po MID-u?

Kiberpipa - Društvo Polituss v sodelovanju z Kiberpipo pripravlja okroglo mizo z naslovom "Informacijska družba po MID-u?", ki bo potekala v torek, 30. novembra, ob 17.00 v Kiberpipi.

O stanju informacijske družbe v Sloveniji in vzporedno s tem tudi ukinitvi Ministrstva za informacijsko družbo bodo razpravljali:

- predstavnik bivšega ministrstva: dr. Pavel Gantar, ex. minister za ID
- predstavnika SDS: mag. Matjaž Janša, odbor za promet in informacijsko družbo in dr. Gregor Virant,
kandidat za ministra za javno upravo
- predstavnika civilne družbe: Špela Kučan, Ljudmila.org in Andraž Tori, Kiberpipa
- pedstavnika strokovne javnosti: dr. Andrej A. Lukšič, politolog, FDV, dr. Franc Trček, sociolog, FDV

Vabljeni!

127 komentarjev

DSLAM v vsako slovensko vas

MSNBC - No ja, mogoče malo pretiravam, vendar se tudi kaj takega lahko zgodi. Farmerji v Coloradu, naveličani hitrih prenosov z modemom (29kbit/s) in nesodelovanja firme Qwest (tamkajšnji Telekom); so se odločili da je treba glede tega nekaj ukreniti. Kupili so si svoj DSLAM ($12,000), ga postavili v bližnji hlev; se pogodili s prej omenjeno firmo za vodnike in stvar je začela delati. Trenutno imajo 12 naročnikov (od 40 hiš oziroma vikendov). Še njihova stran.

1 komentar

Festival računalništva

Slo-Tech - Ravno sedaj sem prišel iz osmega festivala računalništva, kjer sem tekmoval v drugi skupini med srednješolci. Primož je, kot naš ponos in sreča, tekmoval v najtežji, tretji skupini. Dogodek je bil zanimiv, pozdravit nas je pa prišel gospod eminenca, minister za informacijsko družbo, g. Pavle Gantar. Rezultate dobimo popoldne, o tej temi se bom pa razpisal še v forumu z nekaj zanimivostvmi :D.

7 komentarjev

Digitalni razkorak

Slo-Tech - MiD prireja okroglo mizo na temo digitalnega razkoraka med bogatimi in revnimi. Stvar bo jutri (v petek), 15. 2. ob 12:30 na FDV v predavalnici št. 7. Na debati bodo sodelovali: dr. Pavel Gantar, minister za informacijsko družbo, dr. József Györkös, državni sekretar za aplikacije v informacijski družbi, dr. Vasja Vehovar, moderator in pisec raziskave Digitalni razkorak - Slovenija 2001, dr. Aleš Mihelič, državni podsekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, Tomaž Skulj, Zavod RS za šolstvo, dr. Anton Kramberger iz Fakultete za družbene vede in dr. Franc Trček iz Fakultete za družbene vede.

Morda bi bilo zanimivo dati kakšno dobro idejo - Slo-Tech v vsako slovensko vas :)

3 komentarji

Klepetalnica MiD

Finance - Druga klepetalnica Ministrstva za informacijsko okužbo bo v sredo, 6. 2., ob 19. uri. Tema: sprostitev domenskega prostora. Navali narode na domene! :)
Prisotni bodo ljudje iz ARNESa (Marko Bonač, Barbara Povše) in MIDa dr. Tomaž Kalin in dr. József Györkös. Stvar bo dostopna preko weba weba ali direktno preko irca na irc.gov.si, kanal #MID. (kdo bi si mislil...:)

V bistvu, kakšno je slo-techersko mnenje o sprostitvi domen. Ste za to, da jih imajo lahko vsi ali le podjetja? Kaj pa pravila o dodajanju -drustvo in -zveza itd? Kakšen internet hočete?

7 komentarjev

MiD vabi na klepet

Slo-Tech - Ministrstvo za informacijsko okuž^H^H^H^Hdružbo vabi na javni klepet na njihovih domačih straneh. Naslov bo "MiD včeraj, danes, jutri", stvar pa bo potekala danes (torek) ob 20:00. Več piše tule. Pogovarjal se bomo lahko z ministrom Kantarjem in dvema skretarjema. Joke joke, kar se mene tiče, je to edino ministrstvo v naši vladi, ki ima približno idejo, kaj bi sploh rado naredilo.

10 komentarjev

Lenuhi

Jaz - Jaome, jaome... en dam imam čez glavo dela, pa ravno ta dan si vsi ostali pisci novic izberejo za igranje domin, črnega petra in ostalih družabnih igric. Saj ne, da bi s tem bilo kaj narobe, navsezadnje so družbeni kontakti pomemben del življenja, toda nekaj novic bi vseeno lahko napisali. No ja .

0 komentarjev