»

Izšel drugi servisni paket popravkov za Office 2007

CNet - Včeraj je Microsoft izdal drugi servisni paket popravkov za Office 2007, ki je že na voljo za prenos na pričakovanem mestu. Poleg kopice varnostnih in drugih popravkov je Microsoft vanj dodal še eno pomembno stvar, zaradi katere je vredno namestiti nov paket. Podprli so formata ODF (Open Document Format) in PDF (Portable Document Format), v katera je sedaj mogoče shranjevati direktno iz Officeovih programov. Med manjšimi izboljšavami (vseh popravkov je več kot 2000) omenimo popravljeno stabilnost Outlooka, boljše risanje diagramov v Excelu in več nadzora nad SmartArtovimi grafikami, navaja Microsoft. Klik!

19 komentarjev

"Ravnokar smo 400 milijonom ljudem predstavili XML"

Microsoft - Takšne so bile besede Jeana Paolija, enega od soavtorjev XMLja, ko je na začetku tega meseca ves vesel skakljal po Microsoftovi stavbi, kjer je zaposlen.

Microsoft je namreč odprl svoj novi format za Officeove aplikacije, ki je zgrajen okoli XML tehnologije, to pa pomeni, da ga bo lahko pisal in popravljal vsak, ki si bo le prebral referenčne sheme.

Končnicam datotek iz programov Word, Excel in Powerpoint se bo tako dodala črka X (.DOCX, .XLSX, .PPTX), cel format pa bo spravljen v ZIP datoteki, vsi novi formati pa bodo seveda podprti v sedanjih različicah Offica.

Lahko si pogledate video, preberete kaj več na uradni strani ali pa na Blogu razvijalca Briana Jonesa.

36 komentarjev

Izšel je WSUS

Microsoft - Izšel je WSUS - Windows Server Update Services, naslednik SUS - Software Update Service-a. Med drugih prinaša tudi možnost posodabljanja nekaterih drugih Microsoftovih orodij:
  • Office,
  • Exchange,
  • MS SQL.
WSUS je okolje, ki omogoča lažje upravljanje s popravki, ki jih izdaja Microsoft. Prav tako njegova uporaba v večjih omrežjih drastično zmanjša potrebo po široki pipici v svet za potrebe nameščanja Microsoftovih popravkov.

7 komentarjev

Po kratkem premoru spet popravki iz Microsoftovih logov

Slo-Tech - Po dveh mesecih so spet na voljo novi popravki, kot je v navadi, jih je Microsoft izdal drugi torek v mesecu.

Tokrat je na voljo skupno 8 popravkov, od tega jih je 5 označenih kot 'Critical', 3 pa kot 'Important'. Popravki so v večini namenjeni operacijskim sistemom, brskalniku Internet Explorer, nekaterim orodjem Office in MSN Messenger 6.2.

Vse informacije o novih popravkih si lahko preberete tu, za namestitev pa obiščete windowsupdate.microsoft.com.

Ko smo že ravno pri popravkih; zlobni ljudje so začeli razpošiljati elektronsko sporočilo, ki vas hoče prepričati, da so na voljo novi popravki in vam prikladno ponudijo tudi povezavo na windowsupdate.microsoft.com, ki pa je seveda napačna. Ne nasedajte!

25 komentarjev

Domena .SI še vedno za izbrance

Finance - Pri Arnesu, kjer so pooblaščeni za registracijo domen z oznako .si, so odpravo omejitev in možnost registracije slovenskih domen tudi za posameznike obljubili do konca prejšnjega leta, a še vedno ostajajo edini pristojni v naši spletni druščini. Prav tako še niso določeni pristojni subjekti, ki bodo pooblaščeni za registracijo. Tako lahko še vedno domeno .si registrajo le pravne osebe (podjetja), samostojni podjetniki in lastniki blagovnih znamk.

Javni zavod naj bi se za "zavlačevanje" do konca letošnjega leta odločili zaradi nevarnosti sporov o intelektualni lastnini, posamezniki pa bodo na registracijo lastne domene morali počakati tudi po tem obdobju. Tržišče bo tisto, ki bo udejanilo ceno domene in stroške vzdrževanja, pooblaščenim registrarjem, kot jim pravijo Akademiki, pa domenskih storitev naj ne bi zaračunavali v visokih zneskih. Registracija domen pri Arnesu poteka trikrat tedensko, do konca maja 2003 pa so v vrhnji DNS vpisali že več kot 17 tisoč domen. Izvorna...

7 komentarjev

Kraja pasovne širine

Slo-Tech - Tako se dela. Nekateri Američani ("hacker ring" :]) naj bi po trditvah policije ter FBIja priredili opremo svojega ponudnika hitrega dostopa do interneta na način, da jim je na račun drugih uporabnikov dovoljeval večo hitrost, ki naj bi jo, zopet -- po trditvah onkrajlužnih angelov -- uporabili tudi za dolvleko iger. Klik!

Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi sodnik verjetno razumel stisko na SiOL ADSL priklopljenih uporabnikov [>:D].

9 komentarjev

MS Office: hekerjevo priljubljeno orodje

The Register - Velikan je v jabolčni paket pisarniških orodij Office v.X vdelal tudi piratsko zaščito: če program zazna več tovrstnih produktov na mreži, ki uporabljajo isti 'PID' (Network Product Identification), zapre vse Officeove programe. Kakorkoli pač, v mrežnem filtru, ki brska za 'PID'i (ne, niso pooblaščene investicijske družbe), pa se nahaja golazen, ki se zadavi ob specifično oblikovanem paketku, s čimer pa sesuje program. Vsled tega obstaja nevarnost DOS napada (hehe, Denial of using MS software?); nevarnost bi moral odpraviti vsak požarni zid. Klik!

0 komentarjev