»

Pleksi na pohodu

The Tech Zone - Verjetno se spomnite, da smo pred nekaj dnevi poročali o dveh prozornih ohišjih, ki sta bili plod lastne iznajdljivosti in dela. Sedaj pa so denar zavohala tudi podjetja.

Eno od prvih je Xoxide, ki se že nekaj časa ukvarja z ohišji, sedaj pa so na trg poslali še prozoren model. Pod drobnogled so ga vzeli na The Tech Zonu, ga dodobra stestirali, poslikali in mu na koncu prisodili oceno 8.5/10. Ocena je sicer verjetno malo pretirana, samo če si privoščite lepšo matično ploščo in kakšno neonko ter prozorne ventilatorje, pa zna biti drugače.

0 komentarjev

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev

Kako izdelati akrilni cement

Pimprig - Modifikatorji, ki veliko delajo s prozornimi ohišji ali pa rezervoarji za vodo pri vodnem hlajenju izdelanih iz pleksi stekla, bodo najverjetneje veseli članka na tej strani, ki vas bo naučil, kako izdelati tako imenovani akrilni cement, ki je učinkovito lepilo za prej omenjeni material. Vse kar potrebujete je nekaj majhnih koščkov pleksi stekla, aceton, steklen kozarec in 24 ur, da proces steče do konca.

3 komentarji

Pleksi ohišje

The Tech Zone - Fabrike po svetu vedno bolj sledijo modnim smernicam. Tako si lahko sedaj omislimo modno obarvana, poslikana, prevrtana in oh in sploh predelana industrijska ohišja. Podjetje ClearPC je tako izdelalo še popolnoma prozorno ohišje. Nič več zafrkavanja s pleksi steklom ter njega rezanjem in lepljenjem, sedaj enostavno odidemo v trgovino (pa ne pri nas ) in si kupimo ročno izdelano prozorno ohišje. Ogledali so si ga na The Tech Zone in mu dali oceno 8/10, pod minus pa štejejo to, da nima gumba za reset .

1 komentar

Microsoft Windows XP RC1 predogled

The Tech Zone - Govorice, prvi testi in dobra ter obsežna reklamna kampanja so naredili svoje, saj so Windows XP eden izmed najbolj pričakovanih operacijskih sistemov, od katerega si pri Microsoftu obetajo astronomske dobičke. O WinXP je bilo že veliko govora in ker uradni izzid sistema sploh ni več tako daleč, je čas, da si spet pogledamo kakšen test, oz. predogled že precej končane različice. Na The Tech Zone so preizkusili različico RC1, ki jasno nakazuje, kakšen naj bi celoten operacijski sistem izgledal. Vendar pozor, članek še vedno opisuje beta različico, zato ga vzemite bolj kot zanimivost.

7 komentarjev

10 najbolj revolucionarnih kosov hardvera

The Tech Zone - Vsako področje ima nekatere ekstreme, ki so v marsikaterem pogledu povzročili pravo malo, če že ne veliko revolucijo. Tako je bilo tudi na področju računalništva, kjer je nekaj podjetij z nadarjenimi/zagnanimi inženirji/programerji dobesedno spremenilo pot razvoja. Naj navedem samo nekaj primerov: 3Dfx in kasneje Nvidia sta nas popeljala v svet PRAVE 3D grafike, zaradi Celeronov, ABIT-a in ASUS-a navijamo, AMD ima s svojimi Duroni in Thunderbirdi zasluge, da smo trenutno globoko v gigahercu in še bi lahko našteval. The Tech Zone se je poklonil revolucionarjem in napisal članek, v katerem lahko najdete 10 najbolj zaslužnih kosov hardvera, ki so botrovali številnim napredkom. Res zanimivo branje.

0 komentarjev