»

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

Anatomija ventilatorja

Extreme Cooling - Za konec pa še malce bolj zabavna tema, ki bo gotovo sedla vsem tistim, ki radi sesujejo in odprejo vse, kar se premika, brni ali kaže kakšne druge znake življenja. Neki zanesenjak se je namreč odločil, da vesoljnemu ljudstvu pokaže, kako izgledajo ventilatorji v notranjosti. Če ste torej tech freak in vas zanima, kako stvari izgledajo pod črno plastiko, a se vam ne zdi vredno vlagati energije v naporno odpiranje ventilatorja, potem ne kaže drugega, kot da se odpravite na to stran. Pa veliko užitkov, pri duhovnem hranjenju [:D].

4 komentarji

4x GF4 MX440

Overclockers New Zeland - Na Overclockers New Zeland so na kup spravili 4 GeForce4 MX440 kartice ter spisali primerjalni test. Tako so poslali škratke elektrončke skozi:
- ChainTech GF4MX SE,
- Gainward GF4MX Golden Sample,
- Leadtek A170T in
- PixelView GF4 MX.
Odkrili so, da se najbolj splača nakup Leadtek-a ali ChainTech-a zaradi njunih navijaških potencialov. Boste sploh vrgli uč na GeForca4, ali boste raje segli po Radeonu?

4 komentarji

Zanimiva Leadtekova kartica

vir: Guru 3D
Guru 3D - Kljub Herculesovi odpovedi številni proizvajalce še vedno veselo napovedujejo nove kartice. Med temi je tudi Leadtek, ki je pred kratkim napovedal serijo kartic na procesorju GeForce 4 MX, sedaj pa je povzročil še manjše razburjenje s svojo kartico WinFast a250 Ultra GeForce4 Ti4600. Tukaj ne gre samo za to, da bo kartica nosila neemiksovsko različico čipa GeForce 4, ampak tudi za zanimiv dizajn. Leadtek se je namreč odločil, da pomnilnik in grafični čip pokrije z ogromnim hladilnim rebrom, ki ga bosta hladila dva ventilatorja. Mnenja o učinkovitosti takega hlajenja so si deljena, vendar pa je Leadtek naredil dobro rešitev, ki bo še v večji meri preprečila pregrevanje pomnilnika, ki se na hitrih karticah rad prav nenormalno segreje. Slika: ...

2 komentarja

ZNANE CENE GeForce 4 !

Icrontic - Še preden je Nvidia sploh napovedala novi grafični procesor (to se bo zgodilo 6. februarja), so znane tudi cene grafičnih kartic, ki bodo temeljile na njem. Kartice se bodo v čezlužju začele prodajati že konec tega tedna! GeForce4 MX420 64 MB = $ 92.12, GeForce4 MX440 64 MB = $ 119.05, GeForce4 MX460 64 MB = $ 162.98, GeForce4 Ti4400 128 MB = $ 282.02, GeForce4 Ti4600 128 MB = $ 389.73,

22 komentarjev

Leadtekovi GeForci 4 MX

X-Bit Labs - Številni proizvajalci grafičnih kartic se zavzeto pripravljajo na peti februar, ko naj bi Nvidia vesoljnemu ljudstvu prikazala zmogljivost svojih čipov naslednje generacije. Na ta skoraj zgodovinski trenutek se je vneto pripravil tudi Leadtek, ki ga številni poznamo po posrečenih rešitvah na čipih GeForce2 MX in GeForce 3. Predstavil nam je, katere kartice bomo v prihodnosti vtaknili v AGP režo svoje matične plošče:
  • Leadtek GeForce4 MX420 bo najpočasnejši model, ki bo opremljen s 64 MB pomnilnika SDRAM, ki bo deloval s frekvenco 166 MHz. Frekvenca grafičnega čipa bo seveda višja - 250 MHz.

  • Leadtek GeForce4 MX440 bo malce bolj zmogljiv model, ki bo vseboval kar 64 MB DDR SDRAM pomnilnika in malce hitrejši grafični čip, ki bo deloval s frekvenco 275 MHz. Pomnilnik bo deloval s 400 MHz.

  • Leadtek GeForce4 MX460 bo sestavljena iz 300 MHz grafičnega čipa in bo izdelana v dveh različicah. Prva bo vsebovala 64 MB DDR SDRAM in druga različica 128 MB DDR SDRAM (končno!) pomnilnika, ki bo...

4 komentarji

GeForce4 čipi bodo zamudili

X-Bit Labs - Nvidia je čipe GeForce4 napovedovala za januar, vendar pa so predstavitev prestavili na februar. Nvidia se zaradi prestavitve datuma ne sekira preveč, saj ATI trenutno še vedno ni sposoben predstaviti naslednje generacije grafičnih čipov, ki se kodno imenujejo R300 in RV250, Titaniumi se trenutno prodajajo zelo dobro, TSMC pa ima svoje proizvodne zmogljivosti zasedene do skrajnosti. Številni viri poročajo, da zamuda ni posledica težav, saj naj bi bili prvi grafični čipi že poslani proizvajalcem grafičnih kartic.

13 komentarjev

LeadTekov GF2 MX

PC Pop - Očitno je LeadTek pripravil pravo ofenzivo na področju grafičnih pospeševalnikov. Kot je povedal že TESKAn, so prenovili GTSja, prenove pa bo deležen tudi MX. Tako je Leadtek najavil verjetno najhitrejšo GF2 MX kartico, WinFast GeForce2 MX SH Pro. Na dotični karturini se bo svaljkal ElotronTechov 5ns SDRAM, pomnilnik pa bo že v osnovi navit na 200MHz. Seveda to ni nobena meja za ta pomnilnika, saj ga bomo po vsej verjetnosti lahko overclockali na 240-250MHz. Zraven tako hitrega pomnilnika sodi tudi hiter procesor in LeadTekovci so se spravili navijat tudi tega. Tako je čip na novem WinFast MXu klokan na 190MHz, skriva pa se pod kar obilnim hladilnikom. Poleg tega bo kartici priloženo tudi nekaj drugih bonbončkov, recimo tehnologija za nadziranje temperature in voltže na čipu ter števila vrtljajev ventilatorja na hladilniku grafične kartice. Zanimivo .

2 komentarja