»

Naredite si svoj napajalnik

vir: Pimprig
Pimprig - Na PimpRig so spisali nadvse zanimiv, četudi rahlo nenavaden članek, ki nas popelje skozi gradnjo napajalnika. A ne veselite se prehitro, ne gre za pošast, ki bi kot za šalo napajala peltierove elemente, temveč le za 750 miliamperskega malčka, ki zmore pri dvanajstih voltih oddajati 9 W. A tudi kot tak, bi bil za preizkušanje kakšnih ventilatorjev ali LED diodic čisto uporaben. Četudi se ne boste podali v samogradnjo, z branjem članka dobite precejšen upogled v delovanje napajalnika.

6 komentarjev

10 najbolj revolucionarnih kosov hardvera

The Tech Zone - Vsako področje ima nekatere ekstreme, ki so v marsikaterem pogledu povzročili pravo malo, če že ne veliko revolucijo. Tako je bilo tudi na področju računalništva, kjer je nekaj podjetij z nadarjenimi/zagnanimi inženirji/programerji dobesedno spremenilo pot razvoja. Naj navedem samo nekaj primerov: 3Dfx in kasneje Nvidia sta nas popeljala v svet PRAVE 3D grafike, zaradi Celeronov, ABIT-a in ASUS-a navijamo, AMD ima s svojimi Duroni in Thunderbirdi zasluge, da smo trenutno globoko v gigahercu in še bi lahko našteval. The Tech Zone se je poklonil revolucionarjem in napisal članek, v katerem lahko najdete 10 najbolj zaslužnih kosov hardvera, ki so botrovali številnim napredkom. Res zanimivo branje.

0 komentarjev

SB Live za Macintosh

Harmony Central - Hja, saj ni veliko za povedati. Od sedaj naprej bodo (boste) lahko tudi uporabniki Macintoshovih sistemov uporabljali Creativov SoundBlaster Live!. Zraven so vključili kar nekaj programske opreme: Mixman Studio za ustvarjanje digitalne glasbe, Cubasis AV Mac-Record za snemanje zvoka, sonicWORX Essential za dodajanje različnih efektov, igro Deus Ex in SoundFont Bank Manager za boljše MIDI skladbe. Klik!

5 komentarjev

Nastajanje Deus Ex-a

Gamasutra - Morda koga od vas zanima, kako nastane igra? Zanima koga, kako nastane uspešnica kot je Deus Ex? Na Gamasutra (res dobra stran za vse, ki že kar precej znajo, iščejo nove ideje...) so objavili članek enega izmed avtorjev (Warren Spector), ki nas popelje čez celoten razvoj igre. Sicer pa, tudi če vas stvar ne zanima, vam vseeno priporočam, da si članek vsaj bežno preberete, da boste dobili malo občutka kako nastajajo dobre igre. Upajmo, da bo še več takih...Tukaj!

0 komentarjev