»

Izdelava GPU hladilnika

Twisted Mods - Hlajenje grafičnih kartic je danes velik problem, saj oddajajo vedno več toplote, navijanje pa je s tem otežkočeno. Na Twisted Mods so na kratko opisali kako lahko doma naredite hladilnik za vašo grafično kartico. Opisali so postopek in potrebni material za izdelavo hladilnika, ki ga pritrdimo na prazno PCI mesto.. Vsi tisti, ki vam je vaš hladilnik na grafični kartici premalo in bi radi malo ustvarjali si oglejte ta "geto kuler"

9 komentarjev

Nova generacija VapoChill ohišij

Slo-Tech - Najbrž vas večina pozna podjetje VapoChill, ki je uresničilo nore ideje o ekstremnem hlajenju računala v hladilniku. No, pred nekaj dnevi je podjetje predstavilo prenovljeno kolekcijo svojih izdelkov. Glavne novosti so štiri:
  • Prenovljen hladilni sistem, ki je sposoben odvajati do 130 W (Standard Edition) oziroma 160W (Premium Edition) toplote ter shladi notranjost ohišja na -25°C oz. -30°C
  • Obnovljena različica sistema ChillControl s funkcijo NoiseControl, ki nam omogoča nastavljanje hitrosti ventilatorjev v ohišju ter hitrosti hladilnega kompresorja.
  • Nov je tudi LCD displej, ki prikazuje temperaturo notranjosti ohišja in izparjevalnika ter hitrost kompresorja in CPUja.
  • Osvežen dizajn ohišja, ki vključuje palične vijake, 3 dodatne prostore za trde diske, prosto mesto za ventilatorje pred trdimi diski, modre LED diode na sprednji maski, nove barvne nianse ter veliko dodatnega prostora za modifikatorje.
Slin, slin, si najbrž mislite, tako kot jaz, vendar pa je problem, tako kot vedno,...

8 komentarjev

Nekaj zanimivih hladilnikov

več strani - Čeprav pričakovane polimerne revolucije še ni razvoj zračnih hladilnikov nikakor ne stoji. Naj posredujem nekaj modelov, ki se meni zdijo zanimivi:
  • Silverado: Gre za malce starejši hladilnik, toda škoda bi bilo, če bi ga naši novi bralci zamudili. Proizvaja ga nemško podjetje Noise Control, njegova posebnosta pa sta dva močna Nidecova ventilatorja in srebrno jedro. Test najdete tukaj.
  • FO-BE25D: Izdelek podjetje Thermal Integration bi težko...

3 komentarji

Silverado: kvazi srebrni hladilnik

vir: HardOCP
HardOCP - Huh, zadnje čase pa se je kar precej začelo govoriti o srebru kot materialu za izdelavo hladilnikov. Osebno še vedno dvomim, da se zadeva izplača z overclockerskega stališča, toda mogoče boste vi drugačnega mnenja. Nemško podjetje NoiseControl je tako predstavilo kao-srebrni hladilnik Silverado. Celoten hladilnik ni izdelan iz srebra, temveč je srebrna le stična površina. Nekaj takega, kot bakrene Alphe torej... Prepih na hladilniku delata dva Nidec Gamma...

1 komentar