»

Razpis

Slo-Tech - Iščejo se lokalni nazivi za vse dele foruma, kjer lokalnih nazivov še ni. Uporabljene ideje bodo nagrajene z nazivom (1 naziv / 1 oddelek foruma). Kot popolna vloga se šteje email na primoz@slo-tech.com, ki vsebuje 15 nazivov za EN oddelek. Torej morate v svojem predlogu napisati VSE nazive (15) za določen oddelek, če želite sodelovati.

4 komentarji

Windows XP in antipiratska zaščita

ZDNet - Kot verjetno nekateri že veste, bo Microsoft v operacijski sistem Windows XP vgradil posebno antipiratsko zaščito v obliki posebne aktivacijske kode. Microsoft namreč hoče kontrolirat, koliko uporabnikov si instalira operacijski sistem z enega CD-ja, ter želi preprečiti piratstvo na ta način, da omejijo na enega uporabnika en CD. Za vsako instalacijo boste potrebovali posebno aktivacijsko kodo, ki jo boste dobili ali preko interneta, ali pa če pokličete preko telefona Microsoftove pooblaščence.
Ta aktivacija se veže na vaše trenutno stanje hardvera. Tako želi Microsoft vezati eno licenčno kopijo Windows XP na en računalnik; se pravi - nič več posojanja CD-ja. Problem pa se pojavi, ko boste svoj računalnik nadgradili z novim hardverom, kot npr. novo grafično kartico, ali novo mamaplatko. Potem aktivacija ne bo več delovala, in bo treba ali na internet ali preko telefona po novo aktivacijsko kodo.
Več o tem pa v tem članku....

7 komentarjev

Kaj je WPA????

2CPU - Kaj za vraga pa je spet to, porečete. Hja, to je še ena ideja velikega Billa, kako bi nas prisilil, da bi dejansko plačali za svojo kopijo Polken. Vse o tem WPA - ju si lahko preberete tukaj, na kratko pa gre za to, da boš po instalaciji sistema moral poslati Micro$oftu instalacijsko in pa posebno strojno kodo, ki jo bo zgeneriral ta WPA. Potem bo uporabnik prejel aktivacijsko kodo, ki bo pač aktivirala Polkna. Hm, keygenerator anyone?

8 komentarjev

Obvestilo

Jaz - Ker še vedno obstaja kar nekaj neaktiviranih accountov, ti zaenkrat še niso brisani. Deadline je prestavljen na jutri (petek) ob 21:00. Kdorkoli, ki je z registracijo mislil resno naj mi prosim DO TAKRAT pošlje e-mail. Še nekaj obvestil: Aktivacijska koda SE NE pošlje samodejno, temveč jo MORATE od strežnika zahtevati. To naredite tako, da se prijavite z podatki, ki ste jih vpisali ob vnosu novega uporabnika v bazo in kliknete na "Pošlji aktivacijsko kodo". Prosim tudi, da se izogibate @slo.net naslovom saj imajo na tem naslovu očitno hude težave (o tem priča kup vrnjene pošte tipa... Connection refused in host unreachable....)

1 komentar

Nedelovanje prijave!!!!

Jaz - Ker dobivam pošto z večinoma enakimi problemi bom naštel nekaj dejstev:
  • Uporabniško ime in geslo sta case sensitive
  • -Aktivacijska koda se NE POŠLJE SAMA, temveč jo morate zahtevati. To storite tako, da se prijavite z VAŠIM UPORABMIŠKIM IMENOM IN GESLOM in nato kliknete pošlji kodo.
  • Koda, ki jo dobite po emailu (ko jo dobite) NI GESLO, za njen vpis SE MORATE PRIJAVITI in nato dobite okence nad katerim piše "Aktivacijska koda". V to okence vpišete aktivacijsko kodo TOČNO TAKO, KOT STE JO DOBILI (brez narekovajev)... To je brez dodatnih presledkov in podobne navlake.
Če komu kljub upoštevanju teh navodil stvar še vedno ne bo delala, naj mi prosim pošlje mail na primoz@slo-tech.com IN V TOPIC NAPIŠE "Ne dela"... Ta mail lahko pošljete tudi luniju, vendar boste v tem primeru čakali dlje, saj ga on samo pošlje naprej meni.

0 komentarjev