»

Napisan prvi RFID virus

Slo-Tech - Raziskovalci amsterdamske Free University so dokazali, da je mogoče preko RFID pošiljati viruse. V RFID bralni napravi so namreč uspešno povzročili prekoračitev medpomnilnika (tim. buffer overflow), kar omogoča dostop do sistemov v ozadju.

Ena izmed možnosti zlorabe bi bila manipulacija prtljage na letališčih, napadalec bi npr. lahko dosegel, da bi šla nepregledana prtljaga mimo varnostnih kontrol, spreminjal cene v trgovinah, itd.. Več o odkritju je mogoče prebrati na spletni strani RFIDvirus.org.

V odgovor na nekatere druge odkrite varnostne pomankljivosti je RFID industrija pripravila novo generacijo RFID čipov z izboljšano varnostjo. Vendar pa bodo ti čipi dragi in se zato verjetno ne bodo široko uporabljali.

Ima nadzorna tehnologija ponovno težave...?

6 komentarjev

Dodatek k članku "Ti4200@Ti4600"

Slo-Tech - Ker sem takoj po objavi članka dobil en manjši kupček e-mailov, v katerih me uporabniki sprašujete, kako in s katerim programom sem svojo grafično kartico navil in kako bi lahko to izvedli tudi vi, sem napisal še krajši vodič o tem, kako preko gonilnikov naviti vašega GeForcea (kateregakoli) in kako se izogniti omejitvi višine nastavljanja frekvence. Dodatek najdete na koncu članka.

0 komentarjev

Klez v State Departmentu

Vnunet - Ja, niti najboljši niso imuni [:D]. V eno od pisarn ameriške uprave se je namreč uspešno prikradel virus Klez ter se pod krinko uradnih dokumentov razposlal naprej. Klik!

Malo za hec: ob vsej (pregovorni!) neumnosti Američanov se slednji še sprašujejo, kako je do tega lahko prišlo in so sprožili obsežno preiskavo.

4 komentarji

Višanje napetosti za Ti200

Overclockers Australia - Ste kupili Titaniuma200, pa bi ga radi malce navili? Vas teži to, da ga lahko navijete malce, veliko pa ne? No, na x-bit labs so spisali zelooo dolg in obširen članek o prispajkanju nekaj uporov na GeForce3 Ti200 grafično kartico. Tako so zvišali napetost na grafičnem procesorju iz 1.46 V na 1.62 V in napetost pomnilnika iz 3.4 V na 3.6 V. Če ste pripravljeni poskusiti, si le preberite članek, moram pa reči, da se je naviti Ti200 brez problema postavil ob bok (oziroma ga celo prehitel) Ti500. Zadevo so namreč uspešno navili na 240/590MHz. Klik!

0 komentarjev

Več in več in več in več napetosti

Slo-Tech - Naš Sergio je pač odvisen od voltaže. Če je nima dovolj v svojem procesorju ni srečen. Zato je na svoji "brand new" plošči izvedel trik, ki mu je zvišala napetost. Od 1,85 V je priletel na kar 2,05 V napetosti! Ogromno! Kako? Samo prilotamo en uporček in voila! Toda, da ne boste sedaj pospajkali desetih pinov, vam je v članku razložil kam točno priciniti upor. Ogled za vse hardcore overclockerje obvezen!

7 komentarjev

Abit predstavil novo serijo grafikulj

X-Bit Labs - Še ena novička od našega razdeljevalca letakov na Infosu, Morpheusa:

ABIT je izdal uradno obvestilo, kjer so najavili njihove nove grafične kartice, ki bodo temeljile na nVidia Titanium čipovju. Kot ponavadi, se je podjetje odločilo, da se ne bo ubadalo s karticami, namenjenimi nižjemu razredu in tako predstavilo kartice, ki temeljijo na najmlajših čipovjih: GeForce3 Ti200 in GeForce3 Ti500.

Na GeForce3 Ti200 bodo temeljile tri kartice: Siluro GF3 Ti200, Siluro GF3 Ti200V (opremljen s TV-Out izhodom) in Siluro GF3 Ti200DVI (opremljen s TV-out in DVI-Out izhodoma). Vse druge specifikacije so popolnoma identične: 175MHz frekvenca čipa, 64 megabajtov 400 MHz DDR SDRAMa.

Kar se tiče Ti500, pa obstaja na tem čipovju samo ena kartica: Siluro GF3 Ti500, vendar kljub pomankljivi oznaki vsebuje vse, kar vsebuje Ti200DVI: Tv-Out in DVI-Out izhod. Kljub vsemu je to precej povprečna ponudba glede na ceno, tudi kar se tiče ostalih specifikacij: 240MHz frekvenca čipa in 64MB 500 MHz DDR SDRAMa.

Na...

0 komentarjev

Intelov Roadmap

Tom's Hardware - Hja.. danes je pa na Slo-techu neko pomanjkanje novic...
No nekaj vam jih bom priskrbel jaz.

Začnimo s Tom's Hardwareom. Napisali so obširen članek o Intelovih čipovjih in procesorjih. Opisano je vse od sedanjega Pentiuma 4, novega izboljšanega Pentiuma 4 (Northwood), preko prihodnikov Pentiuma III do mobilnih rešitev in strežnikov. No ja kakorkoli, tale članek je zelo dobro napisan in zelo informativen, zato vam ga priporočam.

0 komentarjev