»

Ponovno Granite Bay

Tom's Hardware - Kot vse kaže, je novo čipovje zelo popularno, saj plošče temelječe na njem prihajajo kot po tekočem traku. Še več pa je njihovih testov. Tokrat so si na Tom's Hardware pobliže pogledali to novo čipovje, ga primerjali s konkurentom nForce 2 in seveda stestirali štiri Granite Bay osnovne plošče podjetij Tyan, Gigabayte ter Asus, ki so tokrat osrednja tema. Posebnost teh plošč je sevda dvokanalni pomninik oz. DDR-II, ki na papirju kaže izjemne rezultate. Klik!

1 komentar

Ekskluzivni test pri Tomu - P4 2666Mhz s 533 Mhz Rambusom

Tom's Hardware - Pri Tomu naj bi si njihov "vohun sposodil" nov procesor, ki naj ne bi prišel na trg še kar nekaj časa. Seveda so ga pri Tomu takoj spustili skozi teste. Kako se je odrezal? Testi izgledajo fenomenalno, v prid novega Intelovega procesorja seveda :D. Prav v vseh testih zavzame prvo mesto! Če bi procesor Intel začel tržiti danes, bi lahko s primerno ceno (česar pa pri Intelu nismo navajeni >:D ) hudo konkuriral AMD-ju. A žal tako le ostaja nekaj, nad čimer se lahko zaenkrat samo slinimo. Celotni test si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev

XP 2000 vs P4 2200

The Register - Sicer bi človek rekel, da smo o teh testih že poročali, če ne bi tokrat prebral čisto drugačnega videnja celotne štorije, o katerem poročajo na The Register. Štorija poteka nekako takole - Avtor je na test dobil dva sistema, oba z pol gigabajta pomnilnika. Prvi je bil AMDjev Athlon XP 2000+, drugi pa Intelov P4 2200. Hudič v vsej stvari je bil, da je bila plošča, na kateri se je potil Athlon, defektna in nikakor ni hotela delovati na 133 MHz zunanje frekvence - tudi po brezbrojnih ponovnih namestitvah operacijskega sistema ter prepisih BIOSa. Tako sta se pomerila Athlon 2000, delujoč na 100 MHz FSB, kar odgovarja 1250 MHz, ter Intelov favorit? Rezultati vas bodo presenetili, saj je v polovici testov AMD bil še vedno hitrejši. Aja, saj res - Pentium je bil sparjen z ultra-hitrim RAMBUS pomnilnikom. Sem končno dokazal svoje? :D

18 komentarjev

AMD Athlon XP 2300+ vs Intel Pentium 4 3000

Tom's Hardware - Boj med AMDjem ter Intelom se nadaljuje. Prav zato so na Tom's Hardware primerjali po enega iz najnovejše družine procesorjev vsakega podjetja - Pentiuma 4 2200@3000 ter Athlona4 1666@1866. Zaradi same omejitve 0.18 mikronskega proizvodbenega procesa lahko rečemo, da je 1866 MHz za Palomina že pravi dosežek, enako pa gre 0.13 mikronskemu Pentiumu4. Navkljub ogromni razliki v številu ciklov na sekundo je Pentium4 vodil le za 10-15% iz že znanih razlogov (20-stopenjski cevovod,...). Če bi Tomu le uspelo naviti Palomina na 1950 MHz, bi brali drugače, saj bi bila procesorja popolnoma izenačena. Ste še vedno fan AMDja ali boste počasi začeli razmišljati o Intelu? Klik!

28 komentarjev

Nov test pri Tomu

Tom's Hardware - Tokrat so se pri Tom's Hardware spravili stestirati dva navita procesorja. AMD-ja XP 2000+ so navili na 2300+, intelov P4 2200 pa tiktaka pri 3000 MHz. In kaj so ugotovili? Po njihovih testih AMD zaostaja, a vse to bi se lahko spremenilo (tako vsaj menijo), če bi pri AMD-ju prešli na 0.13 mikronsko tehnologijo. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Athlon XP 2500+ na 0.13 mikronskem jedru

The inquirer - Medtem ko se nekateri lahko že hvalijo z najnovejšimi Athloni, ki so primerljivi z 2 GHz Pentiumi4 (oznaka 2000+), so oči uprte v hitrejše procesorje, ki jih AMD namerava izdati čez mesec ali več. Že v tej četrtini nas utegne razveseliti različica 2200+, ki bo delovala s frekvenco 1800 MHz, kar je za 0.18 mikronsko tehnologijo, s pomočjo katere bo procesor narejen, že skoraj neverjetno. Različica 2200+ se ne bo bistveno razlikovala od svojih prednikov, saj bo vsebovala tako ukaze SSE, MMX in 3DNow, kot tudi vse dobrote, ki jih prinaša jedro Palomino. AMD si veliko obeta tudi od procesorja Athlon XP 2500+, ki pa ga bomo na prodajnih policah videli šele v drugi četrtini tega leta. Znano je, da bo različica 2500+ že zgrajena na 0.13 mikornskem jedru, ki pa še ni natanko določeno, saj še ni znana količina L2 predpomnilnika. Glede na Intelove posege bo gotovo še višja, kot je bila do sedaj. Seveda pa ne smemo pozabiti, da bodo vrzel med različico 2200+ in 2500+ zapolnile različice...

5 komentarjev