»

Samsungu ne dišijo nizke cene

DigiTimes - Cene pomnilnika v zadnjem času vztrajno padajo, sestavljalci računalnikov plačujejo za pomnilniške module s kapaciteto 1024 MB vsega 28 ameriških dolarjev. Vendar vsi ne gledajo na nizke cene s takšnim navdušenjem kot OEM proizvajalci in kupci. Samsung je namreč v protest proti nizkim cenam pomnilnikov prenehal dobavljati pomnilniške module svojim poslovnim partnerjem. V kolikšni meri utegne Samsungova poteza vplivati na cene pomnilnikov na trgu, zaenkrat še ni znano, vendar si njegovi konurenti s Hynix-om na čelu že manejo roke v upanju na povečanje svojega deleža prodanih izdelkov.

Več o tem na DigiTimes.

24 komentarjev

Nova podražitev pomnilnika na vidiku

Korea Times - Na žalost vam moram sporočiti, da se obdobje, ko smo lahko za dokaj majhen denar kupili ogromne zaloge pomnilnika, počasi končuje. Sodeč po tej novici, se Samsung in Hynix dogovarjata, da "popravita" prvotne cene pomnilnika za okrog 15-20 %. Si predstavljate 20 % povišanje cen pomnilnika? Izgleda, da se nam počasi spet bližajo časi, ko se nam bodo velika podjetja smejala in navijala cene do nezavesti. Nekateri tuji mediji zato navajajo, da kupite RAM sedaj, ko so cene še dokaj znosne. Lahko pa tudi bojkotirate poziv in ustvarite ponoven spust cen zaradi premajhnega povpraševanja, hehe :P .

6 komentarjev

Prvi CAS2 DDR moduli

Jaz - Corsair, znani proizvajalec izjemno kvalitetnih RAM modulov, je najavil izid prvih CAS2 DDR DIMM modulov na svetu. Gre za popolnoma pretestirane 128MB in 256MB module, ki bodo zadovoljevali najzahtevnejše uporabnike (in overclockerje, seveda ). 128MB moduli so že na voljo, 256MB pa bodo v roku nekaj tednov! Več lahko preberete tukaj. Thnx, Klemen!

1 komentar

Da ne pozabim...

Jaz - Danes smo končno zamenjali pomnilnik v našem strežniku. Po novem ga je celih 512 MB. Vsi se radujemo, držimo za roke in molimo "onemu tam zgoraj", da bo strežnik še naprej stabilen. Zahvalil bi se pa jetiju, niggerbobu, DRSergioDJ-ju ter DoBri-ju, saj so dotični osebki dobrosrčno prispevali za nakup 256 MB pomnilnika. Vsakemu brhko mladenko ter liter rujnega.

Aha, še to: Po vzpostavitvi delovanja naše strani se je nek Gnoj™ spravil nad naš ubogi forum. V celi uri je dodal okoli 600 novih tem po vseh oddelkih foruma. Uboga žival se pač ni zavedala, da se posledice lahko odpravi trenutno. Na žalost smo dva Gnoja™ imeli samo nekaj sekund (do popolne dekompostacije dotičnega osebka, ki je vključevala pospravljanje za njim z buldožerjem (beri: brisanje vsega kakorkoli povezanega z njim)). Verjetno se tudi ni zavedala, da se po pravilih, ki veljajo v Sloveniji tako dejanje lahko razglasi za "napad na integriteto strežnika" in se ga kot takega neformalno tudi preganja. Torej... osebek......

23 komentarjev

Cene DDRja niti niso tako grozne

X-Bit Labs - Ko so se pojavili prvi DDR DIMM moduli, je večina računalničarjev bila zgroženazaradi veliko previsokih cen. Približno ob tem času so namreč padle tudi cene navadnega SDRAMa, tako da je razlika bila še večja in kmalu so se pojavili dvomi o dejanski uporabnosti DDR SDRAMa. No, z Tajvana prihajajo dobre novice. Tamkajšnji proizvajalci pomnilnika zatrjujejo, da so današnje cene posledice ogromnega pomanjkanja in velikega povpraševanja za pomnilnikom in da bodo v prihodnosti zelo padle. 128MB DDR SDRAMa naj bi kmalu veljalo le še 135$, 256MB pa 270$. In kot bi to zvedeli tudi drugod, so cene DDRja te dni dejansko padle. Pricewatch poroča, da se DDR SDRAM dobi že za 179$ (128MB) in 384$ (256MB... moduli so zelo redki). Juhej .

1 komentar

Duroni vendarle brez BP_FID nožic?

Jaz - Vsi se še kako spomnite preplaha med overclockerji, ki ga je pred meseci povzročil AMD z novico, da bo s svojih SocketA procesorjev umaknil BP_FID nožice in s tem onemogočil overclockanje. Na srečo se takrat ni zgodilo nič in vsi smo pozabili na nevarnost. Toda, Miha mi je poslal opozorilo, da naj bi v Acordu imeli 800MHz Durone brez BP_FID nožic. 600 in 700MHz modeli še vedno imajo vse potrebno, toda baje jih bodo morali vrniti in zamenjati za zaklenjene. Ali je to res ali zaenkrat še ne vem, tako da bi cenil vse informacije na to temo. Če ne veste kakšna je razlika med odklenjenim in zaklenjenim Duronom, potem si poglejte naš članek na to temo, vse informacije pa mi lahko pošljete na e-email!

9 komentarjev

O cenah RAMa

Jaz - Po e-mailu sem prejel nekaj informacij v zvezi s cenami RAMa v prihodnje. Zavedajte se, da takim podatkom nikoli ni 100% za verjeti, toda baje je info zanesljiv. Torej, po novem letu naj bi se cene pomnilnika pri nas še dodatno znižale in to ne za malo! 128MB moduli naj bi se prodajali tudi po cenah okoli 15.000 SIT, 64MB moduli pa naj bi kar izginili iz prodaje. No, bomo videli koliko od tega je res, vi pa le pazite pri nakupih!

5 komentarjev