»

nVidia predstavlja opozarjanje o novih verzijah gonilnikov

Možnost namestitve 'novejšega' gonilnika - 270.51 je še v beta stadiju, predlagan pa je najnovejši WHQL izid

vir: AnandTech
AnandTech - Z nedavno predstavljeno beta različico svojih gonilnikov 270.51 je nVidia predstavila novo funkcionalnost. Gonilniki bodo samodejno prek spleta preverjali, če je nameščena različica še vedno najnovejša ter v primeru možnosti namestitve nove različice le-to predlagali. Ob upoštevanju predloga bodo uporabniki usmerjeni na spletno stran nove različice gonilnikov, saj pri nVidii ne želijo imeti samodejnega prenašanja gonilnikov. Pred prenosom in namestitvijo želijo, da uporabniki preberejo o novostih in prednostih, ki jih bodo dobili z novo različico gonilnika. Nadgradnje delujejo za WHQL različice gonilnikov, torej za gonilnike, katerim je Microsoft potrdil stabilno delovanje. V nastavitvah je mogoče pregledovanje razširiti naa beta različice gonilnikov, kjer se bo preverjanje dogajalo vsako uro. To možnost pri nVidii predlagajo le najzahtevnejšim uporabnikom, katerim obenem občasno...

10 komentarjev

MSI se seli z nVidie na ATi

Slo-Tech - Yahoo poroča, da se nVidii obetajo malce težji časi, saj je MSI, eden njihovih večjih partnerjev, presedlal k nVidiinemu največjemu konkurentu -- kanadskemu podjetju ATI. Glede na to, da je imel MSI ekskluzivo z nVidio, je ta poteza podjetju zadala veliki udarec, tako finančni kot moralni. To se je tudi odrazilo na predvidevanjih dobička in prometa za četrto fiskalno obdobje. Udarec na dobiček? Skromnih 20 milijonov dolarjev. Klik!

19 komentarjev

nVidia z novima NV28 čipoma

DigiTimes - Grafični gigant nVidia je pred kratkim potihoma izdal dva nova čipa družine NV28. Gre za kartici GeForce4 Ti4800 ter Ti4800SE, ki sta naslednici Ti4400 ter Ti4600 čipov z AGP 8x podporo. Povedati velja, da je nVidia sprva načrtovala samo Ti4200 verzijo z AGP 8x podporo, a so se iz nekega razloga odločili tudi za prenovitev močnejših kartic. Zanimivo je tudi dejstvo, da nVidia kartic ni uradno predstavila, temveč jih je kar takoj poslala večjim odjemalcem. Navadni uporabniki naj bi tako prišli do kartic tik pred koncem leta. Klik!

19 komentarjev

27.xx še za Win9x/WinME

HardOCP - 27.00 ter 27.10 so bili neuradni beta gonilniki, ki jih je nVidia po nesreči poslala v javnost. Slabost pri teh verzijah je, da so gonilniki pisani ekskluzivno za Windows 2000 ter Windows XP. Ker so si tudi uporabniki Windows 9x/ME operacijskega sistema zaželeli 27.xx neuradnih ukradenih gonilnikov, so nVidii spet ušli iz strogo varovanih strežnikov (hehe ). 27.20 Detonatorje za 16-bitne Windowse si vunpotegnite tukaj.

4 komentarji

Detonatorji 27.00 ter 27.10

3D Chipset - Bi radi dobili neuradne ter sploh beta gonilnike, ki so nVidii po nesreči ušli v javnost? 27.00 ter 27.10 se imenujeta različici. Sicer ne vem, zakaj sta nVidii na ISTI dan ušli DVE različici njenih gonilnikov, ampak hej, vsaj nekaj imamo od tega. Saj res - uporaba je zaradi nepodprtosti ter (domnevne) nedokončanosti gonilnikov preložena na lastno odgovornost.

4 komentarji

Pa to je že smešno...

3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

0 komentarjev