»

Zalman CNPS5700D-Cu

Overclocker's Club - Ko nadgrajujemo sisteme z vedno bolj zmogljivimi procesorji, se nam ti jasno tudi vedno bolj segrevajo. Večinoma so taka hladilna telesa zelo glasna, kar lahko moti vsakogar. Pri Zalmanu so zato naredili tih hladilnik, ki pa ne le da je skoraj neslišen, temveč tudi zelo dobro hladi. Problematična je le cena, saj nas bi udaril po žepu z dobrimi 53-imi dolarji. Test in njegovo predstavitev si lahko ogledate na Overclocker's Club Canada.

9 komentarjev

Zalman CNPS6500B-Cu

Frosty Tech - Zalmanovi legendarni pahljačasti hladilniki že kar precej časa veljajo za ene izmed najbolj kvalitetnih in tihih hladilnikov daleč naokoli. Zgornji dve trditvi samo še potrjuje tale test na Frosty Techu, kjer so se spravili testirat orjaka CNPS6500B-Cu, ki je namenjen hlajenju procesorjev Pentium4 in se lahko pohvali z dobrim pritrdilnim mehanizmom, dobrim hlajenjem in težo 900 gramov. Ravno zaradi slednje računalnika ni ravno najbolje prenašati naokoli z inštaliranim hladilnikom. No, kljub temu pa je bil tester navdušen, saj je Zalmanovemu bakrenemu lepotcu namenil kar 92 %. Ni kaj, kvaliteta je pač kvaliteta [:D] .

0 komentarjev

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Tlačkomati... to je tema novega Slo-Techovega testa. In sicer trije tlačkomati, vsi deklarirani pri 24x pisanju, 10x prepisovanju ter 40x branju. Zastopani so Teac, Yamaha ter Plextor. Kliknite sem in si zadevo preberite...
Kaj imate raje hitrost, zanesljivost ali razširjene funkcije? Morda kombinacijo vsega? Preberite si test in se ne podlagi le-tega odločite.

13 komentarjev

Hlajenje malih strežnikov

Frosty Tech - Več primerov je, ko rabimo rackmount vgradni strežnik, a je le-ta velikosti 1U, kar pomeni točno 4.5 centimetre razpoložljive višine za manevriranje ter vgradnjo komponent. Sam sem imel v svoji sobi 1U strežnik, ki je v sebi imel kar dva 933 MHz Intel procesorja. Precej interesantno se mi je zdelo, da je bil računalnik celo stabilen, saj sta zrak po ohišju prenašala samo dva ventilatorja 4x4 cm, na procesorju sta pa zrak mešala dva bolj neugledna ventilatorja, pritrjena na neko amorfno kovino. Seveda se človek vpraša, ali je sploh še varno delati strežnike, ob vsej disipaciji toplote. Na FrostyTechu so stestirali Thermaltakeov procesorski hladilnik za 1U strežnike ter ugotovili, da se nimamo česa bati, saj zadevica za $20 ponuja zadovoljive rezultate. Sicer odsvetujejo vgradnjo najhitrejših Athlonov, a vseeno :D.

1 komentar

Zanimiv hladilnik

Frosty Tech - V svetu se pojavlja vedno več hladilnikov in različnih dizajnov le-teh, tako da jim sploh ne morem več slediti. Zato vam samo pokažem enega, ki mi je zelo všeč, tako po dizajnu kot tudi po barvi (čeprav ni modra ). Stestirali so ga na FrostyTech-u. Vas kaj spominja na Orbe?
P.S.: Če želite videti test kakšnega bolj eksotičnega hladnika, potem si oglejte tole. Tu je ogromno hladilnikov, za katere sploh še nikoli nisem slišal. Ste vi?

0 komentarjev

Vantecov pritlikavec

Frosty Tech - Takih mini rešitev, kot jo je izdelal Vantec ne vidimo velikokrat, zato je opisani hladilnik še toliko bolj zanimiv. Če je Vantec poznan kot zelo dober izdelovalec bakrenih hladilnikov, to za tega posebneža nebi mogli reči, saj je vse premajhen in premalo zmogljiv. Vantec ga je namenil kot gladilnik za hlajenje strežniških procesorjev, vendar pa je tudi tukaj precej omejen, saj lahko zanesljivo hladi samo kakšnega Celerona, C3 ali Geode. Za kakšne Durone, Athlone ali Tualatine pa ni primeren. Zakaj ne, pa si preberite na FrostyTechu.

0 komentarjev

OCZ Goliath

Frosty Tech - Stran FrostyTech mi danes kar ne da in ne da miru, saj ponuja res pestro paleto testiranih hladilnikov, ki so zelo zanimivi na pogled. Poleg prej omenjenega AVC-jevega primerka so Frostyjevci testirali tudi hladilnik Goliath, ki ga proizvaja podjetje OCZ. Le-to nekateri poznate po grafičnih karticah in hladilnikih. Podjetje je sicer manj znano, kar pa še ne pomeni, da ne znajo narediti kvalitetnih hladilnikov. Goliath je presenetil, vendar že po preizkušeni metodi. Proizvajalec je uporabil kvaliteten baker iz...

2 komentarja

AVC-jeva ekstravaganca

Frosty Tech - Že kar dolgo časa je minilo, odkar sem zadnjič obiskal stran FrostyTech, ki je vsaj za moje pojme ena izmed najboljših strani za testiranje hladilnikov, zato sem bil kar pošteno presenečen, ko sem si ogledal test AVC-jevega novejšega hladilnika. To podjetje sem v preteklosti že omenjal, njegovi hladilniki pa se niso kaj prida izkazali. Dosegali so dokaj običajne rezultate, pa še modifikatorjev niso mogli navdušiti s svojim izgledom. Tokrat se AVC popravlja, saj je izdelal zares lep hladilnik, ki je narejen iz bakra, krasi pa ga še popolnoma prozoren ventilator. Glede na to, da se je uvrstil na sedmo mesto Frostyjeve...

0 komentarjev

Test procesorskih hladilnikov

Slo-Tech - Berem forum ter gledam - vprašanja o nabavki hladilnika za procesor se kar vrstijo. Temu trpljenju sem se odločil narediti konec ter ukazal goorxu, naj spiše test HSF (Heat Sink and Fan) enot za procesorje. Stestiral jih je kar na kile, saj se jih je pod njegovimi rokami znašlo kar dvanajst, podjetij Thermaltake ter Zalman. Test je izjemno zanimiv, saj lahko zveste, kaj je čar novega pahljačastega Zalmana, kakšen hrup spušča Dragon Orb ter ali je nakup Chrome Orba sploh še smiseln. Ogled obvezen! Pa naj še kdo reče, da vas ne razvajamo...

10 komentarjev

Test Thermal Buster hladilnika @ FrostyTech

Frosty Tech - Zadnje čase hladilniki postajajo vse večji in večji, seveda v želji proizvajalcev po čimboljšem hlajenju. Toda nekje obstaja meja dimenzij hladilnikov in vse kaže, da so jo današnji hladilniki že dosegli. Toda razvoj gre naprej, le da sedaj v pravi smeri: k inovacijam. En tak zanimiv hladilnik je tudi Thermal Buster, ki so ga testirali na FrostyTechu. Majhna zadevica (stična površina ima stranico 50mm) ima povsem bakrena rebra, ki so natančno pritrjena in oblikovana tako, da zagotavljajo najboljši možni pretok zraka. Tako se lahko kosa tudi s precej večjimi hladilniki. Upajmo, da nas bodo proizvajalci kmalu...

2 komentarja