»

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

Microsoftovi Študentski Dnevi - delavnica ASP.NET

Slo-Tech - Kot smo obljubili na predavanjih, smo pripravili začetniško delavnico o tehnologiji ASP.NET 1.1. Potekala bo v računalniški učilnici LRI2 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani v sredo, 20. 4. 2005, od 17:00 do 21:00.

V slabih štirih urah si bomo ogledali:
- ustvarjanje začetnega projekta ASP.NET
- uporabo vgrajenih kontrolnikov
- branje in pisanje v podatkovno bazo MSSQL
- uporabo DataGrida
- izdelavo lastnih uporabniških kontrol
- avtentikacijo obrazcev
- …

Za lažje razumevanje snovi je zaželeno predznanje osnov:
- HTML-ja
- objekto orientiranih programskih jezikov
- skladnje SQL

Udeležba je za vse brezplačna, število mest pa žal omejeno, zato pohitite s prijavami na kodirnici.

13 komentarjev

Ne klikajte!

Wired News -

Ne kliknite tega linka pod nobenim pogojem! Resno.

Torej, koliko vas je vseeno kliknilo? In zakaj? V spletu naletimo na takšne povezave, ki nas svarijo pred klikom, premnogokrat. Nekatere strani vam odprejo le nešteto brskalnikovih oken, drugi vam povzročijo kakšno večjo preglavico. Zakaj nekateri kljub svarilu kliknejo na tovrstne povezave, so se spraševali na Wired v svojem članku. Kaj sili ljudi, da kljub jasno napisanemu opozorilu, klikajo takšne povezave ... Človeška radovednost pač ne pozna meja.

In, da, zdaj lahko brez skrbi kliknete tudi prvi link. Ako tega res niste storili dozdaj. [>:D]

26 komentarjev

Sestavljanje okleščenega PC-ja

BlueSmoke - Če ste slučajno navijalec ali zagrizen modifikator, pri katerem najnovejše grafične kartice ne uspejo zdržati niti dober mesec v računalniku, potem tale članek na BlueSmoke najbrž ne bo za vas. To pa zato, ker razlaga sestavljanje računalnika predvsem iz cenejšega stališča. To pomeni, da v takem računalniku ne bo bivala Epoxova navijalska različica matične plošče, ampak precej običajne komponente. No, kljub temu, da je članek spisan predvsem za bolj umirjene uporabnike, pa se ga vseeno splača prebrati. Če že zaradi drugega ne, vsaj zaradi tega, da izveste, kje lahko največ privarčujete >:).

0 komentarjev

Nasveti sibirijskega Psihota

Slo-Tech - Tako naj bi se prvotno glasil članek, a sem bil popolnoma izobčen, ko sem predstavil idejo. Pa še slike Dedka Mraza nisem uspel dobiti za v desni meni . Torej, kot smo obljubili, vas bomo tik pred božičnimi nakupi vodili čez komponente, ki jih je vredno kupiti. Kris Kringle je to leto poln novih ter dobrih nasvetov, katerih se je vredno držati. Nujno branje za vse, ki bi radi od svojih staršev dobili tisto pravo. Ter za starše, čigar otrok hoče dosti več, kot bi tisto pravo ponudilo .

15 komentarjev