»

Griffin Technology PowerMate

ExtremeMHz - Ob prvem pogledu na izdelek bi lahko takoj rekli, da je obtežilnik za papir. A ko ga priklopimo na računalnik, ta mala napravica šele doseže svoje potenciale. PowerMate namreč lahko nastavimo po svojih željah in z njim opravljamo podobne naloge, kot jih opravlja kolesce na miški. Pod aluminijastim ohišjem pa se nahajajo LED diode, ki osvetljujejo dno naprave in podlago, na kateri stoji.

13 komentarjev

Nedeljsko zatišje

Dan's DATA - Danes se pozna, da je nedelja, in da nima skoraj nobena od "klasičnih" strani dobrih (ali sploh) novic. V takšnih časih pride ponavadi prav moj tihi favorit, Dan's Data.

Tako sem našel dnevu primeren članek, ki se loti podlog za miško. Ne ravno pretresljiv in dih jemajoč opis ima kljub vsemu nekaj dobrih ugotovitev, in je ravno pravo nedeljsko branje.

Po moje se pa še vedno najbolje obnese optika in matt miza.

2 komentarja

"Kotalke" za miško

Overclockers Australia - No ja, niso ravno kotalke, toda učinek in namen je v bistvu podoben. Zmanjšati trenje in izboljšati drsenje med podlago in miško. Problem pri miškah je včasih tudi ta, da jih moramo z veliko silo vleči gor in dol po podlagi in s tem izgubimo natančnost ter hitro odzivnost, ki je potrebna pri igrah. Zato so si GamersStuff.com izmislili neke vrste nalepko, ki jo prilepimo čez nogice na miški in s tem pridobimo to, da se miška lažje premika po podlagi.
Glede na opis in zaključek je avtor članka na OverClock Intelligence Agency bil precej navdušen nad zadevo. Sam predlagam, da si nalimate spodaj kakšen selotejp ali kaj podobnega, učinek naj bi bil podoben. ...

6 komentarjev

Logitech MouseMan Dual Optical

Slo-Tech - Še enkrat se je z novico izkazal Dare:

Logitech je naredil novo miško, z DVEMA optičnima senzorjema z resolucijo 800 dpi. Miška izgleda kot Cordles MauseMan Optical, le da je na kablu ter črne barve. In kako deluje? Senzorja sta postavljena pod različnima kotoma (približno 45°). Tako miška veliko bolje razloči premike podlage. S tem naj bi odpravili neljubo obnašanje optičnih miši pri zelo hitrih premikih. Le kaj si bodo še izmislili?

0 komentarjev

Miška brez kroglice in senzorjev

golem.de - Hm. Kako začeti. Do sedaj poznamo miške, ki imajo kroglice in seveda novejše optične miške. Slaba lastnost krogličnih mišk je ta, da jih moramo stalno čistiti. Pri optični pa to seveda odpade. Slaba lastnost brezžičnih optičnih mišk pa je ta,da se baterije dokaj hitro izrabijo. No. Nov izum Fraunhofer Technologie-Entwicklungsgruppe (TEG) naj bi temu tudi naredil konec. Miška prihodnosti naj bi delovala brez kroglic in brez svetlobnih diod. Namesto tega so miški vgradili samo senzor, ki pomaga pri računanju gibanja in tako izračunava njeno pozicijo (kako to točno deluje ne piše). Tako ni več potrebno, da ima miška stik s podlogo. Ampak v prihodnosti bojo na podlagi tega lahko izdelovali miške, ki jih bomo lahko samo nataknili na prst in se pač udobno usedli ter jo začeli uporabljati.

3 komentarji

Test mišjih podlog

Blarg Overclocking - Ljudje ne vedo več, kaj bi še stestirali, zato so se (poleg prenašalca monitorjev ) spravili še na podloge mišk. Čeprav se zdi test podlog za miške malce smešna stvar, temu ni tako. Podloga za miško ima precej bolj pomembno vlogo, kot malce ponesrečen prenašalec monitorjev. Navadni uporabniki, ki uporabljajo miško bolj za klikanje v Wordu, Corel Draw-u in podobnih programih, gotovo ne bodo opazili razlik med dobro in slabo podlago. Razliko bodo opazili samo strastni igralci streljačin tipa Quake 3, UnrealTournament, Counter-Strike ali podobnih. Povejte mi, kolikokrat se vam je zgodilo, da so vas ustrelili/fragali, ker se vam je zataknil kolešček v miški. Če se vam to dogaja prepogosto, potem bi se naložba v boljšo podlogo kar obrestovala. Na Blarg OC so testirali nekaj podlog, ki so namenjene samo igričarjem. Pa še to: podlage so dobile precej nizke ocene (50- okoli 60 %), kar pa ne pomeni, da so slabe. Podloge so izjemno kvalitetne. Avtor navaja, da je izbira podloge stvar okusa,...

11 komentarjev

Logitechova brezžična optična miška

CNet - Logitech je izdelal novo miško, Cordless MouseMan Optical, ki deluje na podlagi optične tehnologije in tehnologije radijskih valov. Miškina optična kamera zajame 1.500 slik na sekundo in deluje na resoluciji 800dpi - dvakrat toliko, kot optični senzorji, ki so trenutno na trgu - za večjo natančnost na kakršnikoli podlagi.
Njene baterije delujejo nekje 3 mesece; in da je poraba energije čim manjša, ima miška štiri načine energijske porabe.
Miška vas bo stala $69.95.
Več o miški si lahko ogledate na Logitechovi strani. Zadevca je kar zanimiva, tudi luštna na pogled.

4 komentarji