»

AOL Messenger & Trillian

ZDNet - Dragi uporabniki Arthurjevega (inu a-jevega, seveda) dekleta, če ste IM programček uporabljali tudi za komunikacijo s prijatelji na AOL-ovem omrežju, imam za vas slabo novico: AOL Time Warner (ki ga zadnje dni precej po zobeh vlačim) se je iz 'varnostnih' razlogovo odločil, da blokira dostop preko vse-v-enem programčka Trillian. V zadnjih dneh je šlo med programerji obeh strani za pravo malo vojno, saj so samo programerji odjemalca kar dvakrat v dnevu ali dveh izdali novo verzijo, ki je zaobšla - trenutno - blokado. Klik!

2 komentarja

AOL kupuje RedHat?

Slashdot - Tole je pa že mal too much. Sicer ni še njikjer drugje potrjeno, ampak AOL-TimeWarner naj bi se zanimal za nakup RedHata. Stvar je z AOLove strani še kar logična, saj če hočejo res globalno medijsko dominacijo, bodo moral prej ko slej obvladat tudi operacijski sistem. Znano je, da so si z MSjem že nekaj let precej v laseh (instant messaging, Mozilla vs. IE, AOL vs. MSN...). So pa še druga vprašanja, saj je mogoče interes AOLa celo uničiti Linux na desktopih, saj je preveč svoboden, da bi sprejel uveljavljanje 'content protectiona', ki si ga TimeWarner tudi nedvomno želi...
Če bo deal resnično sklenjen, potem je vprašanje, če bo koristil komurkoli razen AOLu.

9 komentarjev

AT&T Comcast

ZDNet - Še pomnite združitev podjetij America Online ter Time Warnerja? Včasih je bila ta korporacija največji ponudnik kabelske televizije ter interneta.

Včasih? Ja, združujeta se podjetji AT&T Broadband, največje ameriško 'kabelsko' podjetje, ter Comcast. Vrednost novonastalega podjetja AT&T Comcast pa je približno dvakrat večja od konkurenta, AOL Time Warnerja. Več podrobnosti o združevanju - Klik!
Komaj čakam, da se v Sloveniji združita Telekom in SiOL...

0 komentarjev

AOL-Time Warner spet lačen

The Register - Če gre verjeti The Registerju, se nam obeta še en prevzem s strani medijskega velikana AOL-Time Warner. AOL-Time Warner tokrat kaže apetite po angleškemu založniku revij IPC. IPC je znan po svojih revijah ko so Loaded in NME (ne poznam), zadnje čase pa izdajajo tudi internetno revijo Web User. Z nakupom naj bi si medijski velikan razširil tržišče tudi na evropsko področje. Seveda pa nakup ne bo lahka stvar, saj se govori o znesku, ki kar krepko presega milijardo funtov. Ob dejstvu, da združitev AOL-Time Warner ni bila ravno z rožicam postlana (izguba), bo to kar problem. Ali pa tudi ne ...

1 komentar

AOL in Microsoft

več strani - Najprej malo zgodovine. Kot veste je pred leti AOL (America On-line) kupil Netscape, lansko leto pa so se združili z največjim medijskim gigantom TimeWarner. Zdaj se cela stvar imenuje AOL-TimeWarner company. To je bila največja združitev v vsej zgodovini, po nekaterih ocenah vredna 350 miljard dolarjev (več kot je vreden MS). Novo podjetje ima 26 milijonov internet uporabnikov in 150 milijonov uporabnikov instantnih sporočil, da o TimeWarnerjevih TV mrežah (CNN & co.) in časopish sploh ne govorimo).
Skratka tale konglomerat je v zadnjem času skrbel tudi za razvoj odprtega spletnega brskalnika Mozille (mimogrede: slo-tech v njem ne izgleda najbolje). Seveda so imeli za razvoj dobre (novorek: komercialne) razloge. Ni jim namreč všeč, da MS s svojim Internet Exploderjem izdatno promovira njim konkurenčni Microsoft Network. Zaželeli so si brskalnika pod lastno kontorlo, kar so z nakupom Netscapea tudi dobili.
Microsoft seveda vsega skupaj ni mirno gledal, zato je nameraval v Windows...

7 komentarjev