»

Navijanje Pentiuma 4 2,4C

vir: HardOCP
HardOCP - AMD-jevi Athloni XP z novimi TbredB jedri so znani predvsem po tem, da so zelo hitri in se odlično navijajo. Na drugi strani pa se nahaja Pentium 4, ki se navija malce slabše. Je to tako tudi z novim Pentium 4 z 800 MHz FSB? To vprašanje so si zastavili na [Hard|OCP]. Procesor z nazivno hitrostjo 2,4 GHz so poskusili čim bolj naviti z uporabo vodnega hlajenja. Spravili so ga do največ 3,5 GHz, pri 3,6 GHz pa so se že pojavili problemi. Več o tem.

2 komentarja

Pentium 4 @ 3.5 GHz

The-Ctrl-Alt-Del - Spet so se Japonci povzpeli na vrh, saj so P4, ki sicer tiktaka na 2.2 GHz, uspeli naviti na celih 3.5 GHz, torej malo manj kot 40 %. Vse skupaj se je dogajalo na Abit TH7-II z 128 Mb rama in s pomočjo hlajenja na tekoči dušik. Čas do sesutja mašine je opisan kot "a short time".

7 komentarjev

Hyperthreading, drugič

AnandTech - Pred nemalo časa sem pisal o Intelovi pogruntavščini, kako z 'boljšim programiranjem' iz Pentiumov 4 iztisniti še več. Govora je bilo o Hyperthreadingu, oz. obdelavi različnih podatkov naenkrat v različnih delih procesorja, Intelov govorec pa je prikazoval, kako naj bi stvarca delovala v praksi: 3.5 GHz procesor, Quake, kompresija videa, še nemalo drugega ahem, sr*, skratka -- fantastično. No, nekako so bile govorčeve besede, da gre za demo (in ne dejansko prikazovanje delovanja računala!) spregledane. So pa na Anandtechu izbrskali več o tej tehnologiji -- članek zatorej zelo priporočam.

1 komentar

Poročilo "od znotraj"

Tweak3D - Ker moj pisunski sodelavec kljub včerajšnjim napovedim še vedno ni objavil nič, bom moral jaz delati malo močneje... Kar pa ob spodnji novoci sploh ni tako hudo.
Tuan iz Tweak3d.net je bil povabljen na IDF (Intel Develpoer Forum) in ga je, kot bi vsak normalen človek, ki ima vsaj eno možgansko celico, obiskal. Danes pa je podal poročilo o predstavljenih izdelkih na IDF-ju v dveh delih. To je prvi del poročila o tem, nad čem se bomo slinili v prihodnjih mesecih...
  • InfiniBand: je vodilo, ki naj bi zamenjalo PCI. Je sicer zelo podobno AMD-jevi Hyper Transport tehnologiji, ampak Intelovo delo. Gre za vodilo, ki lahko prenaša velik bandwith. Tudi do 8GB/s bo šlo.
  • Itanium: Intel je predstavil ta 64-bitni procesor v testu realno-časovnega računanja posledic potresa. Za delo sta bila uporabljena dva Itanium procesorja v sinhroničnem delovanju. Pokazali pa so tudi, kako delujejo WinXP 64bitna verzija. Razlika med to in 32bitno je la v par spremembah v kernelu in driverjih.
  • EFI tehnologija:...

3 komentarji

Abitova Socket478 matična plošča na i850

X-Bit Labs - Iz dneva v dan se bolj približujemo sredini septembra, ko bo Intel predstavil svoj Brookdale, oz. i845 nabor. Takrat lahko pričakujemo pravo poplavo matičnih plošč, ki bodo podpirale PC133 SDRAM (kaj pa VIA?). No, ker pa je Brookdale namenjen bolj nezahtevnim uporabnikom, saj se je le-ta izkazal za bolj počasno rešitev, pa še Petniumi4 se ne obnesejo ravno najbolje v navezi z SDRAM-om, bo bolj zahtevne zagotovo zadovoljila ABIT-ova plošča, ki bo bazirala na dobrem starem i850 in Secketu478. Po raznoraznih poročanjih, se bo plošča najverjetneje imenovala TH7II-RAID in se bo popolnoma razlikovala od Socket423 TH7-RAID. Podpirala bo namreč kar 4 RIMM (podpora do 2 GB RDRAM pomnilnika), 1 AGP 4x, 5 PCI in 1 CNR režo. Kot je že v navadi, bo ABIT na svoji plošči ponudil tudi Highpointov krmilnik - tokrat HPT370 ATA/100 RAID kontroler. Poleg tega, se bo plošča bahala še s tremi USB vtičnicami, integrirano zvočno (AC'97) in LAN kartico.
Seveda pa ABIT ni pozabil dejstva, da po malce...

0 komentarjev

Abit podarja 100 Pentium 4 procesorjev

več strani - V igri lahko sodelujejo samo lastniki Abit TH7-II (-RAID) ali Abit BL7 (-RAID) osnovnih plošč in z veliko sreče dobijo procesor. Abit je objavil, da bo vsak petek (v času petih tednov) podaril 20 procesorjev nekaterim lastnikom teh dveh osnovnih plošč. Vse kar vam je storiti, da se registrirate na Abitovi strani in čakate ali ste mogoče med srečnimi izbranci.

2 komentarja

ABIT TH7 RAID

OC Workbench - Še en prispevek OCworkbencha, tokrat nova ABITova mamaplatka. TH7 je namenjena Intelovim Pentium IV procesorjem. Podpira 4 IDE kanale in ima 4 pomnilniške reže. Na njej je še 5 PCI, 1 AGP in 1 CNR reža. Opazil sem še eno zanimivost, ki je pri Abitu novost. To je debug zaslonček, ki smo ga dosedaj zasledili le na Epoxovih matičnih ploščah.

Zgoraj omenjene podatke sem napisal sam, s pomočjo slik, ki jih lahko najdete tukaj.

0 komentarjev