»

Google Dashboard vam pokaže Googlove podatke o vas

Google - Google je predstavil novo funkcijo z imenom Dashboard, ki uporabnikom omogoča hiter in enostaven pregled podatkov, ki jih o njih hrani Google. Ker je za uporabo raznih Googlovih storitev, denimo Gmail, Docs, Calendar, Talks itn., potrebna prijava v Googlov račun, se uporabnik res lahko vpraša, kaj vse je Google nabral o njem. Z obiskom nove strani in prijavo vanjo vam Google to razkrije na enem mestu - ime, priimek, poslana pošta, kontakti, zabeležke, naslov ... Seveda pa na tej strani najdete le Googlove podatke, ki ste jih razkrili sami; kaj vse je moč z uporabo Googlovega iskalnika najti na drugih spletnih mestih, morate poiskati sami. In presenečeni boste.

0 komentarjev

Navijanje ATI Radeon X800XT

Akiba PC-Tuning - Ne davno tega je ATI izdal svoje najnovejše in najhitrejše kartice. Serija X800 obeta veliko hitrosti in surovo moč. Vendar pa tudi ta moč in hitrost ni zadovoljila vseh uporabnikov.

Na tej strani najdete posnetke extremnega navijanja Radeona X800pro in X800XT. Na Intelovem sistemu, navitem na 4Ghz jim je upelo spraviti jedro Radeona X800TX na 717MHz, jedro Radeona X800PRO pa na 696Mhz, tako da so dosegli 15738 točk v 3Dmarku 2003 oziroma 33484 točk v 3Dmarku 2001. Vse kar za tak podvig potrebujete je nekaj suhega ledu in stekleničko etanola, ter seveda živce.

19 komentarjev

USB + brezžičnost = WUSB

News Forge - Če ste zaljubljeni v elektroniko ali ne, do danes se vam je nedvomno nabralo že kar lepo število elektronskih naprav, katerih žice se vse bolj zapletajo in povzročajo vedno večjo zmedo v vašem stanovanju. Različne brezžične tehnologije so sicer na voljo že nekaj časa, vendar so večinoma omejene samo na računalnike same, medtem ko so ostale naprave še vedno zapostavljne ter "prisiljene" k uporabi različnih kablov.

Umik žic v zaslužen počitek pa bi prav lahko pomenil naslednik do zdaj zelo popularnega USB-ja, ki bo brezžičen in naj bi imel hitrosti tudi do 480 Mb na sekundo. Da razvoj WUSB-ja ni samo "modna" muha in da sodelujoči mislijo resno, potrjujejo tudi sponzorji in člani Wireless USB Promoter Group, skupine, ki se je združila na letošnjem Intelovem Developer Forumu, sestavlja pa jo sedem podjetij: Agere Systems, HP, Intel, Microsoft Corporation, NEC, Philips Semiconductors in Samsung Electronics.

In kako bo WUSB (Wireless Universal Serial Bus) deloval? Zamisel in način...

3 komentarji

Uvod v parjenje napajalnikov

Burnout PC - Že veliko strani se je ukvarjalo s problemom spajanja dveh ATX napajalnikov. To izkušnjo sem pred časom za Slo-Tech opisal tudi sam. Ugotovitve? Ko prebrodemo vse začetne težave z razumevanjem ozadja delovanja teh napravic, gre vse kot po maslu. Samo vezava čez rele, pa smo. No, na Burnout PC so zadevo poenostavili ter predstavili samo prvi korak do usposobitve parjenja napajalnikov - kako doseči, da PSU dela brez priključitve na ploščo. Na žico so nato vezali še stikalo ter dobili pravi pravcati AT napajalnik :D. Klik!

0 komentarjev

ATX konektor

GhaznShaz - Čim kdo poskuša kaj novega vgraditi v računalnik, pa to ni ravno namenjeno temu, se pojavi problem, ker ne vemo, kaj pomeni katera žica od ATX konektorja za na matično ploščo. Na tej strani najdete legendo vseh žic, ki vam zna priti v pomoč.

Poleg žic pa so na tej strani opisane še ostale stvari, ki nam pridejo prav.

3 komentarji