»

Toshiba prevzema Fujitsujeve trde diske

X-Bit Labs - Po napovedih, o katerih smo že pisali, bo Toshiba pogoltnila Fujitsujev oddelek trdih diskov. Podjetji sta namero o tem podpisali februarja, včeraj pa sta sprejeli končni dogovor o transakciji. Fujitsujev oddelek trdih diskov bo oddvojen v novonastalo podjetje Toshiba Storage Device Corporation (TDSC), ki naj bi bilo vredno približno 30 milijard jenov (230 milijonov evrov). Sprva bo Toshiba 80-odstotni lastnik TSDC, preostanek pa bo ostal v Fujitsujevi lasti do konca decembra 2010. TSDC bo prevzel dolgove v višini 6 milijard jenov (46 milijonov evrov). S prevzemom bomo dobili velikega igralca, ki bo nadzoroval 16 odstotkov trga trdih diskov, podobno kot Hitachi. Največja ostajata Seagate in Western Digital.

0 komentarjev

Apple iTunes na voljo tudi v Sloveniji

Slovenija na seznamu podprtih držav

vir: jabuk.si
jabuk.si - Od danes naprej lahko tudi slovenski uporabniki iTunes posežejo po svojih kreditnih karticah in opravljajo nakupe preko Apple-ove spletne prodajalne iTunes Store. Na precejšnjo žalost kljub pomembnosti dogodka v iTunes Store še ni zaslediti glasbe (še manj pa filmov), saj lahko kupujemo le iPhone in iPod Touch aplikacije, kar pa bi znalo podžgati nove govorice, da bo iPhone na voljo tudi na sončni strani Alp.

48 komentarjev

Pioneerjev DVD predvajalnik s HDMI, ki prebavi Divx-e

DivX.com - V oddelku Zvok in slika že nekaj časa čakamo na takšno zadevo. Nazadnje v temi: Kateri DVD/(DiVX) predvajalnik do max. 25000 SIT?. Nekaj, kar bo predvajalo vse, kar se nahaja na tržišču. OK. HD-DVD napravice zamujajo. Blu-ray filmi tudi. Zaenkrat torej še ne štejejo.



Pioneer je eden prvih predstavil univerzalni DVD predvajalnik, DV-696AV-K, z HDMI(720p/1080i) izhodom, ki zmore prežvečiti tudi nam ljube Divx-e. Poleg tega niso pozabili na JPEG fotografije in audiofilske, ter manj audiofilske glasbene formate in codece: CD (tudi R in RW), SA-CD, DVD-Audio, MP3.

V deželi, ki jo trenutno vodi Gregor Grmovje, bo naprodaj od junija za 149,- zelencev. Glede na ustaljeno prakso, bo cena v evrih verjetno enaka ali celo višja. Zaenkrat mi še ni uspelo odkriti na katerem čipu predvajalnik bazira. Od tega je namreč odvisna nadaljnja uradna in neuradna...

12 komentarjev

Nove funkcije v forumu

Slo-Tech - Primož je bil priden ter na novo napisal skripto za ustvarjanje novih tem v forumu. Kaj točno to pomeni? Odstranjen je tisti že dolgo poznani hrošč, kjer niste mogli ustvarjati ali urejati več kot ene teme hkrati. Očesu je skripta bolj ali manj enaka, le da boste od danes naprej primorani gledati dva nova tipa tem: prilepljene ter informativne. Oboje lahko ustvarjajo samo priviligirani administratorji foruma.

Prilepljene teme so v forumu označene z ikonico , informativne teme pa z ikonico . V oddelkih, kjer bodo odprte teme takega značaja, boste videli, da bodo teme izpisane nad ostalimi temami. Naslov teme bo označen s krepko pisavo.

V teh temah bodo forum admini razglašali pogosto spraševane stvari, kar bo, vsaj po mojem mnenju, odrešilo večnih iskalcev raznih programov veliko dela. Edina razlika med prilepljeno ter informativno temo je ta, da lahko uporabniki v prve odgovarjajo, v druge pa ne.

Uvedli smo še eno novost. Kdor misli, da je oddelek predelal v celoti, ter hoče, da...

10 komentarjev

Manjša sprememba

Slo-Tech - Zaradi razmer v Forumu smo spremenili nekaj stvari. Oddelka Internet in ISP smo združili in premaknili v nadoddelek Večpredstavne vsebine. Zaradi odličnega dela nekaterih moderatorjev, smo jih večino ukinili. Če ima kdorkoli interes postati moderator, naj to sporoči. Vsekakor je zaželjeno pregledovanje vašega oddelka bolj pogosto, kot so to delali dosedanji moderatorji (nekateri tudi na 3 tedne). Moderatorstvo na tem forumu je dolžnost in NE privilegij.

5 komentarjev

Malo preurejen forum

Slo-Tech - Ker je bil odziv na predlog, da bi vnesli v forum še oddelek DVD, pozitiven, se je danes to izvršilo. Torej, od danes naprej lahko na tem naslovu vnašate nove teme, ki imajo kakršnekoli veze z DVDji. O novih filmih, prihajajočih tehnologijah, DVD zapisovalnikih, DVD bralnikih, izposojevalnicah, in tako naprej. Skladno s tem se je oddelek "Zvok in slika" premaknil v novonastali nadoddelek "Večpredstavnost", ker smo pač mislili, da tja spada bolj. Uživajte .

2 komentarja