»

Francija prepovedala prodajo iPhona 12 zaradi sevanja

Slo-Tech - V Franciji so prepovedali prodajo starejšega modela iPhone 12, ker naj bi po meritvah francoskega regulatorja ANFR (Agence Nationale des Fréquences) presegal dovoljene vrednosti stopnje specifične absorpcije (SAR). Gre za merilo absorpcije energije iz sevanja radijskih valov, ki se ob uporabi absorbira v človeškem tkivu. ANFR je ugotovila, da iPhone 12 dosega vrednost 5,74 W/kg za absorpcijo v udih na razdalji 0 mm, kar presega dovoljeno vrednost W/kg. Vrednost SAR za absorpcijo v celotnem telesu, ki se meri na razdalji 5 milimetrov - to ustreza na primer telefonu v žepu - pa je v skladu z omejitvami.

Zato je ANFR Applu naložil, da takoj izvede potrebne ukrepe, da se SAR zmanjša, sicer bodo morali odpoklicati vse iPhone 12 v Franciji. Kmalu po francoski najavi sta tudi Belgija in Nemčija sporočili, da bo preverila navedbe. Na Nizozemskem so za zdaj Apple le pozvali k dodatnim pojasnilom, v Italiji pa situacijo spremljajo.

Apple je v odzivu pojasnil, da so iPhone 12 že ob izidu...

14 komentarjev

Apple bo tudi v Evropi ponujal rezervne dele in orodja za popravila

Slo-Tech - Apple je lani najavil storitev Self Service Repair, ki omogoča posameznikom nakup uradnih rezervnih delov, orodij in navodil za popravilo nekaterih iphonov in macbookov. Sprva je bila omejena na ZDA, sedaj pa se širi tudi na Staro celino. Za zdaj je bodo deležni kupci v Belgiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Poljski, Španiji, Švedski in Veliki Britaniji.

Trenutno podpira pametna telefona iPhone 12 in iPhone 13 ter prenosnike MacBook Air in Pro (ne vseh). Na voljo so različni rezervni deli, pa tudi navodila za izvedbo popravil in seveda potrebna orodja. Ta lahko kupimo ali pa za 50 dolarjev najamemo za enkratno popravilo. To vključuje dostop do vseh orodij v vrednosti dobrega tisočaka in poštnino v obe smeri. Apple zagotavlja, da so to enaka orodja, kot jih uporabljajo tudi na uradnih servisih.

Storitev se je v ZDA precej dobro obnesla, odkar so jo zagnali aprila, zato so jo avgusta razširili še na prenosnike. Za Apple je računica preprosta, saj je prodaja kompletov za popravila...

24 komentarjev

Apple povišal prihodke, a z manjšim dobičkom

vir: Apple
Apple - Apple je včeraj predstavil poslovne rezultate četrtega četrtletja, ki se je zanje računovodsko končalo 26. septembra. V treh mesecih pred tem so ustvarili 64,7 milijarde dolarjev prihodkov, kar je najboljši rezultat tretjega četrtletja v dosedanjih letih. Dobiček se je ob tem s 13,7 milijarde dolarjev lani skrčil na 12,7 milijarde dolarjev, kar 15 odstotkov manj in eden izmed razlogov za skoraj 6-odstotni upad tečaja delnice po razglasitvi rezultatov. Ob tem velja poudariti, da sta iPhone 12 in iPhone 12 Pro na voljo šele od sredine oktobra, verziji mini in Pro Max pa šele prideta, zato se bo ta prodaja poznala šele v naslednjem četrtletju. Prav tako zaradi pandemije Apple ni podal nobenih okvirov za pričakovane rezultate v naslednjem četrtletju. Investitorji niso bili navdušeni.

Apple še vedno največ prihodkov ustvari s prodajo iPhonov, in sicer kar 26,4 milijarde dolarjev. Investitorje za zaskrbelo, da je to 20 odstotkov manj kot lani, čeprav letos zaradi zamika novih iPhonov še...

6 komentarjev

Pozdravljena, hitrost! Adijo polnilec in slušalke!

iPhone 12 Pro in Pro Max

Slo-Tech - Apple je sinoči izpeljal svoj virtualni dogodek pod naslovom Hi, speed!, najpomembnejša najava je seveda bila namenjena novi generaciji pametnih telefonov. iPhoni 12 so štirje, vsi podpirajo 5G, vsi imajo OLED zaslone prekrite s prevleko Ceramic Shield, ki naj bi bolje ščitila pred udarci, prav tako vse poganja procesor A14 Bionic, ki smo ga prvič srečali v letošnji četrti generaciji iPadov Air. Vsem je skupno tudi to, da prvikrat k kupcem prihajajo brez polnilca (vsi podpirajo brezžično polnjenje) in slušalk. Mislite si, kar si hočete, pri Applu so tovrstno varčevanje pojasnili z večjo skrbjo za okolje.

iPhone 12 in iPhone 12 Mini sta osnovna, cenejša modela, oba po ploščati zasnovi robov nekoliko spominjata na štirico oz. petico izpred let. Na zadnji strani imata dva objektiva, ki oba podpirata nočni način zajemanja fotografij. Največja razlika med obema modeloma je velikost zaslona, Mini ima diagonalo 5,4, iPhone 12 pa 6,1 palca, večji bratec ima tudi malenkost zmogljivejšo...

228 komentarjev