»

S.N.D.S

več strani - Se sprašujete, kaj bi ta silna kratica iz naslova pomenila? Sudden Northwood Death Syndrome, kar v prevodu pomeni "sindrom nenavadne smrti Northwooda". Na OC-forumih so se začela pojavljati sporočila o "sindromu" ki popolnoma onemogoči vašega northwooda, če ga navijete na frekvence, ki jih ta procesor ne prenese. Intel garantira delovanje za te procesorje samo do določene voltaže in frekvence in mu je prav vseeno za duše, ki bi rade iz Northwooda iztisnile še kak megahertz več. The Inquirer in OC-Forums

8 komentarjev

Prvi Northwoodi že v trgovinah

X-Bit Labs - Intel je predčasno poslal v trgovine svoje najnovejše procesorje Pentium4, ki bazirajo na 0.13 mikronskem jedru Northwood in se lahko pohvalijo s kar 512 kB L2 predpomnilnika. Procesorji so se najprej pojavili na Japonskem, kjer so na voljo v OEM in BOX različicah. Cena 2.2 GHz Northwooda na Japonskem niha od 606 do 674 dolarjev. Čeprav so na Japonskem vse stvari dražje, ne smemo spregledati dejstva, da Intelu zopet ni uspelo narediti procesorja za množice, saj bodo Northwoodi dragi. No, še dobro, da imamo AMD.

3 komentarji

Intel izdal cene procesorjev za leto 2002

X-Bit Labs - Leto 2002 se nezadržno bliža in pri Intelu so bili prisiljeni, da predstavijo svoje cene za prihajajoče leto. Cene imate spisane na X-bit labsih, zato jih ne bom prepisoval. Pokomentiral bom samo najnovejši Intelov Northwood, ki se ponaša s kar 512 KB predpomnilnikom in začetno frekvenco 2.2 GHz. Intel je nanj izjemno ponosen, ker trenutno nažene vse konkurenčen procesorje, poleg vsega pa se zaradi 0.13 mikronske tehnologije še izjemno dobro navija. Sicer razlika med najhitrejšimi Athloni in 2.2 GHz Northwoodom ni ravno velika, ampak naj bo. To je ena stran medalje. Druga stran pa ni prav nič razveseljujoča, saj Intelov rekorder stane kar 562 $, ali 130 000 SIT, kar je veliko. Cene pa ne moremo zanemariti tudi zaradi preprostega dejstva, da si za ta denar lahko privoščimo najhitrejši AMD-jev Athlon, vsaj 256 MB kvalitetnega DDR SDRAM pomnilnika in še matično ploščo. Hja, če bo Intel hotel popolnoma zavladati nad tržiščem, bo moral kar krepko spustiti ceno. Vendar pa ima Intel tukaj...

0 komentarjev

P4 2.2 GHz že v prodaji

The inquirer - Včeraj so večji distributerji začeli s prodajo Intel Pentium 4 procesorjev, ki uporabljajo Northwood (.13 mikronsko) jedro. Le ta deluje pri frekvenci 2.2 GHz. Intel naj bi procesorje začel prodajati po višji ceni, nato pa naj bi jo ob koncu januarja znižal.
Medtem pa naj bi se nekaj testov Northwood procesorja že pojavilo na tej strani.

6 komentarjev

Northwood zamuja

X-Bit Labs - Če ste že naredili križ čez AMD in začeli častiti Intel, ki naj bi s svojim Northwoodom (Pentium4 v 0.13 mikronski tehnologiji z bakrenimi povezavami in 512 KB velikim predpomnilnikom) "pregazil" konkurenco po dolgem in počez, se kar pomirite, saj Northwooda še ne bomo videli tako kmalu, ker ima Intel manjše probleme. Zaradi problemov, so se Intelovci odločili, da bodo predstavitev procesorja prestavili na januar 2002. S to odločitvijo so dali AMD-ju priložnost, da začne še hujši prodor s svojimi Palomini, ki bodo po nekaterih podatkih dosegli hitrosti do 1.8 GHz. Intel pa bo svojo pravo ofenzivo začel takoj januarja, vendar pa ta njegova ofenziva najverjetneje ne bo prišla toliko do izraza, saj AMD ravno za začetek leta 2002 načrtuje prodor z 0.13 mikronskimi Athloni (če bo šlo vse po načrtih). Ampak pustimo AMD-jeve načrte za kakšno drugo novico. Trenutno nas zanima, kaj Intel pripravlja za prihodnje leto:
  • V prvi četrtini prihodnjega leta namerava Intel na trg prodreti s svojimi...

2 komentarja

Tualatin na Japonskem

Akiba - Kot vedno, ko je kaj novega, so se prvi Tualatini pojavili na Japonskem. Japonska Akiba jih je posnela in objavila fotografije.
Pentium III Tualatin deluje pri 1.45V in na fotografiji (spodaj) je 1.13GHz verzija. Tej prvi Tualatini so namenjeni strežniškim sistemom in imajo 512KB L2 predpomnilnika. Desktop Tualatine z 256KB L2 predpomnilnika lahko pričakujemo nekje avgusta (Severna Amerika in Japonska) pri nas pa bodo v prodajo prišli nekje jeseni.

vir: Akiba

vir: Akiba

1 komentar

Radeon VE dobavljiv

Akiba - Ta novica bo sicer zanimala bolj kakšne poslovneže, ki jih zanima opremljanje delovnih računalnikov v kakšni pisarni, toda vseeno: na Japonskem je že par dni Radeon VE masovno dobavljiv. Kot verjetno že veste, gre za zelo okleščene verzije Radeona s samo enim renderirnim cevovodom in brez T&L enote. Takšna kartica seveda ne more konkurirati svojim močnejšim bratom ali Nvidiinim proizvodom v 3D igrah, toda to navsezadnje niti ni njej namen. ATI jo je namreč namenil kot konkurenco Matroxovim G450 karticam, ki trenutno vladajo na poslovnem področju. Tako se VE ne more pohvaliti z navdušujočimi 3D sposobnostmi, toda ATi ga je opremil z marsikaterim zanimivim bonbončkom: D-Sub izhod, DVI-Out, S-Video Out... Zelo zanimiva je tudi cena kartice: $122-$140 na Japonskem, kjer so cene tako ali tako ponavadi malce višje.

1 komentar