»

nVidiin računalnik

HotHardware - Dandanes je sestavljanje računalniških sistemov skorajda izgubljena umetnost, saj so prenosniki prevzeli tudi velik delež domačih miz. Tisti namizni sistemi, ki še obstajajo, so večinoma predsestavljeni izdelki velikih družb, kot sta Dell in HP, oz. manjših, lokalnih trgovin, ki same ponujajo ugodnejše sestavljene sisteme oz. sestavo sistema po želji. V večini primerih za nekaj doplačila odnesete popolnoma delujoč sistem, brez težav z nameščanjem operacijskega sistema, nameščanja gonilnikov in sploh sestavljanja komponent, a še vedno nas je nekaj takšnih ljubiteljev, ki se radi zapodimo v drobovje računalnika.

Za takšne ljubitelje, ki so še začetniki, je nVidia pripravila zanimiv paket strojne opreme. Pravzaprav so pripravili celoten računalnik, ki ga je le še treba vgraditi v ohišje in...

15 komentarjev

Canon EOS 550D

Canon 550D

Slo-Tech - Canon je pred kratkim najavil nov model v svoji široki družini EOS digitalnih zrcalnorefleksnih fotoaparatov - EOS 550D.
Novinec se lahko pohvali z mnogimi lastnostmi, ki jih drugače najdemo le v aparatih višjega cenovnega ranga.
Navdušencem nad fotografijo so tako na voljo:

- 18MP APS-C CMOS tipalo
- ISO 100 - 6400
- DIGIC 4 procesor
- 3" zaslon ločljivosti 1.040.000 pik
- 9-točkovni AF sistem ostrenja
- zaporedni zajem 3,7 slike na sekundo
- snemanje videa v HD ločljivosti 1080p
...

Za razliko od modela 500D so HD video posnetki veliko bolj tekoči, saj tokrat zajemanje poteka pri 30 sličicah na sekundo za 1080p ločljivost oz. pri 60 sličicah...

43 komentarjev

Najavljena Nokia 5530 XpressMusic

Nokia 5530 XpressMusic

vir: Neowin
Neowin - Nokia je poleg poslovnega E72 najavila tudi novi mobilnik iz družine XpressMusic - model 5530 XpressMusic.

Le ta se bo postavil ob bok precej priljubljenemu modelu 5800 XpressMusic. Novinec glede na večji model vključuje nekaj izboljšav uporabniškega vmesnika in se lahko pohvali z bolj kompaktnimi merami.
Kamera s 3,2 megapikami in LED bliskavico ostaja enaka, prav tako povezljivost, ki vključuje Bluetooth, WiFi in EDGE, a po novem brez 3G podpore in GPS navigacije.

Pričakovane maloprodajne cene naj bi se gibale okoli 199€ oziroma 280$.

13 komentarjev

nVidia pričakuje 40 Ion sistemov do konca leta

ASRock ION 330

vir: Tweak Town
Tweak Town - Pred kratkim je nVidia kitajskim novinarjem najavila, da do konca letošnjega leta pričakuje kar 40 različnih sistemov, ki bodo uporabljali platformo Ion. Večina teh štiridesetih sistemov naj bi bila na ogled že junija na tajvanskem Computexu, nekateri med njimi pa bodo uproabljali dvojedrne, Atom 330, procesorje.

Na konferenci sta bila predstavljena še dva sistema, Pegatronov Cape 7, ki bo po vsej verjetnosti referenčni dizajn, na katerem se bodo bohotile različne nalepke proizvajalcev, in ASRockov ION 330 (pri obeh verjetno še kodno ime). Iz imena vidimo, da bo ASRock uporabljal dvojedrni procesor, vgrajen pa bo imel še DVD-RW pogon, kar ga naredi zelo uporabnega za multimedijski PC.

...

9 komentarjev

Test pekača Philips DVDRW200 DVD+RW

CDRLabs - Počasi se na trgu pojavlja vse več DVD+RW pogonov. Zaenkrat je to za nas, navadne smrtnike, še predraga zadeva, pa tudi pri nas se jih še bolj težko dobi. A da se vam vsaj malce pocedijo sline, si poglejte test in pričnite zbirati denar. Ako bi pač radi imeli lasten DVD snemalnik. Kateri se lahko pohvali še s tem, da je prvi, ki uporablja Seamless Link tehnologijo med DVD+RW pogoni.

3 komentarji