»

Izšel KDE 4.4

KDE - Izšla je nova stabilna verzija grafičnega okolja za Linux z imenom KDE, ki nosi oznako različice 4.4, ki se mu pridružuje še prenovitev spletne strani kde.org. Kodno ime nove inačice je bilo tekom razvoja Caikaku. Spet je tu vrsta novosti: avtorji pravijo, da so odstranili 7200 hroščev in implementirali 1400 novih funkcionalnosti. Poleg tega v novi verziji najdemo še alternativni grafični vmesnik Plasma Netbook za rabo na malih prenosnikih. Social Desktop nudi izboljšave openDesktopa in ponuja večjo integracijo socialnih omrežij na namizje. Prenos je kot običajno mogoč z uradne spletne strani.

22 komentarjev

Ogled celotne DVD zbirke iz naslonjača

Vse to lahko zamenja že en računalnik v omari in en majhen HTPC ob televizorju

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Lastniki obsežnejše zbirke filmov na DVD ploščkih, sploh tehnično bolje podkovani obiskovalci Slo-Techa, verjetno razmišljate, da mora obstajati lažji način ogleda filma, kot pa brskanje po policah, vstavljanje ploščka v predvajalnik, ogled filma in nato ponovitev postopka v obratni smeri. Do sedaj sta bila popularna dva...

66 komentarjev

Prihaja X1600Pro AGP

ATi X1600 Pro AGP

techPowerUp! - Sapphire, eden izmed najbolj znanih proizvajalcev grafičnih kartic, ki temeljijo na ATI-jevih čipih, je najavil prihod grafične kartice X1600 Pro za AGP vodilo. Kartica temelji na ATI-jevi seriji grafičnih kartic X1600 in podpira Shader Model 3.0, Avivo, ter HD video. Jedro grafične kartice tiktaka pri 500MHz, ima 12 pixel cevovodov. Za premetavanje tekstur je na voljo 256 MB DDR2 RAM-a, z 128 bitno pomnilniško širino.



Škatelni različici paketa bo priložena raznovrstna programska oprema, med drugim program PowerDVD, ter DVD z računalniškimi igrami. Kot posebnost naj povemo, da bo...

72 komentarjev

Strojno pospeševanje dekodiranja H.264 vsebin na Geforcih

Obremenitev pred in po vklopu strojne pospešitve dekodiranja

vir: AnandTech
Slo-Tech - ATi je skupaj s predstavitvijo zadnje družine kartic X1000 (jedro R520), demonstriral tudi strojno pospeševanje H.264 dekodiranja. Vse od te predstavitve nVidia trdi, da bo to možno tudi na njihovih grafičnih karticah.

Dokaz smo dobili na letošnjem CES, kjer je nVidia prikazala, kako uspešen je lahko GPU pri razbremenjevanju dela glavnega procesorja. Za demonstracijo so uporabili izredno uspešen in dokaj poceni GPU, v tem trenutku spodnjega-srednjega razreda, Geforce 6600 GT. Do vklopa strojne pospešitve sta bili obe jedri procesorja (Pentium D 830) 100% obremenjeni, po vklopu pa je obremenitev CPU-ja padla na približno 50%, kar je lepo vidno na spodnji sliki. Nvidia poudarja, da bo razbremenitev večja, če bo uporabljen...

29 komentarjev

Izšla nova verzija PowerDVD-ja

Cyberlink - Cyberlink se, kakor kaže, zgleduje po AMD-ju, saj so tudi oni svojo novo verzijo PowerDVD-ja poimenovali XP, točneje PowerDVD XP 4.0. V novi verziji najdemo veliko novosti, med katerimi so tudi DTS Extended Surround 6.1, Dolby Pro Logic II Decoder, predvajanje MP3-jev, SVCD-jev in VCD-jev. In to je le krajši opis novosti. Če se vam vse skupaj zdi zanimivo in vredno preizkusa (sam ga bom zagotovo preizkusil, ko dobim nov dvd pogon), odsurfajte na Cyberlinkovo stran, kjer si lahko snamete časovno omejeno verzijo oz. 'Trial version'.

11 komentarjev

PowerBook G4

Apple - Apple je izdal novo verzijo PowerBooka G4, in sicer je zadeva po specifikacijah prava zverina.
Kot je za PowerBooke značilno, so obdani s titanovo zlitino, kar jim daje lep izgled. Kar se novosti tiče, so med drugimi nov 667MHz PowerPC G4 procesor, 256 k drugostopenjskega predpomnilnika, 15,2" zaslon, debelina 1 palec (2,74 cm ), in pa kot se za zadnje prenosnike značilno, kombinirana CDRw/DVD enota.
Poleg tega ima še Atijevega prenosnega Radeona in ATA 66 20 oziroma 30 GB disk.
Cena verjetno ne bo nizka, če pa vas zanima več, poglejte tukaj.

0 komentarjev