»

Microsoft Outlook za Mac odslej brezplačen

Slo-Tech - Iz Redmonda so sporočili, da bo odslej Outlook za uporabnike Macov brezplačen. Outlook for Mac bo na voljo kot brezplačna aplikacija v App Storu, za uporabo pa ne bo potrebna licenca niti naročnina na Microsoft 365. Podpira različne poštne predale, od Outlook.com, Gmaila in iClouda do starejših z dostopom prek IMAP ali POP3.

Outlook je že brezplačno na voljo za iOS in Android. V naslednji inačici Windows 11 bo na voljo tudi prenovljena aplikacija Outlook, ki bo nadomestila dosedanji aplikaciji Mail in Calendar. Uporabnikom Macov to kaj dosti ne bo pomagalo, saj je njim namenjena "stara" aplikacija z dizajnom iz leta 2020, a se v prihodnosti obeta temeljita prenova, so obljubili. Projekt Monarch obljublja en sam videz Outlooka za vse platforme. To ne vključuje le sinhronizacije pošte, temveč tudi koledarja, stikov in tako naprej na Microsoftove strežnike, četudi uporabljamo drugega ponudnika elektronskega predala. Hkrati pa bo Microsoft s tem spodbodel Apple, da vendarle malce...

15 komentarjev

Microsoft bo pokopal blagovno znamko Office

Slo-Tech - Po več kot treh desetletjih se legendarna blagovna znamka Office poslavlja, so sporočili iz Redmonda. Priljubljeni programi Word, Excel, Outlook in sorodniki sicer ostajajo, a bodo odslej del preimenovane zbirke Microsoft 365. Da se bo to zgodilo, je bilo slutiti že pred dvema letoma, ko se je spletna zbirka Office 365 preimenovala v Microsoft 365. Sedaj pa bodo odstranili vse omembe Officea.

Office.com, mobilna aplikacija Office, programski paket Office za Windows in podobno se bodo vsi preimenovali v Microsoft 365. Dobili bodo tudi nove logotipe in ikone. Office.com bo spremenjena že prihodnji mesec, preostali programski deli pa januarja. V paketu Microsoft 365 bodo na voljo Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Loop, Clipchamp, Stream in Designer. Office bo ostal le kot ime starejših verzij, torej Office 2021 ali LTSC. Te bo še vedno moč kupiti s trajno licenco, ki pa bo verjetno sčasoma dobila drugačno ime. Tudi obstoječih uporabniških računov Office 365 še ne bodo...

37 komentarjev

Tudi Office 2021 bo še možno kupiti

engadget - Še pred nekaj leti to sploh ne bi bila novica, a dandanes se programska opreme čedalje pogosteje prodaja kot naročnina. Ko je Microsoft izdal Office 2019, ni bilo jasno, ali bo sploh še sledila kakšna verzija. Z naročniškim paketom Microsoft 365 že sedaj zaslužijo več kot s klasičnimi licencami, uporabnike slednjih pa zadnja leta intenzivno prepričujejo v prestop na naročniške verzije. A vseeno, Office 2021 bo še na voljo kot klasična, večna licenca, so sporočili iz Redmonda.

Microsoft si sicer prizadeva, da bi ljudje čim več uporabljali spletne aplikacije. Te so z računom pri Microsoftu brezplačne, medtem ko je za lokalno namestitev potreben Microsoft 365. Ta naročniški paket poleg Worda, Excela, PowerPointa in Outlooka prinese tudi Skype in OneDrive. Kdor kupi klasično licenco, teh dveh možnosti nima, razen če ju dobi kako drugače, recimo z akademsko verzijo paketa. Trenutno Office 2019 stane 150 evrov in pričakovati je, da bo tudi verzija 2021 podobno.

Dolgoročna prihodnost je...

77 komentarjev

Izšel Office 2016

Microsoft - Kot po švicarskem urniku je izšla nova verzija Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2016. Novosti je precej, ena glavnih pa so tri bistveno različne možnosti, kako lahko pridemo do nove verzije. Microsoft se trudi udejanjiti vizijo programske opreme kot storitve namesto izdelka, tako da bi plačevali naročnino namesto nakupa licence. Office 2016 je še nekje vmes.

Office.com in aplikacije Office Mobile so brezplačne. Gre za spletno verzijo resda nekoliko okleščenih aplikacij Word, Excel, PowerPoint in Outlook. Za uporabo zadostuje brezplačni spletni račun pri Microsoftu, ki ga zelo verjetno že imate, če uporabljate OneDrive, Xbox, Windows 10, Skype itd. Aplikacije imajo nekaj omejitev (recimo Word ne zna slediti...

52 komentarjev

Microsoft OneNote brezplačen za Windows in Mac

Ars Technica - Kot smo napovedovali, je Microsoft pohitel in izdal brezplačno verzijo svojega programa za organizacijo in urejanje zabeležk OneNote za Windows in Mac OS X. Uporabniki slednjega so ga deležni prvič in ga lahko prenesejo iz Mac App Stora, za Windows pa jo snamemo z domače strani. Obe verziji sta brezplačni. Doslej je bila na voljo zastonjska verzija za Windows 8 in Windows Phone, ostali pa so jo morali kupiti v okviru Officea.

Brezplačnost prinaša določene omejitve, med katerimi je omejenost licence za domačo in akademsko...

9 komentarjev

Windows Phone Mango bo podpiral Facebook Chat, prejema funkcije za poslovne uporabnike

Klepetanje bo mogoče prek Windows Live Messenger in Facebook Chat, baje pa še prek protokola AIM

vir: Windows Phone 7 Central
Windows Phone 7 Central - Povedali smo že, da bo prva večja nadgradnja za Windows Phone 7, poznana kot Mango, podpirala klepetanje prek protokola Windows Live Messenger, brez da bi bilo treba nameščati aplikacije. Takrat smo povedali, da bo svoje kontakte mogoče povezati z Live Messengerjem in jim poslati kratka sporočilca kar iz imenika oz. iz...

6 komentarjev