»

Applu pošla sapa pri App Storu

Slashdot - Applov App Store odlično funkcionira z Applovega vidika, saj jim nosi poštene denarce, razvijalcev novih aplikacij pa ne zmanjka. Nekoliko drugačen pogled na zadevo imajo slednji, saj so se čakalne dobe za uvrstitev v trgovine zelo podaljšale. Medtem ko je procesiranje zahteve za sodelovanje in pregled aplikacije v začetnih dneh trajalo zgolj nekaj dni, naj bi se sedaj ta čas podaljšal na mesece in to celo za brezplačne aplikacije, ki zahtevajo manj papirologije, so razkrili razvijalci v pogovoru za AppleInsider. Nek avtor pravi, da njegove decembrske vloge še vedno niso preučili, pa smo že marca. Problem je, da Apple ni bil pripravljen na tak naval.

Kot poroča ArsTechnica, pa so težave tudi z obstoječimi aplikacijami, za katere se pogodbe počasi iztekajo. Kot so jim pri Applu povedali, nimajo sistema za obnavljanje in podaljševanje pogodb, so pa zatrdili, da ga pripravljajo in da bo kmalu implementiran.

Na koncu omenimo še študijo, ki napoveduje, da bo do leta 2012 Android...

9 komentarjev

iPod Nano dovzeten za praske

Slashdot - Slashdot poroča, da se mnogo uporabnikov iPod Nano MP3 predvajalnika pritožuje, da se površina zlahka opraska. Nekaterih sicer ne motjo praske na ohišju, problem pa se pojavi, ko se opraska območje zaslona, saj se kaj kmalu opraska do te mere, da je skorajda neberljiv.

O tej neprijetni novici za vse uproabnike piše tudi the Register, kjer je omenjeno tudi, da je Jon Rubenstein, vodja Applovega iPod oddelka (v preteklosti je nadzoroval izdelavo PowerBooka s titanijevim ohišjem, ki pa je bil zelo neprijazen za brezžične mrežne signale) dejal, da je to skoraj nemogoče, saj naj bi bila površina narejena iz najtršega polikarbonata, mimogrede pa je vprašal še, če ga uporabniki v žepu nosijo skupaj s ključi.

Ogledate si lahko tudi precej obsežno temo na Applovih forumih. Zaenkrat se priporoča uporaba raznoraznih torbic, prozornih in obarvanih nalepk, lahko uporabite tudi prozorno samolepilno folijo, vsekakor pa ne odstranjujte zaščitne folije na novem Nanu.

34 komentarjev

Test AthlonaXP

AMD World - Ah, spet je nedeljski večer, na internetu zatišje, skratka novic ni. In prisiljeni boste prebirati teste in še enkrat test nove opreme. [:P]

Na AMD World so si v petek ogledali najmočnejši dostopen AMDjev namizni procesor, ki nosi oznako AthlonXP 2700+. Sparili so ga skupaj z Gigabytovo 7VAXP ploščo ter ga primerjali z Intelovim Penitumom4 pri 2.53GHz. Rezultati? Izenačeni, tako da bo glavno vlogo pri večini uporabnikov igrala cena, ki pa je na strani ... Klik!

1 komentar