»

1.7 GHz Celeroni že na Japonskem!

vir: Akiba
Akiba - 15. maj, čas, ko bo Intel končno predstavil svoje 1.7 GHz Celerone, ki bodo osnovani na arhitekturi starega Pentiuma4, se nezadržno bliža, vendar pa je bila zopet Japonska tista, ki je nove procesorje dobila malce pred drugim svetom in Akiba si ni mogla kaj, da slik njih nebi objavila na internetu. Če vas zanima, kako stvarca izgleda, potem kliknite sem in se načudite njeni veličine [:D]. Me prav zanima, kako se bodo novi Celeroni obnesli v primerjavi s še vedno močnimi Duroni.

0 komentarjev

1,1 GHz Celeron že dobavljiv

PC Pop - Izgleda, da so v Aziji vedno korak pred nami. Ko lahko pri nas dobimo šele celeron 900 MHz in zelo drage P4 procesorje, lahko v Tajvanu dobimo že nov Intelov Intelov 1,1 GHz mlinček. Sam procesor je izdelan v 0,18 mikronski tehniki na Coppermine jedru. Cena tam naj bi znašala okoli 230 DEM. Prav tako pa lahko tam dobimo že P4 1,5 GHz za ceno okoli 380 DEM. Kaj dobimo pri nas za ta denar, pa vemo. In pa še ena primerjava, da vam bo še bolj hudo, da ne živite tam ali pa da ne poznate koga tam doli: 1,4 GHz Athlon MP lahko kupijo že za okoli 780 DEM.

2 komentarja

Cene RAMa

Jaz - Ok, to je samo preventivno opozorilo. Iz več različnih virov sem zasledil informacije, da se bo RAM v bližnji prihodnosti precej podražil. Čeprav je prva podražitev že bila, in sicer kakšna dva tedna nazaj, se ima stanje še precej za spremeniti. Po nekaterih informacijah naj bi se RAM že podražil za približno 40%, toda tega ne morem potrditi. Sicer so se cene v naših trgovinah opazno zdebelile, toda 40% podražitve še ni za opaziti.
S to novico nikakor ne mislim povzročiti kakšne panike, toda vseeno bodite previdni...

25 komentarjev

Masovna dobava 266MHz TBirdov že 26. januarja

X-Bit Labs - Po nekaterih informacijah naj bi se masovna dobava in prodaja 266MHz FSB SocketA procesorjev začela 26. januarja. AMD je na prodajo bil pripravljen že dalj časa, čakali pa so na ostale proizvajalce da se zmigajo z ostalimi komponentami, kot so ustrezne matične plošče, DDR pomnilnik in tako naprej. No, sedaj je vse bolj ali manj nared, tako da se prodaja lahko začne. Baje, da so rezultati 266MHz FSB procesorjev impresivni...

0 komentarjev

Intelovi mobilni načrti

X-Bit Labs - Kar nekaj velikih strani je objavilo Intelove načrte za prihodnost, toda edino fantje pri X-Bit Labs so se potrudili in zadevo razložili in tabelirali tako, da je razumljiva tudi navadnim zemljanom. Torej, kaj nam Intel pripravlja za mobilno področje v naslednjem letu:

Datum izida Procesorji za prenosnike
Višji razred Nižji razred Mini-Notebook Sub-Notebook
Prvo četrt. 2001 Pentium III 900MHz (mar.) Pentium III 1GHz (mar.) Celeron 750MHz (mar.) Pentium III LV 700MHz (26. feb.) Celeron LV 500MHz Pentium III LV 500MHz (29. jan.) Celeron LV 500MHz
Drugo četrt. 2001   Celeron 800MHz Celeron 850MHz Celeron LV 600MHz Celeron LV 600MHz
Tretje četrt. 2001     Celeron-T 866MHz Pentium III LV 750MHz Pentium III LV 600MHz
Četrto četrt. 2001 Tualatin 1.13GHz Tualatin 1.2GHz Celeron 900MHz

Iz tabele je jasno razvidno, da bo Intel naslednje leto predstavil kar nekaj novih mobilnih procesorjev za prenosnike:
  • Mobilni Tualatin: Tualatin je 0.13 mikronska različica Pentiuma III, ki...

0 komentarjev

100MHz Celeroni že naprodaj!

X-Bit Labs - Pojavile so se nekatere informacije, da so novi 800MHz Celeroni s 100MHz zunanjo frekvenco že naprodaj. Enkrat za spremembo svoje glave niso najprej pomolili na Japonskem, temveč v ZDA. Tam so naprodaj za okoli 200$. Ta procesor naj bi se sprva pojavil komaj 28. januarja, toda Intel je seveda moral pohiteti. Zaenkrat še ni znano, kdaj se bo začela masovna prodaja.

2 komentarja

Intel Celeron 100mhz FSB !!

X-Bit Labs - No, kot kaže bomo le dočakali tudi celerona na 100mhz FSB. Upajmo, da si pri Intelu niso dovolili česa takega kot samo navijanje procesorja na 100mhz FSB že v tovarni ... kot vemo, že c600/66 deluje prav lepo na 100mhz FSB in dosega hitrost celih 900mhz. Izid je napovedan za 28. januar 2001, cena pa naj bi bila 170$ -- seveda v količinah nad 1000 [:D]

5 komentarjev

Izboljšani Celeroni kmalu

X-Bit Labs - Ta informacija je poznana že kar nekaj časa, toda splača se spet opozoriti na njo. Namreč, bliža se izid Celerona 800, ki bo ( upajmo ) predstavljal pravo prelomnico za te srednje uspešne procesorje. Zakaj? Zato, ker bo to prvi Celeron, ki bo namesto na 66MHz zunanje frekvence deloval na 100MHz, tako kot, recimo, Duroni. Prve 800MHz Celerone torej lahko pričakujemo že zelo zgodaj naslednje leto, jaz pa komaj čakam da vidim, kako se bodo obnesli proti Duronom!Ko smo že pri Celeronih, pa naj omenim, da govorice o 133MHz Celeronu dejansko držijo! Šlo bo za tako imenovano Celerone-T, veselili pa se jih bodo lahko samo lastniki prenosnikov. Poleg hitrejšega zunanjega vodila bo glavna zančilnost novih procesorjev tudi 0.13 mikronska tehnologija izdelava in seveda majhna poraba energije. Izid prvega, 866MHz modela, je postavljen na konec tretjega četrtletja 2001.

2 komentarja